tsh 3.91rnt3,t4 normalrnanti tpo 173.7 referans aralıgı 0-35rnanti…

tsh 3.91rnt3,t4 normalrnanti tpo 173.7 referans aralıgı 0-35rnanti Tg 25.4 referans aralıgı 0-40rnsızce durum nedır?

Tahlil.Com Cevabı:

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.TSH değerinizin normal olması Haşimoto denen hastalık olabileceği bulgusu olabilir.Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

 

A

DİĞER SORULAR

Nötrofil /lenfosit oranı (NLR) oranı 3,50 çıktı. Nötrofil /lenfosit oranı (NLR) yüksekliği var mı sonucumda?

30/11/2020
Nötrofil /lenfosit oranı (NLR) oranı 3,50 çıktı. Nötrofil /lenfosit oranı (NLR) yüksekliği var mı sonucumda?
Cevap: Tıpta nötrofil lenfosit oranı (NLR), subklinik inflamasyonun bir belirteci olarak kullanılır. İnflamasyon  vücudun enfeksiyon etkenlerine verdiği koruyucu bir yanıttır. Nötrofil sayısının…
DEVAMINI GÖR
Covidden iyileştikten 2 hafta sonra test yaptırdım.SARS -CoV 2-IgG test sonucu 6.08 ve SARS–CoV–2 lgM test sonucu: 2.29 çıktı.Bu testleri koruyuculuk anlamında yorumlar mısınız?

28/11/2020
Covidden iyileştikten 2 hafta sonra test yaptırdım.SARS -CoV 2-IgG test sonucu 6.08 ve SARS–CoV–2 lgM test sonucu: 2.29 çıktı.Bu testleri koruyuculuk anlamında yorumlar mısınız?
Cevap: Merhaba, öncelikle bu değerler tam ve uzun soluklu  bir koruyuculuğu kanıtlamaz.Ancak bilimsel kaynaklar antikorların 3 aya kadar koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor. Bize gönderdiğiniz…
DEVAMINI GÖR
PET BT sonucunda metabolik aktivite artışları ve hipermetabolik nodüler yumuşak doku izlenmektedir.Yorumlar mısınız?

25/11/2020
PET BT sonucunda metabolik aktivite artışları ve hipermetabolik nodüler yumuşak doku izlenmektedir.Yorumlar mısınız?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Size öncelikle PET incelemesi hakkında hakkında bilgi verelim.PET incelemesi esnasında Fludeoxyglucose (18F) veya fluorodeoxyglucose adı verilen ve kısaca…
DEVAMINI GÖR
Tahlill sonuçlarım:

20/11/2020
Tahlill sonuçlarım:
Cevap: Merhabalar,Sonuçlarınızı inceledik. Genel olarak sorun yok. Önceden kızamıkçık enfeksiyonu geçirmişsiniz o nedenle Rubella IGG testi yüksek çıkmış.Ancak…
DEVAMINI GÖR
 1 buçuk yıldır kalça ağrısı çekiyor ve ağrı tedavisi uygulanıyor bu nedenle ağrı kesici türevleri kullandığı için kan testi yapıldı.

18/11/2020
1 buçuk yıldır kalça ağrısı çekiyor ve ağrı tedavisi uygulanıyor bu nedenle ağrı kesici türevleri kullandığı için kan testi yapıldı.
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Lökosit yüksekliği bir enfeksiyon belirtis ancak bu enfeksiyonun nereden kaynaklandığı için ilave tahlillere gerek olabilir. İdrar tahliliniz normal…
DEVAMINI GÖR
Yemeklerden sonra titreme,kan çekilmesi gibi bir hisle hastaneye gittim.Özellikle akşam yemeklerinden sonra hareketsiz kalınca,herhalde hazımsızlıktan bu şikayetler gelişti.

