Pth 91.4 ref (18.5-88)rnCa 8.56 (8.5-10.1)rnFosfor 4 ( 2.4-5.1)rnVit…

Pth 91.4 ref (18.5-88)rnCa 8.56 (8.5-10.1)rnFosfor 4 ( 2.4-5.1)rnVit D 16.2 rn Tsh normal Paratroidi biraz yüksek.hiper troidi mi?

Tahlil.Com Cevabı:

Evet PTH değeri çok hafif de olsa yüksek.Doktorunuz bu yönde ilave tahliller isteyebilir.Ayrıca D vitamini eksikliği yönünden de tedavi olmalısınız.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

CRP değerim 48 e yükselmis nefes alamama cigerlerimde çok aşırı batma hissiyle 4 gün boyunca acile gittim

18/04/2019
CRP değerim 48 e yükselmis nefes alamama cigerlerimde çok aşırı batma hissiyle 4 gün boyunca acile gittim
Cevap: CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır. Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon…
DEVAMINI GÖR
HIV 1 IgG ve HIV 1 Grup O 4.91 ( + ) POZİTİF ne anlama geliyor?

17/04/2019
HIV 1 IgG ve HIV 1 Grup O 4.91 ( + ) POZİTİF ne anlama geliyor?
Cevap: Bu test sonucuna göre HIV testi pozitif çıkmış.Ancak bu testin Western Blot testi ile ddoğrulanması gerekiyor.Muhtemelen doktorunuz ilave testler isteyecektir.
DEVAMINI GÖR
Beta hcg degerim 3649 cikti acaba hamilemiyim?

15/04/2019
Beta hcg degerim 3649 cikti acaba hamilemiyim?
Cevap: Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.Beta HCG değerinin  hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.Doktorunuzun…
DEVAMINI GÖR
Hocam affınıza sıgınarak erkek erkege ilişkiye girmistim evlenirken ortaya cikar mı?

15/04/2019
Hocam affınıza sıgınarak erkek erkege ilişkiye girmistim evlenirken ortaya cikar mı?
Cevap: Evlenirkken muayene sırasında veya karşı taraf tarafından anlaşılacak bir durum değildir.Ancak cinsel tercihinizi de göz önünde bulundurarak evlilik öncesi en uygun kararı almanızı…
DEVAMINI GÖR
Tiroid testi sonuçlarımı yorumlar mısınız? TSH = 7.1 T4= 0.8 ANTİ TG = 480

15/04/2019
Tiroid testi sonuçlarımı yorumlar mısınız? TSH = 7.1 T4= 0.8 ANTİ TG = 480
Cevap: Tiroid test sonucunuzu inceledik. Sonuçlarınız normal değil.Otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabilir.Hashimato ilk akla gelen. Endokrinoloji bölümüne muayene ve kesin…
DEVAMINI GÖR
Kandaki sedimentasyon, crp yüksekliği ne anlama gelir?

14/04/2019
Kandaki sedimentasyon, crp yüksekliği ne anlama gelir?
Cevap: Sedimantasyon testi ile birlikte CRP testinin yüksek çıktığı durumlarda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir. Her 2 testin de yüksekliği hangi durumlarda olabilir konusunda aşağıdaki…
DEVAMINI GÖR
Boğaz kültürü sonucuna göre normal flora bakterileri üredi çıktı.Ne anlama geliyor?

14/04/2019
Boğaz kültürü sonucuna göre normal flora bakterileri üredi çıktı.Ne anlama geliyor?
Cevap: Boğaz kültürü sonucunda normal flora bakterileri bulunduğunun belirtilmesi normal bir durumdur.Bir hastalık göstergesi değildir.
DEVAMINI GÖR
Prolaktin 12.70 normal bir değer mi?

13/04/2019
Prolaktin 12.70 normal bir değer mi?
Cevap: Evet bu sonuç normal bir değer. Prolaktin testi noırmal değerlerine dair detaylı bilgi almak için Tahlil Sözlüğü bölümüzdeki ilgili bölümü okumak…
DEVAMINI GÖR
Sedimentasyon 1/2 = 3mmrn Sedimentasyon 1= 8 degerlerim normal mi?

11/04/2019
Sedimentasyon 1/2 = 3mmrn Sedimentasyon 1= 8 degerlerim normal mi?
Cevap: Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.
DEVAMINI GÖR
Beta hgc 0.6 çıktı bu negatif mi oluyor?

08/04/2019
Beta hgc 0.6 çıktı bu negatif mi oluyor?
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. Kan tahlil sonucuna göre 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Amniyosenteze Yapılmadan Fetüsün Gen Haritası Çıkarılabiliyor
Amniyosentez; bebeğin gen kontrolünün yapıldığı, bunun için anne karnından sıvı alındığı zahmetli bir yöntemdir
Hemaditroz Nedir?
Hemaditroz; kişinin kan terlemesidir
Vizyoner Uyaran Nedir?
Vizyoner uyaran; seyrederken bağımlılık yapan unsurlardır
Saçlarınızı Kestirmek Psikolojinizi Düzeltir mi?
Moraliniz bozuk olduğunda hiç saçlarını kestiniz mi?Eğer cevabınız evetse yalnız değilsiniz
 Dolama Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Dolama, bakteri ve mikropların parmak uçlarında tırnak diplerinde oluşturduğu iltihaplanma diye tanımlanmaktadır
Unutkanlık Hangi Hastalıkların Habercisi?
Unutkanlık son zamanlarda genç yaşlı demeden artan bir rahatsızlıktır
NIFTY Test Hakkında Tahlil.com Ne Diyor?
NIFTY Test (Non-Invasive Fetal Trisomy test), kimi zaman risk taşıyan girişimsel prenatal testlere alternatif olarak geliştirilmiş ve gebeliğin seyri açısından risk içermeyen bir kan tahlilidir
Cep Telefonunuz Sizi Hasta Edebilir!
Cep telefonları yaşamın hemen her alanında yanı başımızda duruyor
Dermatofaji: Kendi Derisini Yeme Hastalığı
Dünya ve ülkemiz genelinde dermatofaji, sanıldığından çok daha yaygındır
 Yumurta Nasıl Doğru Pişirilir?
Kahvaltıların vazgeçilmezi ve pek çok açıdan şifa kaynağı olan, protein, A vitamini, biotin, kolin içeriği olan, bulması ucuz ve kolay, pişirmesi zahmetsiz eşsiz bir besindir yumurta
Hamilelik Sürecinde İçilen Sigara Bebeğe Etkili midir?
Sigara yüksek düzeyde bağımlılığa neden olan ve tüketilmesi halinde insan sağlığını ciddi derecede tehdit eden bir üründür
Sonbaharda Hastalıklar Neden Artar?
Sonbahar; mevsimin yazdan kışa doğru uzanışının ifadesidir