a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

D-DİMER (Fibrin yıkım ürünleri) Hakkında Bilgi

Bir hematoloji tahlilidir.Normal değerin üstünde çıkması doktora çeşitli bilgiler verir.
Normalden yüksek D-Dimer düzeyleri bir pıhtı oluşumunu, dolayısıyla derin ven trombozu, pulmoner emboli veya DIC olabileceğini düşündürür.
Ayrıca over karsinomları ve böbrek hastalarında fibrin yıkımının saptanmasında ve derin ven trombozu veya akut miyokard enfarktüsünde uygulanan tedavinin takibinde de kullanılabilir.

Normal Değer:  

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

ahmetm_07 | 14.03.2014 01:39

23 yaşindayim nefes darlığıyla gogus hastaliklarina geldim. crp 4.19 ( ra 0-5) , d dimer 1.4 ( ra 0-0.7) ne olabilir

Tahlil.Com | 25.07.2018 12:35
D dimer testiniz yüksek
Aşağıdaki bağlantıda yükseldiği durumları görebilirsiniz.
elmaciksu | 29.01.2014 05:05

Polikist over sendrom tedavisi görüyorum. nefes darlığı çekiyordum ve D-Dimer testi yaptırdım . iki kere yüksek çıktı (ref= 0<255 ) benim değerlerim 329 ve 321 çıktı . ne yapmalıyım.

Tahlil.Com | 15.08.2018 05:07
Öncelikle bir sağlık kuruluşuna başvurup muayene olmanızı tavsiye ederiz, nefes darlığının sebepleri araştırılmalıdır, D-Dimer birçok durumda yükselebilir..
| 14.11.2011 05:29

dedemin kan gazları 2.000 üzerindeymiş ne gerekiyor?? göğüs anjiyosu dediler yaptırmak gerekirmi??

| 30.10.2011 02:13

benm faktör 7 değerim 18.7 cıktı ffakat referans aralıgı 55-200 arası cıktı ne yapmam gerekli onemli midir?

Tahlil.Com | 30.10.2011 11:26
Faktör 7 eksikliği otozomal resesif geçer.Bu durumda mukoz membran kanamaları, epistaksis, kas içi kanamalar olabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmalısınız
| 27.10.2011 09:55

hocam 26-10-2011 tarihinde nefes darlığı şikayeti ile hastahaneye gittim ekg,eko,sft yaptırdım kan verdim sonuçta doktorum bana foster isimli spreyi yazdı. kan sonuçlarında benimD-D-Dimer im 559.9 olarak çıkmışdiğer sonuçlarım normal...acil cevap lütfen....

Tahlil.Com | 30.10.2011 01:52
Test raporundaki referans değerleri de yazmalısın
| 17.04.2011 12:08

d dimer 1800 sedim 100 ?

Tahlil.Com | 17.04.2011 05:13
Her 2 test de oldukça yüksek
| 27.09.2010 10:49

mrb. "sağ overde içerisinde fibriler yapıların olduğu (fibrim yıkım ürünleri?) ince cidarlı 4cm lik kist mevcuttur.douglastta 18 mm ye ulaşan az miktarda serbest sıvı mevcuttur" şeklinde ultrason sonucu var elimde.bu fibrim yıkım ürünü ne dmk? korkulacak bi durum arz eder mi?

Tahlil.Com | 28.09.2010 05:53
Sitemizde temel olarak kan tahlilleri yorumlanmaktadır.Ultrason sonucunuzun açıklaması için bir radyoloji uzmanı bilgi verecektir.
| 19.06.2010 07:20

BENİM KANIMDA D-DİMER DEĞERİ 681ÇIKTI NORMAL DEĞERİ500 VE ALTI YÜKSEK ÇIKMASI HANGİ RAHATSIZLIĞI ORTAYA ÇIKARIR ACİL CVPPP LÜTFENNN

Tahlil.Com | 20.06.2010 01:58
Aysel Hanım,bu testin hangi nedenle yapıldığından bahsetmemişsiniz.Bir rahatsızlığınız olup olmadığından da.Ancak genel olarak şunu söyleyebilirim.D DİMER yüksekliği vücutta damarlarda bir pıhtı oluşma veya bir başka deyişle de emboli olma riskini ortaya koyabilir.Bu durumda doktorlar genelde kan sulandırıcı ilaçlarla önlem alırlar.