a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

FERRİTİN Hakkında Bilgi

Özellikle demir eksikliği tanısında sıklıkla kullanılan bir tahlildir.
Demir eksikliği anemisi, kronik hastalık anemisi, talasemi, hemakromatozis ve demir yükleme tedavisinin takibinde doktorlarca istenir.
Karaciğer hastalıklarının varlığında demir eksikliği olmasına rağmen normal düzeylerde çıkabilir. Ayrıca akut faz reaktanlarından biridir.

Normal Değerleri Aşağıda Verilmiştir:

Prematüre 25-200 ng/ml
0-7 gün 25-200 ng/ml
7 gün –1 ay 200-600 ng/ml
2-3 ay 50-300 ng/ml
4-6 ay 40-200 ng/ml
7-12 ay 15-140 ng/ml
1-5 yaş 12-140 ng/ml
6-12 yaş 15-140 ng/ml
13-15 yaş 17-140 ng/ml

Cinsiyete göre de normal değerler farklılık gösterebilir.

                        Erkek                   Kadın
16-50 yaş        15-200 ng/ml   14-150 ng/ml
51-60 yaş        15-220 ng/ml   14-150 ng/ml
60 yaş üstü      18-250 ng/ml   18-200 ng/ml 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

yesim_anul | 21.04.2015 01:02

Kızım 17 yaşında
tahlil sonucunun bir kısmı aşağıdadır
demir 141 min-50,00/max-120,00 ug/dl
ferritin 14,1 min-11,00/max-306,00 ng/ml
vitaminB12 294 min-134,00/max-590,00pg/ml
idrar testinde de lökosit 10-12
epitel hücre 10-12 çıktı
devamlı halsizlik solgunluk enerji düşüklüğü var.

Tahlil.Com | 21.04.2015 01:32

Kızınızın idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.
Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu bakımından bilgi vermesi amacıyla  idrar kültürü tahlili yol gösterici olacaktır.
İdrar kültürü pratik, kolay ve güvenilir bir tahlil türüdür.Ancak nedendir bilinmez  meslektaşlarımızın  çoğunluğu bu testi pek istemiyorlar hastalarından.

Sonuç olarak idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılması bu durumda uygun olacaktır.
İdrar kültürü testine dair daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

birsen.cendeoglu | 05.08.2014 03:46

Merhaba
yaşım 50 bayanım. 1 ay önce yaptırdığım tahlilimde

Ferritin 10.30 ng/mL
TSH * 0.02 uIU/mL 0.34 - 5.60
Free T3 * 7.30 pmol/L 3.26 - 5.83
Free T4 * 20.83 pmol/L 7.71 - 16.09
ferritin için 10 tane iğne kullandım tiroid için de thyramazol kullandım şimdiki tahlilim
TSH * 0.03 uIU/mL 0.34 - 5.60
Free T3 5.35 pmol/L 3.26 - 5.83
Free T4 11.38 pmol/L 7.71 - 16.09
Ferritin 15.00 ng/mL 5.8 - 274

Tahlil.Com | 06.08.2014 02:01
Sonuçlarınızda düzelme görünmektedir..
hyt_sn | 31.03.2014 06:10

Merhaba yaşım 14 Ferritin değerim 1.4 arttırmak için ne yapmalıyım? Ne yemeliyim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Tahlil.Com | 25.07.2018 12:34
Öncelikle ilaç tedavisi olmalısınız ve bunun nedenine yönelik de tahliller yapılmalı.Hematoloji bölümüne başvurunuz.
filizer76 | 25.08.2013 12:48

Yaşım 37. Ferritin değerim 1,62 (referans değerler 13-150 arası) uykusuzluk, baş dönmesi ve aşırı saç dökülmesi problemlerim var. Değerli yorumunuzu rica ederim.

Tahlil.Com | 31.08.2013 06:12
Ferritin değeriniz çok düşük, demir eksikliği yönünden uzun bir süreçte tedavi olmalısnız. Bunun nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir hematoloji doktoruna başvurmanızda yarar var.
yasemincakirer | 01.04.2013 01:53

Feeritin değerim 10.3 (hastanenin aralığı 11-306.8 ) son 3 aydır 3 kez kriz şeklinde sabaha karşı nefessiz kaldım çok zor nefes alıyordum 3. cüsünde bu bir saat sürdü. astım zannettik testlerde çıkmadı. kalbim sürekli çok hızlı çarpıyordu son aylarda bu nedenle kalp ekosuna da baktırdık

Tahlil.Com | 05.04.2013 10:38
Demir eksikliğiniz olabilir, ilave tahlillere de gerek olacak bu yönde.Dahiliye uzmanına başvurabilirsiniz.