Kolesterol ▲264 mg/dL 0 - 200rnTrglserd ▲201 mg/dL 0 - 150rnHDL…

Kolesterol ▲264 mg/dL 0 - 200rnTrglserd ▲201 mg/dL 0 - 150rnHDL kolesterol 52 mg/dL 30 - 60rnLDL kolestrol ▲172 mg/dL 0 - 130rnAspartat transamnaz (AST) 38 IU/L 0 - 50rnAlann amnotransferaz (ALT) ▲63 U/L 0 - 50rnrnrnBU DEĞERLER NORMAL DIŞI MI? 44 YAŞINDA, ERKEK , 81 KG

Tahlil.Com Cevabı:

Yapılan biyokimya tahlillerine göre kolesterol ve trigliserit değerleri yüksek çıkmış.Bu tabii ki istenen bir durum değil.
Kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi durumlar için kuşkusuz risk oluşturacaktır.
Şeker hastalığı, metabolik sendrom gibi durumlarda da benzer sonuçlar görülebilir.

Yüksek olan bu değerleri düşürmede  düzenli egzersiz ve diyet ilk aşamada bunları düşürmede etkili olacaktır.

Doktorunuz da gerek görürse ilave bir takım tahliller isteyebilir.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Gaita Testinde Salmonella-Shigella türü üreme yazıyor ne yapmalıyım ?

26/02/2020
Gaita Testinde Salmonella-Shigella türü üreme yazıyor ne yapmalıyım ?
Cevap: Bu tür bir rapor çok anlamlı değil, raporu veren laboratuvar ile görüşün. Salmonella-Shigella türü üreme bir anlam ifade etmiyor. Üreme var ise ya Salmonella…
DEVAMINI GÖR
Merhaba cea değerim 4.1 cikti normalmidir acaba

25/02/2020
Merhaba cea değerim 4.1 cikti normalmidir acaba
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Beta hcg sonucum 16441 cıktı

24/02/2020
Beta hcg sonucum 16441 cıktı
Cevap: Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.Beta HCG değerinin  hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.Doktorunuzun…
DEVAMINI GÖR
8 ay önce şüpheli bir ilişki durumum oldu ilişkiden 7 ay sonra 4.jenerasyon vidas hıv duo ultra testi ile test yaptırdım sonuç negatif çıktı

23/02/2020
8 ay önce şüpheli bir ilişki durumum oldu ilişkiden 7 ay sonra 4.jenerasyon vidas hıv duo ultra testi ile test yaptırdım sonuç negatif çıktı
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok, HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap…
DEVAMINI GÖR
Merhaba benim kanda gebeligim cikti fakat idrarda cikmiyor

23/02/2020
Merhaba benim kanda gebeligim cikti fakat idrarda cikmiyor
Cevap: Kanda Beta HCG değeri yüksekliği  gebelik bulgusu.Kesin hamile olduğunuzu ortaya koymak için ise  ultrason muayenesi ve muayene sonrası da gebelik kesesinin ultrasonda gözükmesini…
DEVAMINI GÖR
Kardeşimin idrarında köpüklenme var.İdrarda köpik neden görülür?

23/02/2020
Kardeşimin idrarında köpüklenme var.İdrarda köpik neden görülür?
Cevap: İdrarda köpük görülmesinin bir çok nedeni olabilir. Aşağıdaki yazımızda buna dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.İdrarda köpük neden görülür? 
DEVAMINI GÖR
Eşim şuan grip aynı zamanda faranjit dedi doktor. PLT değeri ise 87 çıktı. Bu gripten kaynaklı bu kadar düşmüş olabilir mi ?

22/02/2020
Eşim şuan grip aynı zamanda faranjit dedi doktor. PLT değeri ise 87 çıktı. Bu gripten kaynaklı bu kadar düşmüş olabilir mi ?
Cevap: 100 ün altına inen PLT değerleri incelenmelidir. Grip nedeniyle bu kadar düşme beklenmez.PLT düşüklüğü ile ilgili aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. PLT (Trombosit)  testi…
DEVAMINI GÖR
Hocam ben hepatip b tasiyicisiyim son tahlide hbs ag 2830 cikti bi 6 ay oncesi olan rakamsa 2820 bu alti ay arasinda olan yukselis neden oluyor?

