a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

BİLİRUBİN (Total) Hakkında Bilgi

Karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılan biyokimyasak bir kan tahlilidir.

Bilirubin yüksekliği bir çok durumda görülebilmektedir:

Hepatoselüler hasarlar (inflamatuar, toksik, neoplastik), intrahepatik ve ekstrahepatik safra yolları tıkanıklıkları, hemolitik hastalıklar, neonatal fizyolojik sarılık, Crigler-Najar sendromu, Gilbert hastalığı, Dubin-Johnson sendromu, fruktoz intoleransı ve hipotiroidizmde serum direk bilirubin düzeyi artar.

Normal Değerler yaşa göre değişebilmektedir:

Kord kanı 0,40-2,00 mg/dl
Prematüre 0,40-12,00 mg/dl
0-7 gün 0,40-16,00 mg/dl 
7 gün-1 ay 0,40-10,00 mg/dl
2-3 ay 0,40-2,00 mg/dl 
3 ay ve üstü:  0,40-1,35 mg/dl 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

seyyah87 | 04.02.2015 10:04

27yaş/bayan
2009da bil.over ca/endometrioit adenokarsinom
"1yıldır KFT yüksek"
TBIL +1.4mg/dL     H(0,2 - 1,2)
DBIL 0.3 N(0 - 0,5)
I.BIL +1,1    mg/dL     H(0,2 - 0,7)
Kolesterol +274mg/dL     H(0 - 199)
Trigliserid 68     N(0 - 149)
VLDL 13,6 N(0 - 40)
ALT    38     N(0 - 55)
AST    29 N(5-34)
KLOR 108 H(98-107)

Tahlil.Com | 16.08.2018 10:37

Bilirubin değeriniz yüksek çıkmış, bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıda bu konuda detaylı bilgiler bulunan yazımızı okumanızı öneriyoruz.

 
Ayrıca kolesterol yüksekliği de normal değil.Diyet ve egzersiz düşürmede işe yarayabilir.

 

| 14.07.2010 01:45

oğlum 9 aylık bu gün testlerinde kanda bilirubin,protein,kreatinin ve lokositi düşük çıktı ne olabilir.teşeküredim