First slide
Second slide
Third slide

Sperm Hareketi Nedir? Neden Ölçülür?

Sağlıklı bir gebelik için, spermin doğru nitelikleri taşıyabilmesi gerekir. Sağlıklı sperm, sağlıklı yumurta ile karşılaşıp birleştiğinde bebek oluşumundan bahsedilebilir.

Sperm yeterince hareketli değilse kadın yumurtalıkları içerisinde yolunu tamamlayamaz ve etkinliğini kaybeder neticede gebelik oluşamaz.

Bu sebeple bebek istemi ile gelen hastalarda ilk bakılan tahlillerden biri sperm tahlilidir. Spermin kalitesini belirleyen ölçümler yapılır ve sonuca göre gerekiyorsa tedavi uygulanabilir.  

sperm hareketinin normal değeri >%32 olarak değerlendirilir. Bunun manası, 100 spermin en az 32 tanesinin yeterli hareket kapasitesinde olması gerektiğidir. Yani sperm tahlilinden çıkan sonuç %32 den büyükse spermler, hareket açısından sağlıklı olarak değerlendirilir.

Bazı tahlillerde ise, sperm hareketliliği sonucu ileri-hızlı veya ileri-yavaş olarak nitelendirilir. Bu eski tip bir sınıflandırmadır. Bu iki sonucun toplamı %32 nin üzerindeyse sağlıklı hareketlilik niteliğinde sperme sahipsiniz demektir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

E Nabız Tahlil Sonuçları ve Kişisel Sağlık Sistemi

Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımız için e Nabız portalı geliştirdi.Bu sistem ile 1 Ocak 2015 ve sonrası süreçte sağlık tesislerinde olduğunuz muayene, konulan teşhis,tıbbi görüntü  ve tahlil sonuçlarını online olarak takip edebiliyorsunuz.
Sistemde size tanımlı olan aile hekimi hakkında da bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

E-nabız'ı kişisel sağlık sistemi olarak tanımlayabiliriz. Bu portalı e-devlet şifreniz ile ziyaret ederek sisteme girip sağlık bilgilerinizi görebiliyorsunuz.
Aynı zamanda kişisel sağlık dosyalarınızı tarayarak veya fotoğrafları sisteme yükleyip kendi sağlık arşivinizi oluşturabiliyorsunuz.Kendi sağlığınıza dair bilgileri de sisteme girebiliyorsunuz.
Bir şekilde temel sağlık göstergenizi oluşturuyorsunuz.
Bu şekilde olası doktor ziyaretleri ve muayenelerde yetkili doktorlar geçmiş sağlık bilgilerinizi de görebiliyor.Buna göre tanı ve tedavinizi şekillendirebiliyor.
Bu sistemi kullanarak Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) entegre olup kendiniz veya çocuklarınız için doktor randevusu da alabiliyorsunuz.
Organ bağışı konusunda bir isteğiniz var ise bu sistem ile yetkililerle temasa geçebiliyorsunuz.

E-nabız sisteminde hangi bilgileriniz bulunuyor:

1.Sağlık tesisi ziyaretleriniz
2.Doktorlarca yazılan reçeteleriniz
3.Doktorlarca tarafınıza verilen raporlar
4.Hastalıklarınız
5.Yaptırdığınız tahlil sonuçları
6.Varsa eğer alerji bilgileriniz
7.Aşı takviminiz
8.Acil durum bilgileriniz
9.İlaçlarınız

Aile hekimleri de e- nabız sistemine vatandaşlarımızı kaydetme konusunda yetkilendirildiler.
Aile hekiminize başvurarak e-nabız sistemine kayıt olmak için destek talebinde bulunabilirsiniz.

e-Nabız sistemi vatandaşlarımızın başvurduğu sağlık tesislerinden alınan sağlık ve tahlil bilgilerine halkımızın ve yetkilendirilmiş doktorların internet ve mobil cihazlar üzerinden ulaşabilecekleri bir portaldır..
Vatandaşlarımızın vermiş olduğu süresi ve sınırı belirlenmiş yetki sonrası sağlık bilgileri kullanılmaktadır.
Sistemin temel amacı ise vatandaşların tanı ve tedavi sürecinde doktora yardımcı olmak ve hasta ile doktor arasındaki iletişimi tıbbi yönden desteklemektir.




Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Yaşlılıkta Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılmalıdır?

Yaşlılık dönemimde en sık görülen rahatsızlıklar; hipertansiyon, osteoporoz, konstipasyon, romztizmal hastalıklar, diabettir.
Gençlik döneminde alınan bazı tedbirlerle bu hastalıklar geciktirilir hatta bazen ortadan kaldırılabilir.
Yaşlılık döneminde ise sık sık doktor kontrolünden geçip, durum değerlendirmesi yapılmalıdır.

 

Yaşlı hastada yapılacak uygulamalar aşağıda belirtilmiştir:

Kişinin beslenme alışkanlıkları, iştah durumu sorgulanmalıdır.

Boy- kilo endeksine bakılmalıdır. 3-4 ay içinde değişiklik olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Ek kalori gereksinimi değerlendirilmelidir.

Kişinin hafıza testleri yapılmalı ve değerlendirilmelidir.

Kan değerlerine bakılıp, rutin testleri yapılmalıdır.

 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER