a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

ANTİ-TİROGLOBULİN (Thyroglobulin antikorları) Hakkında Bilgi

ANTİ-TİROGLOBULİN (Thyroglobulin antikorları) testi  otoimmün tiroid hastalıklarının değerlendirilmesinde kullanılır.
TPO antikorları ile karşılaştırıldığında, önemi daha azdır.

Bu testin kullanımı ve yüksek çıktığı durumlar aşağıda belirtilmiştir:

Hashimoto tiroiditi. Graves hastalığı, tiroid karsinomları, idiopatik miksödem, pernisyöz anemi, SLE ve Quevain subakut tiroiditinde Anti-tiroglobulin antikor düzeyi yükselebilir.
Normal popülasyonun %10’unda düşük düzeyde yükseklik görülebilir. Ayrıca tiroglobulin düzeyi düşük olan hastalarda da anti-tiroglobulin düzeyine bakılmalıdır.
Tiroglobulin antikorlarının varlığı, tiroglobulin ölçümünde interferansa neden olabilmektedir.

Anti tiroglobulin testinin normal Değer: 0-2 IU/ml 'dir. 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

ezgi-karakoc | 06.07.2020 08:54

Merhaba, nAnti triglobulin antikor değerim 221 U/ml. Referans olarak <60 ,nAnti TPO degerim 60 U/mlnReferans degeri <60nDegerlerimde bir sorun var mi acaba

Tahlil.Com | 24.12.2020 02:13

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.TSH değerinizin normal olması Haşimoto denen hastalık olabileceği bulgusu olabilir.Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 
 
sahinhazall | 07.04.2015 02:24

Anti tiroglobulin antikor tahlilim 18.65. birim IU/mL. referans değeri < 115. bir sorun var mıdır?

Tahlil.Com | 07.04.2015 02:25

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

sunaisler45 | 20.08.2014 01:51

20 yasinda bir bayanim test sonucumda anti triglobulin antikor ( 73.07 cikti birde <4.10 )doktor tiroit ultrasonu istedi sizce neden istedi ve bu test sonucu nedir lutfen cevap

Tahlil.Com | 20.08.2014 10:22
Tiroid bezi iltihabı olabilir..
ozlemunallll | 26.03.2014 04:13

merhabalar; yeni tahlil yaptırdım sonuçlarımı sizlerle de paylaşıp bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Anti-TG sonuç 923.8 IU/ml referans aralığı 0-100 AntiTPO >2000 IU/ml referans aralığı 0-16 THS 3.35 normal değr 0,34-5,6/ T3 2,49 N.değr 2,5-3,9/ T4 0,71 N.değr 0,61-1,12

Tahlil.Com | 27.03.2014 10:52

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


jynmls | 05.09.2013 06:01

iyi günler hocam , Anti TPO 408.5 degerim , lU/mL < 5.6 referans değeri , t3 t4 sonuçlarım normal fakat Anti TPO'ya bir anlam veremedim bu iyi bir sonuç mu kötü mü ? 12 yıldır troid bezlerim çalışmıyor ve tahlillerim hep düzenli 1 adet ilaç kullanıyorum sizce bu ne demek ? teşekkürler

Tahlil.Com | 09.09.2013 05:24
Hashimato denilen tiroid bezinin otoimmun hastalığı olabilir Endokrinoloji bölümüne başvurun
deryaaa_1606 | 17.08.2013 03:44

anti tiroglobulin test sonucum 12.71 birim IU/mL referans araligi 0.00 4.11 yorumlarsaniz cok sevinirim.

Tahlil.Com | 17.08.2013 04:32
Otoimmun bir tiroid bezi hastalığınız olabilir.Bir endokrinoloji uzmanına danışmalısınız.
gokcen.gokcedag | 19.04.2013 08:12

hamilelik testi sonucu: rubella ıgM 0.3 0.8 negatif0.8-1sınırda>pozitif toksoplasma ıgM 0.04 <0.55 negatif0.55-0.65sınırda>65 pozitif TSH 2.42 0.35-5.5

Tahlil.Com | 20.04.2013 11:39
Hamilelik için TSH değeriniz çok hafif yüksek, ama diğer değerlerde sorun görülmüyor
deryaaa_1606 | 19.04.2013 01:05

benim anti tiroglobulin test sonucum 12.71 cikti bu deger yuksek bi degermi?

Tahlil.Com | 19.04.2013 01:53
Test sonucundaki referans değerleri belirtmelisiniz