İkinci doz sinovac aşısı sonrası annemde SCOV-2 SPİKE IGG değeri 0,71 çıktı.Antikor oluşmuş mudur?

Yayın Tarihi : 2021/04/10 23:09 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/12 09:58

Merhabalar. İkinci doz sinovac aşısını 18 Martta tamamlayan annemin antikor sonucu ektedir. Bu sonuca göre antikor oluşmamış diyebilir miyiz? Eğer öyleyse testi ne zaman tekrarlamalıyız?rnTeşekkür ediyorum. İyi çalışmalar


Tahlil.com Cevabı : Merhaba, annenizin antikor testi SCOV-2 SPİKE IGG negatif çıkmış. Değer 1'in altında 0,71 çıkmış. Normalde 3 hafta sonra antikor oluşması beklenir ikinci doz aşıdan sonra.
Öncelikle şu bilgiyi verelim:  antikor testi için kullanılan kitlerin henüz standardizasyonunun tamamlanmadığından bu testlerin sonuçlarına güvenerek hareket edilmemesi gerekmektedir.
Bir doktor olaruk şunu söyleyebilirim.Çevremizde iki soz Sinovac aşısı olmasına rağmen hastalığa yakalanan bir çok kişi var.
Bir diğer detay ise, halen en çok görülen mutasyonlu Covid 19 vakalarına karşı aslında Çin aşısının ne oranda etkili olduğu da tartışma konusu.
Yani aşı sonrası  oluşan antikorların gerçek koruyuculuk düzeyi ve bunun ne kadar sürdüğü henüz kanıtlarla birlikte ortaya konmadı. 
Bilimsel olarak da hangi değerden sonra antikorun koruyuculuğu olduğu konusunda da henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.
Sonuç olarak, antikor testi yaptıran kişilerin sonuç ne olursa olsun virüse karşı tüm korunma yöntemlerine aynı şekilde uyması gerekmektedir.
Dilerseniz bir kaç hafta sonra bir test daha yaptırıp antikor değerinde yükselme olup olmadığına baktırabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?