Hala adet görmedim.Sebebi nedir?

Yaşım19. En son adetim 14-15 14 Eylül'de hormon testi yaptırdım ve sonuçlar fsh 2.74 mlU/ml çıktı normal değer (3.03-8.08) lh 1.74 mlU/ml çıktı normal değer (1.38-5.47) estradiol <10 pg/ml çıktı normal değer (21-251) prolaktin 31.30 çıktı normal değer (5.18-26.53) progesteron 0.45 çıktı normal değer (5.18-26.53) tiroid hormonum normal çıktı fakat Ekim ayında adet görmedim sizce sebebi nedir

Tahlil.Com Cevabı:

 Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.

Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.
 
 
Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.
 
 

 

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Beta hcg tahlili yaptirdim 47. 0 cikti kadin dogum doktorum hamilesin dedi. Folik asit verdi.

20/03/2019
Beta hcg tahlili yaptirdim 47. 0 cikti kadin dogum doktorum hamilesin dedi. Folik asit verdi.
Cevap: Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle…
DEVAMINI GÖR
Prolaktin 38.96 çıktı ne yapabilirim ne hastalığım var?

15/03/2019
Prolaktin 38.96 çıktı ne yapabilirim ne hastalığım var?
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
Kızımın insülin direnci 4.7 cıktı ne demek ve çok mu yüksek

11/03/2019
Kızımın insülin direnci 4.7 cıktı ne demek ve çok mu yüksek
Cevap: 2,5 ve üstündeki değerler yüksektir.Doktorunuz bu yönde bir tedavi verebilir.İnsülün direnci testi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız....
DEVAMINI GÖR
TSH hormonun da rnReferans değer 0.270 ile 4.20 olması gerekirken benim değer 31.46 çıkmış çok yüksek değil mi?

07/03/2019
TSH hormonun da rnReferans değer 0.270 ile 4.20 olması gerekirken benim değer 31.46 çıkmış çok yüksek değil mi?
Cevap: Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid beziniz yavaş çalışıyor…
DEVAMINI GÖR
Polikist over var anne olmak istiyorum ne yapmaliyim?

03/03/2019
Polikist over var anne olmak istiyorum ne yapmaliyim?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Bu durumda endokrinoloji ve kadın doğum doktorlarına muayene olup gerekli tahlilleri yaptırmanızı ve buna göre tedavi olmanızı öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
Selamlar meni ve idrar kültürü sonuçlarımı yorumlarmısınız üretra(meni) kültürü üretra florasına ait bakteriler üredi.

23/02/2019
Selamlar meni ve idrar kültürü sonuçlarımı yorumlarmısınız üretra(meni) kültürü üretra florasına ait bakteriler üredi.
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
Hocam iyi günler bende siğil çıktı eliza ve seroloji testleri yapıldı.rnSeroloji Negatif çıktı.rnAnti HCV 0.05(0-0.999rn)Anti HIV 0.06 çıktı(0-0.999).Bu değerler yüksek midir?

21/02/2019
Hocam iyi günler bende siğil çıktı eliza ve seroloji testleri yapıldı.rnSeroloji Negatif çıktı.rnAnti HCV 0.05(0-0.999rn)Anti HIV 0.06 çıktı(0-0.999).Bu değerler yüksek midir?
Cevap: Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.
DEVAMINI GÖR
Aspartat transaminaz ast H37 U/L 0 35 NE DEMEK rnDEMİR L20 60 180 Ne demek oluyor?

21/02/2019
Aspartat transaminaz ast H37 U/L 0 35 NE DEMEK rnDEMİR L20 60 180 Ne demek oluyor?
Cevap: AST değeri az da olsa yüksek çıkmış.Ancak kayda değer bir yükseklik değil. Ancak demir değeri düşük çıkmışDemir eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekebilir.
DEVAMINI GÖR
Ben adet donemimden 15 gün sonra erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik yanlışlıkla bir kaç damla bacak aramda rahmime değdi hemen peceteyle sildim hamile kalır mıyım?

20/02/2019
Ben adet donemimden 15 gün sonra erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik yanlışlıkla bir kaç damla bacak aramda rahmime değdi hemen peceteyle sildim hamile kalır mıyım?
Cevap: Arkadan ilişki özellikle bakire kızların bakireliğine zarar vermemek için genç çiftler tarafından sıkça denenen bir ilişki türü.Ancak bu ilişki kolay bir yöntem…
DEVAMINI GÖR
Ca 19.9 değeri 36.75 karın ağrısı şikayeti vardı. Bu değer neden yüksek çıkmış olabilir?

19/02/2019
Ca 19.9 değeri 36.75 karın ağrısı şikayeti vardı. Bu değer neden yüksek çıkmış olabilir?
Cevap: CA 19 9 bir kanser antijeni diğer adıyla ise tümör marker testidir.CA 19 9 değeriniz yüksek ancak bunun yüksekliği tek başına bir kanser bulgusu olarak kabul edilmemelidir. CA 19 9…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Uykusuzluk (İnsomnia) Rahatsızlığı Nedir?
İnsomnia veya daha çok bilinen adıyla uykusuzluk hastalığı, günümüzde yetişkinlerin yaklaşık %10-15’inde görülen yaygın bir uyku bozukluğudur
Göz Seyirmesi Nedir?
Göz seyirmesi sıkça rastlanan bir durumdur, hemen her kişide yaşamının belirli bir döneminde görülebilir
Lenfoma Nedir? Lenfoma Belirtileri Nelerdir?
Lenfoma sıklıkla duyduğumuz kanser türlerinden biridir
Paranoya Nedir?
Günümüzde oldukça sık duyduğumuz paranoya kelimesi; psikiatrik hastalıktır
Kızlarda Adet (Regl ) Görme Kaç Yaşında Başlar?
Anne ve babalar kızlarının ilk olarak ne zaman göreceğini sıklıkla merak etmektedirler
Kilo Kontrolü İçin İnsülini Az Salgılatan Besinler Tüketin
Kilo vermek ve kilo verdikten sonra da verdiğimiz kiloları kontrol altına almak hemen herkesin en büyük arzularından biridir
Grip Nedir? Grip Belirtileri , Grip Tanısı ve Aşısı
Grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler…
Dispepsi Nedir?
Dispepsi sık görülen bir sağlık sorunudur
Rezene Adet Düzensizliklerine İyi Gelebilir
Rezene aromatik bir bitkidir ve  yaprakları büyük oranda östrojen ve diğer kadın hormonlarından içerir
Munchausen Sendromu Nedir?
Karl Fredrich von Munchausen Rus-Osmanlı savaşında komutan olarak görev yapan bir komutandır
Karaciğerimizi Nasıl Koruruz?
Karaciğer son derece dayanıklı bir organdır
Blaschko Sendromu: Vücutta Esrarengiz Çizgiler:
Blaschko sendromu, vücutta nedensiz oluşan çizgi şeklindeki lekelenmeler olarak karakterize bir hastalıktır