Eşim 4 ay önce doğum yaptı yaklaşik bir aydir nabiz çok yüksek…

Mrb hocam ... Eşim 4 ay önce doğum yaptı yaklaşik bir aydir nabiz çok yüksek ve sürekli 120 130 civarindaydı kardiyoloğa gittik beloc 25mm gr verdi ama kesilmedi tekrar gittigimizde bizi dahiliyeye yönlendirdi dahiliyede değerleri t3:21,64 t4:2,76. Tsh:0,01 anti tpo: >1000. Beta hcg: 1,20

Tahlil.Com Cevabı:

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Genelde tirotoksikoz yani hipertiroidi bulgusudur.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

 

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

 tsh 0.752 - st3 3.63 st4 ise 0.77.sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz?

18/10/2018
tsh 0.752 - st3 3.63 st4 ise 0.77.sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
ENDOMETRİUM LAVAJ NUMUNESİNDEN YAPILAN AKIM SİTOMETRİ ANALİZİNDE; rn% 16,9 LENFOSİT GÖRÜLDÜ. ANALİZ LENFOSİTLER ÜZERİNDEN YAPILDI. rnDOUBLE NEGATİF HÜCRELER

18/10/2018
ENDOMETRİUM LAVAJ NUMUNESİNDEN YAPILAN AKIM SİTOMETRİ ANALİZİNDE; rn% 16,9 LENFOSİT GÖRÜLDÜ. ANALİZ LENFOSİTLER ÜZERİNDEN YAPILDI. rnDOUBLE NEGATİF HÜCRELER
Cevap: Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır. Sorunuzu belirtilen kurallara…
DEVAMINI GÖR
Göğüs ağrısıyla acile gittik troponinl değeri 0.000 çıktı ck değeri 140.5. Ckmb degeri 140 ldhdegeri 400 bu değer canımı sıktı sizce sorun varm

18/10/2018
Göğüs ağrısıyla acile gittik troponinl değeri 0.000 çıktı ck değeri 140.5. Ckmb degeri 140 ldhdegeri 400 bu değer canımı sıktı sizce sorun varm
Cevap: Troponin değeri kalp krizi tanısında en değerli tahlildir.Bu da normal çıkmış.Problem görülmüyor
DEVAMINI GÖR
Şupheli iliskiden sonra 38.gun ve 65.gun 4.nesil hiv duo ultra test yaptirdim sonuclar negatif sizce konuyu kapatmalimiyim

17/10/2018
Şupheli iliskiden sonra 38.gun ve 65.gun 4.nesil hiv duo ultra test yaptirdim sonuclar negatif sizce konuyu kapatmalimiyim
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok, HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap…
DEVAMINI GÖR
İlişkiden yaklaşık 6 ay sonrasında eclia testi oldum negatif. bir sıkıntı var mıdır?

17/10/2018
İlişkiden yaklaşık 6 ay sonrasında eclia testi oldum negatif. bir sıkıntı var mıdır?
Cevap: Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.
DEVAMINI GÖR
68 yaş için gaitada gizli kan sonucunun eser çıkması, 7-8 maya hücresi, 7-8 lökasit, 3-4 eritrosin çıkması ne anlama gelebilir?

17/10/2018
68 yaş için gaitada gizli kan sonucunun eser çıkması, 7-8 maya hücresi, 7-8 lökasit, 3-4 eritrosin çıkması ne anlama gelebilir?
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
.Bugün yaptırmış olduğumuz testte annemin sedimantasyon değeri 74 olarak çıktı.Normal değerin üzerinde görülüyor

16/10/2018
.Bugün yaptırmış olduğumuz testte annemin sedimantasyon değeri 74 olarak çıktı.Normal değerin üzerinde görülüyor
Cevap: Sedimentasyon tahlil sonucunuz normalin üstünde.Sedimentasyon testi  yüksekliği varlığında ilk olarak akla enfeksiyon olasılığı gelir.Pek tabii ki bunun başka nedenleri de olabilir.Sedimentasyon…
DEVAMINI GÖR
Hocammerhaba pihtilasma testi yaptirdim iki tane dusugum var sonuclari yorumlarmisiniz. 25 yasindayim rnrnMTHFR 1298 A>C polimorfizmirnrnMTHFR 677 C>T polimorfizmi

15/10/2018
Hocammerhaba pihtilasma testi yaptirdim iki tane dusugum var sonuclari yorumlarmisiniz. 25 yasindayim rnrnMTHFR 1298 A>C polimorfizmirnrnMTHFR 677 C>T polimorfizmi
Cevap: Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız. Bu konuda…
DEVAMINI GÖR
Anti HCV (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)rnSonuç

15/10/2018
Anti HCV (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)rnSonuç
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
WBC 6,23 referans aralığı 4.0 - 10.0 rnRBC 6,16 referans aralığı 3.50 - 5.50rnHGB 16,4 referans aralığı 11.0 - 16.0rnHCT 46.7 referans aralığı 37.0 - 54.0rnMCV 72.0 referans aralığı 80 - 100

15/10/2018
WBC 6,23 referans aralığı 4.0 - 10.0 rnRBC 6,16 referans aralığı 3.50 - 5.50rnHGB 16,4 referans aralığı 11.0 - 16.0rnHCT 46.7 referans aralığı 37.0 - 54.0rnMCV 72.0 referans aralığı 80 - 100
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Keratokonus Nedir?
İnsan vücudunun en hassas organlarından biri olan göz özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle daha çok alerjik enfeksiyonlara maruz kalabiliyor
Diş Gıcırdatmasına Karşı Mantar Tıpa Isırın.
Diş gıcırdatması parazit varlığından veya stresten dolayı olabilir
Kulunç Ağrıları ve Tedavisi
Kişinin yaşamını çekilmez hale dönüştüren kulunç, kemik arası kaslarda görülen kısa süreli sertliktir
Renk Körlüğü
İnsan gözünde kırmızı, mavi, yeşil olmak üzere 3 adet pigment vardır
Menenjit Nedir? Neden Olur?
Menenjik,beyin zarı iltihabı olarak açıklanabilir
Dezenfeksiyon Nedir?
Dezenfeksiyon, hastalık etkeni mikroorganizmaları ortamdan büyük ölçüde veya tamamen uzaklaştırma işlemidir
Melankoli Nedir?
Melankoli, dönemsel olarak kişilerin yaşamında olan ancak uzun süreli durumlarda hastalık olarak isimlendirilen psikolojik bir durumdur
Patlama ve Travma Sonrası Toplum Sağlığı
Dünya toplumları yaşanan terör saldırıları nedeni ile patlamalar ve toplumsal travmalarla karşı karşıya kalmaktadır
Limon Suyu Tüketmek Cildi Gerginleştiriyor!
Limon, C vitamini bakımından zengin ve pek çok yemeğin lezzet kaynağı olan bir besin maddesidir
Ankara Diyabet Derneği Diayabet Hastalarını 13 Kasım'da Buluşturuyor
Ankara Diyabet Derneği, Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Ankara Güven Hastanesi işbirliği ile diyabetli hastalara yönelik eğitim etkinliği düzenledi
Terimiz Hangi Dönemlerde Kötü Kokar
Sosyal yaşamımızı etkileyen ter kokusunun kötü koktuğu dönemler zaman zaman farklılık göstermektedir
Gribe Karşı Fındık Tüketin
Kış mevsimin yaklaşmasıyla yaşanan hava değişiklikleri hastalıkları beraberinde getiriyor