Erkek infertilitesi sebebiyle bazı hormon testleri yaptırdım. Bu testlerin pek çoğunu 5 ay kadar önce varikosel operasyonu öncesinde yine yaptırmıştım.

Yayın Tarihi : 2021/01/14 10:09 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/14 12:12

Erkek infertilitesi sebebiyle bazı hormon testleri yaptırdım. Bu testlerin pek çoğunu 5 ay kadar önce varikosel operasyonu öncesinde yine yaptırmıştım. Operasyon öncesi testlerde TSH ve Prolaktin yeterli, testosteron ise düşük değerlerdeydi. Şuan hep birlikte bir yükseliş söz konusu. Son dönemlerde düzensiz beslenmem ve kalitesiz yaşamım söz konusu. Diğer tümü ile birlikte yorumlarınıza sunarız.


Tahlil.com Cevabı :

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Testlerinizi değerlendirdik.
Gördüğümüz anormallikleri sıralayalım.

1.TSH değeriniz az da olsa yüksek. TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid beziniz yavaş çalışıyor olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.
2.Prolaktin değeriniz yüksek.(Bunun nedeni mutlaka araştırılmalı) Bu yülseklik de infertiliteye sebep olabilir.Erkeklerde de prolaktin yüksekliği durumlarında cinsel işlev bozukluğu, iktidarsızlık ve göğüslerde büyümeler hatta nadiren de olsa süt gelmesi gibi durumlar olabilir.
3.Testosteron değeriniz de düşük.Bu da infertiliteyi tetikleyen bir durum olabilir.

Sonuç olarak  prolakyin yükseklik sebebi araştırılmalı,prolaktin yüksekliğine hipofiz bezindeki bir adenom da sebep olabilir.Bu yönde bir beyin ve hipofiz mr ı çekilebilir.
Endokrinoloji ve üroloji bölümlerinde koordineli olarak muayene olmanız gerekmektedir.

 

 

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?