MCH 25.1 (27-34) MCHC 31.3 (32-36) Tahlillerinde düşüklüğün…

MCH 25.1 (27-34) MCHC 31.3 (32-36) Tahlillerinde düşüklüğün anlamı nedir?rnrnRDW 16.7 (11-16) bu tahlildeki yüksekliğin anlamı nedir?

Tahlil.Com Cevabı:

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.
Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte yorumlamak yararlı olacaktır. 

Test raporunuzda yer alan diğer hemogram parametrelerinde bir  sapma sorun yoksa, kan sayımı sonuçlarınızda kayda değer bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?


A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Beta hcg küçüktür 1 ne demek hamile miyim?

27/05/2020
Beta hcg küçüktür 1 ne demek hamile miyim?
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. Kan tahlil sonucuna göre 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.…
DEVAMINI GÖR
tam kan sayımı verdik lenfosit değeri 7.4 çıktı. Lökosit normal aralıkta. Kafamız karıştı korkuyoruz. Kötü bir şey olabilir mi?

27/05/2020
tam kan sayımı verdik lenfosit değeri 7.4 çıktı. Lökosit normal aralıkta. Kafamız karıştı korkuyoruz. Kötü bir şey olabilir mi?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri.Asla tek başına hastalık varlığı hakkında bilgi vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin…
DEVAMINI GÖR
Iğdır'da ameliyat oldum onun tahlil sonuçlarını nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız sevinirim

26/05/2020
Iğdır'da ameliyat oldum onun tahlil sonuçlarını nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Merhaba, aşağıdaki linkten ilgili hastaneyi bularak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.Tahlil Sonuçları
DEVAMINI GÖR
Yarın karaciğer vs. İçin bir günlük idrar toplanıcak sonuçlarında sigara çıkarmı?

26/05/2020
Yarın karaciğer vs. İçin bir günlük idrar toplanıcak sonuçlarında sigara çıkarmı?
Cevap: Hayır bu tahliller le sigara içtiğiniz anlaşılmaz.
DEVAMINI GÖR
Fekal kaprotektin tahlil fiyatı ne kadardır SGK geçerli mi?

26/05/2020
Fekal kaprotektin tahlil fiyatı ne kadardır SGK geçerli mi?
Cevap: SGK anlaşmalı bir merkezde bu tahlili daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz. Fiyatlar sağlık kuruluşuna göre farklılık gösterebilir.
DEVAMINI GÖR
 79 yaşında olan babama kan testi yapıldı. Kan üre azotu(Bun)22.8 olarak çıktı. Ürik asit oranı da 8.3 olarak sonuçlarda çıktı. Bunun sebebi nedir? Bu oranların yüksek olması bir risk midir?

09/05/2020
79 yaşında olan babama kan testi yapıldı. Kan üre azotu(Bun)22.8 olarak çıktı. Ürik asit oranı da 8.3 olarak sonuçlarda çıktı. Bunun sebebi nedir? Bu oranların yüksek olması bir risk midir?
Cevap: BUN yüksekliği böbrek fonksiyonlarında bozulmanın bir belirteci olabilir.EGFR testi de yapılıp buna göre karar verilebilir böbrek fonksiyonları yönünden. Ürik asit yüksekliğinde…
DEVAMINI GÖR
Merhabalar aile hekiminde idrar testi yaptirdim lökosit +- 15 cell yazıyor idi. İdrarda çok hafif yanma var daha önce idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile piyelosepttyl kulladinm

09/05/2020
Merhabalar aile hekiminde idrar testi yaptirdim lökosit +- 15 cell yazıyor idi. İdrarda çok hafif yanma var daha önce idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile piyelosepttyl kulladinm
Cevap: Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.Bu durumda idrar yolu…
DEVAMINI GÖR
Anti rubella ıgm referans arlığı(0-1.0) 1.50 oı referns dışı ne demek?

08/05/2020
Anti rubella ıgm referans arlığı(0-1.0) 1.50 oı referns dışı ne demek?
Cevap: Anti rubella ıgm testiniz pozitif çıkmış.Bu yakın zamanda rubella enfeksiyonu geçirdiğinizi gösteriyor.Doktorunuz ilave testler de isteyebilir.
DEVAMINI GÖR
Hayat kadını ile 30 gün önce cinsel ilişkiye girdik (vajinal ) ilişki ve 2 hafta sonra belirti vermeye başladı ve ankarada yeni açılan şehir hastanesine gidip acilinde test yaptırdım ve sonuçlar kemilüminesans…

08/05/2020
Hayat kadını ile 30 gün önce cinsel ilişkiye girdik (vajinal ) ilişki ve 2 hafta sonra belirti vermeye başladı ve ankarada yeni açılan şehir hastanesine gidip acilinde test yaptırdım ve sonuçlar kemilüminesans…
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok, HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap…
DEVAMINI GÖR
Wbc 11.98 çıktı bu ne demektir?

08/05/2020
Wbc 11.98 çıktı bu ne demektir?
Cevap: Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
EHEC : Hastalık mı? Salatalık mı?
EHEC olarak da bilinen Enterohemorajik Escherichia Coli bakterisinin yol açtığı enfeksiyon son günlerde sıkça konuşuluyor.
CT Anjiyografi (Tomografik Anjiyografi ) Nedir?
Anjiyografi veya Tomografik Anjiyografi, kalp damarlarındaki darlıkları ve tıkanıklıkları göstermesi açısından uygulaması son derece kolay, hızı sonuç alınan bir tahlil yöntemidir.
Laboratuvar Tahlilleri Öncesi Kan Verirken Nelere Dikkat Edelim?
Birçok hasta laboratuvara kan vermeye giderken önceden dikkat etmesi gerekenler konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değildir.
FSH Yüksekliği Hangi Durumlarda Olur?
Menopoz döneminde yümürtlama gerçekleşmeyince FSH miktarı da artar.FSH yüksekliğinin hangi durumlarda olduğunu aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.
Bradikardi ( Nabız Düşüklüğü) Nedir?
Bradikardi; sağlıklı bir erişkinin kalp atışından daha yavaş olarak belirlenen kalp atışları kesin bir sınırı olmamakla birlikte, dakikada 60′tan daha az kalp atışına bradikardi denir.
Dr.Oğuz Kılıç Meme Büyütme Ameliyatlarını Anlatıyor
Meme büyütme ameliyatları hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Göğüs Duvarı Şekil Bozuklukları
Göğüs duvarı şekil bozuklukları halk arasında yaygın olarak bilinmektedir.
Bahar Yorgunluğu
Bahar yorgunluğu günümüzde bir çok kişide görülen bir sağlık sorunudur.Bu yazımızda bahar yorgunluğu ile ilgili merak edilen konulara değineceğiz.
Şişmanlığa Neden Olabilen 7 Hatalı Davranış
Şişmanlık genel olarak kimsenin yaşamak istemediği bir problemdir.
Lazer epilasyon nedir?Vücuda zararı varmıdır?,Kimler tarafından yapılmalıdır?
Lazer epilasyonun günlük hayatın bir parçası haline gelmesi ile istenmeyen kıllardan kalıcı ve konforlu bir şekilde kurtulmak mümkün hale gelmiştir.