Merhaba şu an 17 haftalık gebeyim. 6+3 haftalık hamile iken anti rubella ıgg 6.4( grayzone), anti rubella ıgm negatif çıktı

Yayın Tarihi : 2021/05/28 11:21 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/20 11:29

Merhaba şu an 17 haftalık gebeyim. 6+3 haftalık hamile iken anti rubella ıgg 6.4( grayzone), anti rubella ıgm negatif çıktı. Bunun üzerine yapılan avidite testi 0.50 (ara değer) olarak çıktı. Bir enfeksiyon uzmanı testlerin hepsini iki haftada bir tekrarlamamızı istedi ve sırayla testleri atacağım hepsinin aviditesi ara değer bu arada size lütfen yorumlayın hamile iken geçirdim mi bu enfeksiyonu ?


Tahlil.com Cevabı :

Sonuçlarınızı inceledik.
13 Nisan da yapılan tahlil sonucunda Rubella IGG avidite pozitif çıkmış ancak Rubella IG M testi negatif..
Rubella IGM testinin negatif olması zaten yeni geçirilen bir enfeksiyon olmadığı anlamına geliyor.Bu da olumlu bir sonuç.
Rubella avidite testi temel olarak Rubella IGM poztif bulunan gebelerde rubella yani kızamıkçık enfeksiyonuna ilk olarak gebenin ne zaman yakalandığı yani primer enfeksiyonun sürecinin belirlenmesinde kullanılmaktadır.
25 Mayısta ise 2 farklı hastanede tahliller yapımış.Her ikisinde de Rubella IGM negatif yani yeni geçirilen ve gebeliği tehd,t eden bir enfeksiyon yönünden bulgu yok.
Ancak bu tarihlerde avidite testi yapılmamış ki yapılmaması da mantıklı zaten Rubella IGM negatif.
Sonuç olarak halen gebeliğinizi tehdit edecek bir sorun Rubella enfeksiyonu yönünden kesinlikle yok.İçiniz rahat olsun.Geçmiş olsun.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?