TSH 0.3 L ulU/ml 0.35-4,2 bu sonuçlar göre nasılım?

TSH 0.3 L ulU/ml 0.35-4,2 bu sonuçlar göre nasılım?

Tahlil.Com Cevabı:

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Genelde tirotoksikoz yani hipertiroidi bulgusudur.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

 

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

İdrar ve kan tahlilimde Lokosit +15CELL/uLrnEritrosit 4-5rnL

30/06/2020
İdrar ve kan tahlilimde Lokosit +15CELL/uLrnEritrosit 4-5rnL
Cevap: Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.Bu durumda idrar yolu…
DEVAMINI GÖR
 24 yaşındayım prolaktin testi yaptım 46,15 çıktı referans değerim 4,79-23,3 çıktı ne demek oluyor iyi mi kötü mü?

30/06/2020
24 yaşındayım prolaktin testi yaptım 46,15 çıktı referans değerim 4,79-23,3 çıktı ne demek oluyor iyi mi kötü mü?
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
 Annem taşıyıcı Hepatit B hastası HBV DNA testi sonucunda hedef saptanamadı diye çıktı ancak hbsag sonucu ise 2574 olarak çıktı. DNA negatifken hbsag nasıl pozitif olabiliyor?

29/06/2020
Annem taşıyıcı Hepatit B hastası HBV DNA testi sonucunda hedef saptanamadı diye çıktı ancak hbsag sonucu ise 2574 olarak çıktı. DNA negatifken hbsag nasıl pozitif olabiliyor?
Cevap: Anneniz eğer Hepatit B yönünden bir tedavi gördüyse bu tür bir sonuçla karşılaşmak mümkün olmaktadır.
DEVAMINI GÖR
Merhaba boğazımda kızarıklık var 13 nisandan beri .dilde beyazlama ve ağız iici tamamen kızardı.

29/06/2020
Merhaba boğazımda kızarıklık var 13 nisandan beri .dilde beyazlama ve ağız iici tamamen kızardı.
Cevap: Her ihtimale karşı Covid 19 yönünden de test yapılması gerekebilir.Doktorunuza danışmanızda yarar bulunuyor.
DEVAMINI GÖR
Karaciğerimde hidatik kist var kan tahlili sonucum NEGATIF (

26/06/2020
Karaciğerimde hidatik kist var kan tahlili sonucum NEGATIF (
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Covid icin antikor testi yaptirdimrnAnti-SARS-CoV 2 IgG rnSonuc : 0.079 rnBirimi : COIrnReferans:negatif < 1rn Pozitif >=1

24/06/2020
Covid icin antikor testi yaptirdimrnAnti-SARS-CoV 2 IgG rnSonuc : 0.079 rnBirimi : COIrnReferans:negatif < 1rn Pozitif >=1
Cevap: Covid enfeksiyonuna yakalanmadığınızı gösteriyor kan tahlil sonucunuz.
DEVAMINI GÖR
Ferritin 5,8 çıktı.Halsizlik ve torgunluk şikayetim var.

23/06/2020
Ferritin 5,8 çıktı.Halsizlik ve torgunluk şikayetim var.
Cevap: Demir eksikliğiniz olabilir.Ferritin değeri düşük çıkmış.
DEVAMINI GÖR
WBC değerim 3.77 çıktı 20 yaşındayım. 2 yıl önce değeri 6 idi uzun zamandır da stersliyim 2/3 yıl gibi bu değer için endişelenmeli miyim?

23/06/2020
WBC değerim 3.77 çıktı 20 yaşındayım. 2 yıl önce değeri 6 idi uzun zamandır da stersliyim 2/3 yıl gibi bu değer için endişelenmeli miyim?
Cevap: Hemogram tahliline göre lökosit (WBC) yani akyuvarların sayısı düşük çıkmış.Viral enfeksiyonlara bağlı olarak wbc  değeri normalin altına inebilir.Enfeksiyon sonrası dönemde…
DEVAMINI GÖR
Kızımda Total IgE yüksekliği var.

10/06/2020
Kızımda Total IgE yüksekliği var.
Cevap:  Total IgE yüksekliği bazı alerjik durumlarda gözlenebilir.Bu durumda doktorunuz gerek görür is ebir takım ilave testlere gerek duyabilir.
DEVAMINI GÖR
ALT değerim 80 çıkmış.ALT yüksekliği nedir?

10/06/2020
ALT değerim 80 çıkmış.ALT yüksekliği nedir?
Cevap: ALT değerleri karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Kafanızı Rahatlatacak Doğal Yöntemler Nelerdir?
Çoğu insan kimi zaman hiçbir şey düşünmemek, sıkıntılarını unutmak, kafasını boşaltmak istiyor
Öğrenciler Nasıl Ders Çalışmalı?
En az öğrenciler kadar anne babaları da heyecanlandıran eğitim öğretim yılında, çocukların başarısını arttırmak için anne babaya da büyük görev düşüyor
HPV Kanser Riskini Arttırıyor
Dünyada boğaz kanserinin üçte birine insan papilloma virüsü(HPV) sebep olur
Migren Nedir?
Migren günümüzde sık görülen bir sağlık sorunudur
Kadınlarda Adet Dönemi Sivilcesi Nedir?
Kadınların adet kanamaları yaklaştıkça hormonların değişikliklerinden dolayı genelde huyları değişir ve daha çabuk sinirlenirle
Yeni Dönem Teknolojisi Fiziksel Olarak Değişime Sebep Oluyor mu?
Teknolojinin gelişmesi pek çok cihazın kullanımını da değiştirdi
Fıtık Nedir?
Fıtık, kelime anlamı olarak bir doku veya organın aslında olmaması gereken bir alana kayması veya taşmasını ifade eder
Meckel Divertikülü Nedir?
Bağırsağın bir bölümünde kese gelişiminin oluşumu divertikül olarak adlandırılmaktadır
Menopoz Sürecinde Östrojen ve Ateş Basması
Menopoz süreci, belirli bir yaşa ulaşmış kadınlarda görülen ve artık her ay görülen regl döngüsünün sonlandığı dönemdir
Baş Parmak ve Genetik
Çoğu zaman farkına varmadığımız bazı vücut özelliklerimiz, genetiğimiz hakkında bilgi verir
Vücut Sıcaklığı Nasıl Değerlendirilir ?
Vücut sıcaklığı ilk yardım durumunda en doğru şekilde koltuk altından uygun bir cihaz yardımı ile ölçülür
Sıcak Havada Bilinçsiz Spor Yapmak Risklidir
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte spora olan ilgi arttı