İkinci doz sinovac aşısı sonrası annemde SCOV-2 SPİKE IGG değeri…

Merhabalar. İkinci doz sinovac aşısını 18 Martta tamamlayan annemin antikor sonucu ektedir. Bu sonuca göre antikor oluşmamış diyebilir miyiz? Eğer öyleyse testi ne zaman tekrarlamalıyız?rnTeşekkür ediyorum. İyi çalışmalar

Tahlil.Com Cevabı:

Merhaba, annenizin antikor testi SCOV-2 SPİKE IGG negatif çıkmış. Değer 1'in altında 0,71 çıkmış. Normalde 3 hafta sonra antikor oluşması beklenir ikinci doz aşıdan sonra.
Öncelikle şu bilgiyi verelim:  antikor testi için kullanılan kitlerin henüz standardizasyonunun tamamlanmadığından bu testlerin sonuçlarına güvenerek hareket edilmemesi gerekmektedir.
Bir doktor olaruk şunu söyleyebilirim.Çevremizde iki soz Sinovac aşısı olmasına rağmen hastalığa yakalanan bir çok kişi var.
Bir diğer detay ise, halen en çok görülen mutasyonlu Covid 19 vakalarına karşı aslında Çin aşısının ne oranda etkili olduğu da tartışma konusu.
Yani aşı sonrası  oluşan antikorların gerçek koruyuculuk düzeyi ve bunun ne kadar sürdüğü henüz kanıtlarla birlikte ortaya konmadı. 
Bilimsel olarak da hangi değerden sonra antikorun koruyuculuğu olduğu konusunda da henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.
Sonuç olarak, antikor testi yaptıran kişilerin sonuç ne olursa olsun virüse karşı tüm korunma yöntemlerine aynı şekilde uyması gerekmektedir.
Dilerseniz bir kaç hafta sonra bir test daha yaptırıp antikor değerinde yükselme olup olmadığına baktırabilirsiniz. İyi günler dileriz.

A

DİĞER SORULAR

Kan tahlilimder HBAIC %6.5 , 4-6 arası olmalı. Insulın açlık 5.7 mU/L 6-35 arası olmalı

30/04/2021
Kan tahlilimder HBAIC %6.5 , 4-6 arası olmalı. Insulın açlık 5.7 mU/L 6-35 arası olmalı
Cevap: HBA1C değeriniz yüksek, açlık kan şekeri de az da olsa güksek.İnsülin değeriniz, kötü kolesterol olan LDL ile kolesterol değerlerinizdeki yükseklik de tabloya uyumlu.Şu…
DEVAMINI GÖR
Aslında asıl öğrenmek istediğim alerjim ve şekerimin olup olmadığı onun dışında gördüğünüz bir şey varsa yorumlar mısınız?

29/04/2021
Aslında asıl öğrenmek istediğim alerjim ve şekerimin olup olmadığı onun dışında gördüğünüz bir şey varsa yorumlar mısınız?
Cevap: Merhaba. sonuçlarınızı inceledik. İdrar tahlilinden başlayalım bol lökosit ve bakteri çıkmış.Muhtemelen bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorsunuz. Bu durumda idrar kültürü…
DEVAMINI GÖR
Benim tahlil sonucumda kan gazı eksik olarak çıkıyor, acaba bu ne demek?

25/04/2021
Benim tahlil sonucumda kan gazı eksik olarak çıkıyor, acaba bu ne demek?
Cevap: Anerobik bir metabolik durum görülüyor. Yani oksijen değeriniz düşük. P O2 değeriniz yani parsiyel oksijen basıncınız düşük ve dokulara yeterinse oksijen gidemiyor.…
DEVAMINI GÖR
Merhaba oglumu alerji ve imuunoloji doktoruna goturmustum bir adet kan tahlili istedi yorumlayabilir misiniz?

20/04/2021
Merhaba oglumu alerji ve imuunoloji doktoruna goturmustum bir adet kan tahlili istedi yorumlayabilir misiniz?
Cevap: Merhaba tabii ki yorumlayabiliriz.Ancak sorunuza istinaden tahlil sonuçlarını göndermemişsiniz, sonuçlarınızı ister fotosunu çekerek yollayabilir veya sorunuza değerleri normal…
DEVAMINI GÖR
Babam covid hastası. 14. Gune girdi konusmada yürümede zorluk cekmekte cigerlerde geniş bir tutulum var dendi.

19/04/2021
Babam covid hastası. 14. Gune girdi konusmada yürümede zorluk cekmekte cigerlerde geniş bir tutulum var dendi.
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Ciğerlerde geniş bir tutulum var ise gerek görülürse hastaneye yatırılması, oksijen desteği, antibiyotik kullanımı gibi ilave girişimlere ihtiyacı olabilir…
DEVAMINI GÖR
İkinci doz sinovac aşısı sonrası annemde SCOV-2 SPİKE IGG değeri 0,71 çıktı.Antikor oluşmuş mudur?

12/04/2021
İkinci doz sinovac aşısı sonrası annemde SCOV-2 SPİKE IGG değeri 0,71 çıktı.Antikor oluşmuş mudur?
Cevap: Merhaba, annenizin antikor testi SCOV-2 SPİKE IGG negatif çıkmış. Değer 1'in altında 0,71 çıkmış. Normalde 3 hafta sonra antikor oluşması beklenir ikinci doz aşıdan sonra.Öncelikle…
DEVAMINI GÖR
Merhabalar Dr. um. Annem , safra kesesi, ince barsak delinmesi ve 4 gün sonra da ince barsak ameliyat dikişlerinin atması nedeniyle 3 şubat 15 şubat arası 3 ameliyat oldu

07/04/2021
Merhabalar Dr. um. Annem , safra kesesi, ince barsak delinmesi ve 4 gün sonra da ince barsak ameliyat dikişlerinin atması nedeniyle 3 şubat 15 şubat arası 3 ameliyat oldu
Cevap: Merhabalar.Ekte bulunan dosyada test sonuçlarınız gözükmüyor.Bu nedenle sağlıklı yorum yapmak adına size 1 soru sorma hakkı daha tanımladık. Yoğun bakımda tedavi gören hastanıza…
DEVAMINI GÖR
HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?

07/04/2021
HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?
Cevap: Merhabalar.Evet test  sonucunuz pozitif ancak hemen panik olmayın.Tanı için bu tek başına yeterli değil.Yalancı pozitif sonuçlar da çıkabiliyor.Bu durumda doğrulayıcı testlere…
DEVAMINI GÖR
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.

06/04/2021
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.
Cevap: Tahlillerinizi inceledik.  PDW ve P-LCr  düşüklüğü kayfa değer değil.PDW de alt sınır 9 iken sizde 8,90 çıkmış.Yine P-LCR tesinde de alt sınır 14 ilen 13.9 çıkmış.Ancak…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Daha Genç Görünmenin Yolları Nelerdir?
Yaşınız ilerlesin ancak cildiniz değişmesin aynı kalsın mı istiyorsunuz? Evet bu herkesin ortak korkusudur
Kan Tükürmek Neden Olur?
Kan tükürmek diye tabir ettiğimiz olay genellikle öksürürken meydana gelen bir durumdur
Boyun Düzleşmesi Nedir?
Boyun düzleşmesi halk arasında sık görülen bir hastalıktır
Kilo Verememek 7 Nedene Bağlı Olabilir
Herkes zayıflamak için sporun ne kadar önemli olduğunun farkında ama buna rağmen bazıları için spor ekstra bir şeydir ve yavaş metabolizmasını hızlandırmak için herhangi bir şey yapmaz
E vitamini Kansere Karşı Birebir Etkilidir
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre E vitamini prostat kanseri hücrelerini hayatta tutan enzimileri etkisiz hale getirerek kanserle mücadele eder
Gebelikte Annenin Cep Telefonu İle Konuşması Bebek İçin Zararlı mıdır?
Embriyonu  büyümesi dönemlerde sinir sisteminin şekillenmesi bebeğin sağlığı için çok önemlidir
Epididimit Nedir? Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?
Epididim erkeklerde  testisler üzerinde yer alan ve testislerde üretilen  spermin olgunlaşması, depolanması ve taşınmasında rol oynar
Hafif (Light) Sigara Daha mı Masum?
Hafif yada light sigara olarak bilinen sigaralar ile normal olarak tanımlanan diğer sigaralar arasındaki en önemli farklılık içerdikleri katran ve nikotin miktarıdır
Herpes (Uçuk ) Nedir? Uçuk Nasıl Oluşur?
Uçuğa neden olan Herpes simpleks, Herpes viridae familyasına ait olan bir virüstür
Spinal Müsküler Atfori (SMA) Nedir?
Spinal müsküler atrofi hastalığı kalıtsal olarak aktarılan nörolojik bir hastalıktır
Gebelik Diyabeti Bebek İçin Tehlikeli mi?
Gebelikte meydana gelen diyabete gebelik diyabeti denir