Dimer testimiz 920 cıktı.Ne 83 CRP 104 RF 130 bu sonuclarim8z…

Dimer testimiz 920 cıktı.Ne 83 CRP 104 RF 130 bu sonuclarim8z var hocam bilgi verebilir misiniz bu durumda ne yapilabilinir? tesekkur ederim

Tahlil.Com Cevabı:

Dimer testi sonucu yüksek.Özellike günümüzde Covid 19 şüphesi durumunda istenen tahlillerden biri de D dİmer.
Bu durumda doktorunuz Covid 1'dan şüphe ediyor ise ilave testler de isteyebilir.

A

DİĞER SORULAR

Esimin tahlil sonucunu yorumlayabilirmisiniz sperm miktari 42.8 ml aktif sperm miktari 14.6 ml motil

22/02/2021
Esimin tahlil sonucunu yorumlayabilirmisiniz sperm miktari 42.8 ml aktif sperm miktari 14.6 ml motil
Cevap: Tahlil.com doktorları, sperm testi sonuçlarınızı girerek tahlil sonucunuz hakkında  ön bir bilgi alabileceğin Tahlilmatik geliştirdiler.Sperm testi sonuçlarınızı ilgili alana girerek…
DEVAMINI GÖR
20 yasinda evli bayanim cocuk istemi ile kan testine yonlendirildim kan sonuclarim serbest t4=1.27 T

22/02/2021
20 yasinda evli bayanim cocuk istemi ile kan testine yonlendirildim kan sonuclarim serbest t4=1.27 T
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
COVİD hastası olan babamda Prokalsitonin (serum plazma) : 0.039 D dimer :2873 ve Üre (serum plazma) : 44 Kalsiyum (serum plazma) : 8.52 Kreatinin (serum plazma) : 0.65

20/02/2021
COVİD hastası olan babamda Prokalsitonin (serum plazma) : 0.039 D dimer :2873 ve Üre (serum plazma) : 44 Kalsiyum (serum plazma) : 8.52 Kreatinin (serum plazma) : 0.65
Cevap: En kısa sürede babanızın iyileşmesini diliyoruz. Akciğer filminde tululum olmaması iyi bir gelişme ancak akciğer tomografisi de bu konuda daha hassas bilgiler veriyor. Babanızda d dimer değerlerindeki…
DEVAMINI GÖR
Babam 56 yaşında covid e yakalandı.D dimer değeri 3500 lerde. D dimer değerinin düşmemesi tehlikeli mi?

20/02/2021
Babam 56 yaşında covid e yakalandı.D dimer değeri 3500 lerde. D dimer değerinin düşmemesi tehlikeli mi?
Cevap: Öncelikle babanıza geçmiş olsun diliyoruz.D dimer yüksekliği Covid hastalarında görülen bir durumdur.Babanız da bu nedenle d dimer yüksekliği yönünden takip altında.COVİD…
DEVAMINI GÖR
Hangi tip diabet olduğumuzu netleştirmek için hangi kan,idrar vs orneklerine bakılmalı. Tansiyon,diabet ve guatr hastalarinin duzenli olarak baktirmasi gereken tetkikler nedir

17/02/2021
Hangi tip diabet olduğumuzu netleştirmek için hangi kan,idrar vs orneklerine bakılmalı. Tansiyon,diabet ve guatr hastalarinin duzenli olarak baktirmasi gereken tetkikler nedir
Cevap: Merhaba, diyabeti 2 tipte değerlendiriyoruz.Genel olarak tanıda kullanılan tahliller benzerdir diyabette ama sizin için özetleyelim.Tip 1 Diyabette açlık kan şekerinin iki kez 126 mg/dl…
DEVAMINI GÖR
10 yaşındaki oğlumuzun perferik yaymasında %16 atipik lenfosit görüldü

17/02/2021
10 yaşındaki oğlumuzun perferik yaymasında %16 atipik lenfosit görüldü
Cevap: Merhaba, öncelikle içiniz rahat olsun.% 16 atipik lenfositoz kayda değer bir yükseklik değildir.Bu oran %40 larda, % 50 lerde olsa ckayda değer olabilir.Zaten çocuk hematoloji…
DEVAMINI GÖR
GLUKOZ 68 70 - 110 HGB 17,4 13,5 - 15,5 TSH 3,2 0,51 - 4,3 SERBEST T4 1,64 0,98 - 1,63 SERBEST T3 4,

16/02/2021
GLUKOZ 68 70 - 110 HGB 17,4 13,5 - 15,5 TSH 3,2 0,51 - 4,3 SERBEST T4 1,64 0,98 - 1,63 SERBEST T3 4,
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Merhabalar. Ben kan tahlili yaptirdim ..sonuc beta hcg 1.20 cikti.Testi adetliyken yaptırdım.