16/11/2020
Yemeklerden sonra titreme,kan çekilmesi gibi bir hisle hastaneye gittim.Özellikle akşam yemeklerinden sonra hareketsiz kalınca,herhalde hazımsızlıktan bu şikayetler gelişti.
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.ALT bir karaciğer testidir.Bu tüksek çıkmıştır.Ultrason muayenesinde de karaciğerde yağlanma görülmüş. ALT de karaciğe ryağlanmasında yüksek…
DEVAMINI GÖR
Eşim bağımlı esrar ve met kullaniyo vücudunda aşırı derecede sivilceler oluyo ben esrardan olduğunu düşünüyorum fakat o kabul etmiyor

06/11/2020
Eşim bağımlı esrar ve met kullaniyo vücudunda aşırı derecede sivilceler oluyo ben esrardan olduğunu düşünüyorum fakat o kabul etmiyor
Cevap: Sivilceler uyuşturucu maddelerin kullanımından kaynaklanabilir.Bu durumda bir cildiye uzmanına başvurmanız ve kendisine de eşinizin madde kullandığı konusunda bilgi vermeniz ve onun önerileri dğrultusunda…
DEVAMINI GÖR
3 gün önce 3-4 nefes esrar içtim. Bağımlı değilim çok arada kullanıyorum. Yarın covid için antikor kan testi vereceğim. Çıkarmı?

06/11/2020
3 gün önce 3-4 nefes esrar içtim. Bağımlı değilim çok arada kullanıyorum. Yarın covid için antikor kan testi vereceğim. Çıkarmı?
Cevap: Covid testi için kan verirken uyuşturucu madde kullandığınız anlaşılmaz.Uyuşturucu madde kullanımı çoğunlukla idrar örneğinden alınan tetsler ile yapılır.Tükrük ve saç…
DEVAMINI GÖR
Madde (uyuşturucu) kullanan biri Roaccutane kullanabilirmi ve Roaccutane testlerinde madde kullanımı çıkar mı?

05/11/2020
Madde (uyuşturucu) kullanan biri Roaccutane kullanabilirmi ve Roaccutane testlerinde madde kullanımı çıkar mı?
Cevap: Sorunuzdan anlaşıldığı üzere uyuşturucu madde kulllanıyorsunuz.Aynı zamanda da Roaccutane kullanımını gerektirecek sivilceleriniz var.Öncelikle size şu bilgiyi vermek isteriz.Türkiye'de…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Çocuklarda Görülen Nefes Darlığı Nedenleri Nelerdir?
Çocuklarda görülebilen nefes darlıkları anne ve babaları sıklıkla endişelendirir
Egzersiz ve Spor Yaparken Bilmemiz Gerekenler
Egzersiz düzenli yapıldığı takdirde sağlığımız için önemli yararlar sağlamaktadır
Bayramda Şeker Hastalarının Dikkatli Olması Gerekiyor
Bayramının gelmesiyle birlikte, özellikle geleneksel yemeklerimizin ve tatlılarımızın misafirliklerde sunulması  şeker hastaları için büyük bir zorluk oluşturmaktadır
Ramazan'da Kolay Sindirimin Doğal İlacı Şalgam Suyu
İftarla sahurun arasının bu kadar kısa olması nedeniyle yenilen yiyecekler ve içecekler midede şişkinlik yapıyor
Grip ve Soğuk Algınlığı
Grip ve Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir ?Grip ve soğuk algınlığı sıklıkla birbiriyle karışabilmektedir
Çocuğunuz Olmuyorsa Sorun Hormonlarda Olabilir
Günümüzde evli çiftlerin çocuk sahibi olamama korkuları gün geçtikçe artıyor
Boyun ve Omuz Ağrıları
Boyun ve omuz ağrıları, boyunda ve omuzda oluşan ağrı, tutulma çok sık rastlanılan bir rahatsızlıktır
Endometrial Rezeksiyon Nedir?
Endometrium, rahim iç tabakasıdır, adet kanamasının ana kaynağıdır
Yeni doğan Bebeklerde Cilt Soyulması
Cilt soyulması, cildin nem dengesini sağlayamamasından dolayı, üzerindeki ince tabakanın kabuklaşması ve cilt dokusundan ayrılması durumudur
Gebelik Şekeri Tedavisi
Gebelik şekerinin tıp dilindeki adı; gestasyonel diyabettir
Yaz Aylarında Hamile Olmak
Hamilelik: pek çok fiziksel ve psikolojik değişikliğin bir arada yaşandığı bir dönemdir
Normal Doğumu Kolaylaştırmak Mümkün mü?
Normal doğum, anne karnında gelişimini tamamlamış olan bebeğin, rahim açıklığından vajinal kanala inerek,  cerrahi operasyon gerektirmeksizin dünyaya geldiği yöntemdir