22/02/2020
Hocam ben hepatip b tasiyicisiyim son tahlide hbs ag 2830 cikti bi 6 ay oncesi olan rakamsa 2820 bu alti ay arasinda olan yukselis neden oluyor?
Cevap: Sonuçlarınız taşıyıcı olduğunuzu gösteriyor.Şu an için panik olacak bir durum yok.Doktorunuz takiplerini düzenli aralıklarla ile sürdürecektir.
DEVAMINI GÖR
Merhaba kan değerlerimde cd3 ve CD7 pozitif yazıyor. İnternetten bakınca iyi şeyler yazmıyor. Nasıl değerlendirirsiniz

22/02/2020
Merhaba kan değerlerimde cd3 ve CD7 pozitif yazıyor. İnternetten bakınca iyi şeyler yazmıyor. Nasıl değerlendirirsiniz
Cevap: Mevcut tahlil sonucunuzu raporda belirtilen değerler ile birlikte göndermeniz halinde yorum yapabiliriz.
DEVAMINI GÖR
Devamli olan bir ishalim vardi gastreontoloji prof. bana kolestran 4gr toz verdi cok sıkışınca looermid icersin dedi yemek yer yemez hemen lavoboya giditordum

22/02/2020
Devamli olan bir ishalim vardi gastreontoloji prof. bana kolestran 4gr toz verdi cok sıkışınca looermid icersin dedi yemek yer yemez hemen lavoboya giditordum
Cevap: İshalin  bir çok nedeni vardır.Gaita mikroskopisi ve kültürü gibi tahliller detaylı bilgile rverecektir.Bu tahliller sonrası  detaylı bilgi alınabilir.
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Emzirme Döneminde Meme Sağlığı
Emzirme döneminde meme sağlığı  anne için önemli olduğu kadar bebek içinde önemlidir
Kuru Göz Hastalığı Nedir?
Kuru göz, gözde yabancı cisim hissi, kızarıklık, yanma, kaşıntı, ışık hassasiyetine neden olur
Dahiliye (İç hastalıkları) Bölümü Nedir?
Dahiliye yani iç hastalıkları bölümü oldukça geniş bir hastalık yelpazesine sahiptir
Dövme Sağlığa Zararlı mıdır?
Dövme, mürekkep ile deri altına veya üzerine özel aletlerle çeşitli semboller işlenmesidir
Ön Yargılarınızı Kırın: Sağlığınız İçin Yulaf Tüketin!
Yulaf çoğu kez iştah kabartan bir yiyecek olmaktan çok tadından fazlaca hoşlanılmayan bir yiyecek olarak hatırlanır
Eğrelti Otunun Faydaları Nelerdir?
Eğrelti otu, kumlu yerlerde yetişen ve kökü oldukça kalın bir bitki türüdür
Hayvanlarda 'Saf Kan' Algısı ve Toplu Sağlığına Etkisi
Şehir içinde veya kırsalda yaşayan ve toplumun bir parçası olan hayvanlar, çoğu kez hak ettikleri muameleyle karşılanmıyorlar
Aspartat Transaminaz (AST) Değeri ve Karaciğer Sağlığı
AST veya açık hali ile Aspartat transaminaz enzimi karaciğerin zedelenmesi halinde yüksek çıkmaktadır
Kalp Sağlığınız İçin Kuru Yemiş Yiyin
Sağlıklı bir diyet programıyla birlikte kuru yemiş tüketmek kalp sağlığı için çok faydalıdır
Bal Tüketin..Sağlıklı Olun.
Bal, bakteri ve virüslere karşı bağışıklığı kuvvetlendiren oldukça yaralı bir besindir
Erken Yaşta Katarakta Sebep Olan Hastalıklar Nelerdir?
Katarakt herkeste görülebilecek bir rahatsızlıktır
Diyabet Hastalarına Düzenli Egzersiz Öneriliyor
Diyabetle mücadelede doğru bir diyet kadar düzenli yapılan egzersiz hareketleri de oldukça önemlidir