16/02/2021
Merhabalar. Ben kan tahlili yaptirdim ..sonuc beta hcg 1.20 cikti.Testi adetliyken yaptırdım.
Cevap: Adet gören birinin doktor önermedikçe Beta HCG testi yaptırmasını önermiyoruz.Beta HCG testi gebelik şüphesinde yapılır.Adet görülmesi zaten gebelik ihtimalinin ortadan…
DEVAMINI GÖR
Cry: normal değer 00.00- tahlil sonucum 0.30 Caoxd: normal değer 00.00- tahlil sonucum 0.15 Yorumlar

16/02/2021
Cry: normal değer 00.00- tahlil sonucum 0.30 Caoxd: normal değer 00.00- tahlil sonucum 0.15 Yorumlar
Cevap: Sonuçlarınız normal. Bir sorun görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Karabuğday Nedir? Nasıl Kullanılır? Hangi Hastalıklarda Faydalıdır?
Karabuğday; nemli ve ılıman bölgelerde yetişen, besleyici, kolay sindirilen, hafif bir bitki tohumudur. Zengin içeriği sayesinde besleyici olmakla birlikte, pek çok hastalık için…
Ağrılar Kesmede Doğal Yöntem; Karanfil
Karanfil; yağmurlu ve sıcak iklimlerin, ağaçta yetişen bir bitkisidir. Afrika kökenli bu bitki, ülkemizde seralarda, süs bitkisi olarak üretilmektedir.
Anoreksiya; Şişmanlama Korkusu
Çağın hastalığı obezite, beraberinde psikolojik ve fizyolojik kaygıları da meydana getirmektedir. İşte toplumlarda artan obezitenin sebep olduğu bir psikolojik hastalık da anoreksiya nevrozadır.
Bebeklerde Demir İlacı Nasıl Kullanılır?
Demir; vücutta kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıması neticesinde hücrelerin ve organların doğru şekilde çalışmasını sağlayan, hayati değeri olan bir mineraldir.
Havuz Neden Vajinal Mantara Sebep Olur?
Tatil mevsiminin başlangıcıyla beraber, vajinal mantar sezonu da açılmakta ve bu şikayetle sağlık kuruluşlarına başvurular artmaktadır. Özellikle tatili havuzda geçiren kadınlar, bu…
Lösemi Nedir? Lösemi Genetik midir?
Lösemi; kantrolsüz şekilde büyüyen kan hücrelerinin, sağlıklı ve normal hücrelerinin üremesini durdurması neticesinde meydana gelen bir hastalıktır.
Antibiyotik Direnci Nedir?
Antibiyotik; laboratuvar ortamında üretilen, penisilin, teramisin, streptomisin maddelerinin adıdır. Doğada bitkisel ve hayvansal organizmalar tarafından üretilir. Özellikle küf mantarlarında…
Reflü ve Diş Hastalıkları İlişkisi
Reflü; mide kapakçığının gevşemesi neticesinde, midedeki yemeklerin tekrar ağıza gelmesi hastalığıdır. Midede asitle karışan besinler, tekrar ağza geldiğinde fizyolojik pek çok problemi…
Kanser Hastasına Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?
Kanser hastalığı deyince toplumda bir korku hasıl olur. Kanserin çözümsüz olduğu dönemler hafızada yer etmiştir. Oysa ki; gelişen tıp teknikleri sayesinde, erken tanı ve teşhis…
Yazın Ne İçmeli?
Yaz sıcaklarıyla birlikte vücuttan su atımı hızlanır. Bu durumda bol sıvı tüketilerek kaybedilen sıvı yerine konmalıdır. Peki bu takviye sadece su olarak mı yapılmalıdır?
Yosun Yağı Ne İçin Nasıl Kullanılır?
Yosun, suyun altında ve üstünde yetişen bir bitkidir. İçeriğinde zengin vitamin ve mineraller bulunur. Hatta bu zengin içeriği sayesinde, bazı uzak doğu ülkelerinde besin…
Bebeğin Ek Gıdıya Severek Alışması
Yaşamın ilk 6 ayında bebeğin ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral, su ve besin ögeleri, bebeğe tam olarak anne sütünden sağlanmaktadır. Henüz kendi sindirim ve boşaltımını öğrenmekte…