DEHİDROEPİANDROSTERON SÜLFAT (DHEA-S, DHEA-SO, DHEA-Sülfat)

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

DEHİDROEPİANDROSTERON SÜLFAT (DHEA-S, DHEA-SO, DHEA-Sülfat) Hakkında Bilgi

Sıklıkla istenen bir hormon tahlilidir.Normal değerleri, kullanımı ve normal değerler dışında çıktığı durumlar aşağıda belirtilmiştir.

Normal Değer:            Erkek                      Kadın 

    0-12 yaş                100-600 ng/ml          100-600 ng/ml
    13-60 yaş              1250-3500 ng/ml      700-3500 ng/ml
    60 yaş ve sonrası   1250-3500 ng/ml      110-610 ng/ml

Androjen eksiklik veya fazlalılığının değerlendirilmesinde kullanılan bir tahlildir.
Hirşutizm, amenore, polikistik over sendromu, konjenital adrenal hiperplazi ve adrenal karsinomların değerlendirilmesinde önemlidir.
Diğer androjenlerle (testesteron ve androstenedion) beraber yorumlanmalıdır.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

aybukey95 | 25.03.2016 04:43

İyi günler. Dheaso4 hormonum 647,2 çıktı, normal değeri 134-407. Ama diğer hormonlarımda bir sıkıntı yok hepsi normal düzeyde. Adetlerim düzenli yalnızca kıllanma problemi vardı. Doktor önemli değil, epilasyona gidin ilaç kullanmanıza gerek yok dedi.

Tahlil.Com | 27.03.2016 09:15
Biz bu görüşte değiliz.Endokrinoloji bölümüne başvurmanızı öneriyoruz.
Kıllanmanızı önlemek için ilave tahliller ve tıbbi tedavi de gerekebilir.
duygumete | 09.10.2014 09:41

Merhaba, 26 yasindaym.Adetimden 3 gün sonra hormon testi icin kan verdim.Prolaktin RAralıgı:4.79-23.3 sonuc:39.58
Total testesteron RAral:0.084-0.0481 sonuc:0.69
Tsh RAraligi:0.27-4.2 sonuc:4.55
DHEA RAralıgı:0-340 sonuc:518.6 cikti Dr.dahiliyeye sevk etti guatr suphesinden.sizde yorumlayabilirmisnz

Tahlil.Com | 13.10.2014 05:28

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....


Prolaktin hormonu değeriniz normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....


kangalmehtap | 08.07.2014 04:38

merhaba adetin 3. günü hormon testi yaptırdım. DHEA-S referans aralığı 35-430 benim değer 528 çocuk istiyorum bunun için yaptırdım. endokrine görünmem istendi ama randevu yoktu sabah göstereceğim. bir de prolaktin referans 4,79-23,3 benim sonuç 30,66 sonuçları yorumlar mısınız?

Tahlil.Com | 10.07.2014 07:22

DHEA ve Prolaktin hormonunuz yüksek çıkmış, bu olağan bir durum değil.Doktorunuz bunun nedenlerine yönelik ilave tahliller isteyebilir veya tedaviye başlayabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurabilirsiniz.Bu bölüme en kısa sürede muayene olmanız uygun görülüyor.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....

yasemincan.1990 | 26.06.2014 07:39

merhaba.Sivilce ve tüylenmeden dolayı adetimin 3. günü hormon testi yapıldı.Sonuçlar;FSH 6,84 referans değer: 2.5 -10.2 (foliküler faz)

LH 5,04 referans değer :1.9-12.5(foliküler faz)

Top. Testesteron:57,47 referans değer :14 - 76

Dhea- s:315,5 ref. değer:25 -460,2

yorumlar mısınız?Teşekkürlr

Tahlil.Com | 01.07.2014 01:29

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal. Bir anormallik görülmüyor.


isolde_23 | 25.06.2014 09:03

iyi güler,

25 yaşındayım. Sivilcelerimden dolayı adetimin 3. gününde hormon tahlili yaptırdım.Sonuçlar;

Total testesteron 58 Normal değer (14 - 76)

DHEA-S 312,70 Normal değer (25,9 - 460,2)

yorulayabilir misiniz.Teşekkürler.

Tahlil.Com | 25.06.2014 11:37

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


sngl.ctnkaya | 20.06.2014 08:53

iyi günler

bn 20 yşındayım testesteron 0.51

dehidroepiandrosteron ise 648. 20

yüksekliğinde doktor başka yere sevk etti henüz randevu alamadım bende ne gibi sorunlar oluşur deüerini nasıl indirebiliriz. cevabınızı bekliyorum.

Tahlil.Com | 21.06.2014 07:22

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar


sevgiyigitcaglayan | 14.06.2014 11:29

jinekoloji muayenem sonucunda patoloji raporunda yazanlar endişe etmemei gerektirir mi yardımcı olursanız sevinirim.

makroskopi 1 adet hazır yayılmış lam papanicolaeu boyandı.

Tanı materyalin cinsi servikovaginal (endoservikal hücre mevcut)

İntraepitelyal lezyon ya da malignite açısından negatif

Tahlil.Com | 14.06.2014 11:31
Kanser veya benzeri bir durum açısından sonuçta bir risk bulunmuyor.Rahat olabilirsiniz.
duygu.ygt | 13.06.2014 06:33

Meraba 19 yaşındayım lazer epilasyona gdyrm doktorum hormon testi istdi sonuçlar;

Estradiol 26,44

FHS 5,49

LH 4,65

Progesteron 1,29

Serbes testesteron 1,59

DHEA 498,2

DHEA yüksek olduğu içn tekrar yaptırmamı istdi bu sefer de 601,9 çıktı bilgi verebilirmisiniz test yapıldgında reglimin ilk günüydü

Tahlil.Com | 14.06.2014 09:20

Hormon testlerinin yorumlanmasında, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


Marla Singer | 25.04.2014 02:43

Merhaba,

28 yaşındayım. Adet düzensizliği ve tüylenme problemi yaşıyorum. Sonuçlarım;

TSH: 1,61

Testosteron: 0,75

Prolaktin: 31,5

DHEA-S:207

LH:11,5

FSH:2,3

Test sırasında regl değildim. Testten 8 gün sonra adet oldum. Yüz ve vucudumda normal olmayan tüylenme var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Tahlil.Com | 28.04.2014 07:08

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



hbetul0794 | 21.03.2014 05:08

dehea–s sunucum 650 çıktı. adet düzensizliği için gitmiştim. .s Çok mu yüksek ne yapılabilir.... Nasıl bi tedavisi vardır. korkuyorum açıkçası

Tahlil.Com | 21.03.2014 06:41

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



DAHA FAZLA GÖSTER