a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

HbsAg (Hepatit B surface antigen) Hakkında Bilgi

Akut veya kronik HBV enfeksiyonlarının tanısında kullanılır.ELİSA yöntemi ile çalışılır.
HBV enfeksiyonu sırasında serumda ortaya çıkan ilk serolojik markerdir (6-16 hafta). Akut enfeksiyonlarda genelde semptomlar çıktıntan 1-2 ay sonra ortadan kaybolur. HbsAg’nin 6 aydan uzun süre bulunması kronik taşıyıcılık veya kronik karaciğer hastalığının göstergesidir.

Normal Değer: Negatif 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

honneur87 | 03.04.2015 10:55

hepatitten korunmak için 09,05,2014'te aşı yaptırdım ağustosta evlendim kadın doğum doktoruna gittik eşimin tahlilinde dikkatimi çeken bir durum
hbsag 0,09
anti hbs+ 175 olması eşim korunma aşısı yaptırmadı neden değeri böyle çıkmış olabilir.

Tahlil.Com | 07.04.2015 02:06
Bu durumda eşiniz aşı olmadığına göre, önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmiş ve vücut da buna antikor oluşturmuş olabilir.
Yani aşının yapacağını vücudu doğal olarak yapmış.
temelbayraktar | 25.03.2015 05:29

Merhaba,
Bir süredir taşıyıcı ollduğumu biliyorum. Hiç kontrole gitmemiştim. Detaylı kontrol istedim. 3 tüp kan aldılar. Son sonuçlarım;
ALT 22.53 U/L N(<= 50)
AST 22.34 U/L N(< 50)
HBsAg + 73.79 Pozit
HBV-DNA Negatif
Tehlike durumunu öğrenebilirmiyim?

Tahlil.Com | 26.03.2015 07:12
Sonuçlarınız taşıyıcı olduğunuzu destekliyor ancak tehlikeli bir durumun kesinlikle olmadığını söyleyebiliriz.
esin.ozkara | 28.01.2015 03:03

HBSAG:0.84 BELİRSİZ
ANTİ HCV:0.06 NEGATİF
ANTİ HIV:0.05 NEGATİF HEPATİT B RİSKİ VAR MI??

Tahlil.Com | 29.01.2015 05:41
Belirsiz olarak belirtilen testin belirli sonucunu bize yollarsanız görüşümüzü bildiririz.Belirsiz olan bir sonucu yorumlamamız mümkün değil.
ali_1986 | 22.12.2014 07:58

Hocam ben kan bağışı yaptırdım kanımda HBC(cleia) HBS(cleia) HBV(NAT) sonucu çıktığı için kanın kullanılamaz denildir bu tahlil sonucu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim

Tahlil.Com | 22.12.2014 12:43
Herhangi bir değer belirtmemişsiniz.Sonuçlarınızı da detaylı yazmamışsınız.Dikkatle gözden geçirip sonuçlarınızı tekrar yazınız
zelda_aida | 21.10.2014 05:08

Hocam, hepatit testi yaptırdım. Sonuçlarım:
Anti-HBs <2
Anti-HCV 0.039
HBsAg 0.515
Negatif veya pozitif yazmıyor. Lütfen yorumlar mısınız hocam? Saygılar

Tahlil.Com | 21.10.2014 05:47

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



busra_soysal_98 | 12.10.2014 03:12

Hbs ag pozitif 4.0873 değerde
anti hbs de pozitif 154.150 değerinde
yorumlar mısınız lütfen

Tahlil.Com | 12.10.2014 03:15
Aynı anda HBS AG ve ANTİ HBS pozitifliği pek beklediğimiz bir durum değil.Öncelikle her iki testin de tekrar edilmesi uygundur.Sonra sonucu tekrar bize yazınız.
bitirim2003 | 10.07.2014 07:00

HOCAM MERHABAHepatit b-c varmi de BUGUN TAHLİL YAPTIRDIM SONUCLAR asagida lütfen cevap verirseniz sevinirim

HBs Ag Negatif 0,4792
Anti HBs Negatif 0
Anti HCV Negatif 0,189
Anti HIV 1/2 Negatif 0,375
SİMDİDEN TESEKKUR EDERİM

Tahlil.Com | 10.07.2014 07:23

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal. Bir anormallik görülmüyor.

jeodezici43 | 05.04.2014 07:47

S.a hepatit b taşıyıcı ymisim tahlil de ast 18 n.deger 5-34 alt 29 n.deger 0-55 yardimci olur mu sunuz ?

Tahlil.Com | 05.04.2014 08:18
Sadece busonuçlarla karar verilemez, başka testlerin deyapılması gereklidir. sonuçlarınız normaldir..
slevinslev | 11.02.2014 11:23

Merhabalar
Nikah için kan testi yaptırdık ve Hepatit B Pozitifsiniz dediler.Nişanlıma 3 adet iğne verildi.Evrakta aynen şu yazı yazıyor .Yorumlarsanız çok sevinirim.
HBsAg H * 1598.05 Pozitif S/CO < 1.00

Bu hepatitin alt ve üst sınırı nedir benimki ne durumda.ޞžimdiden çok teşekkürler..

Tahlil.Com | 12.02.2014 09:37

Nişanlınızda HBsAg pozitif çıkmış ancak bu testin HBVDNA ile doğrulanması gereklidir. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririz. Size koruyucu aşı verilmiştir..

adife_gul | 30.01.2014 09:34

hocam hbsag değerim negatif çıktı antihbs 1000 cıktı hepatıt yok bagısıklık kazanmısım demek ama sunu sorcaktım hbsag ılk baktırdıgımda 0.1 ıdı smdı 0.5 olmus asımda ılk 1000 ustu gozukuyordu sımdı 1000 olmus ası yaptırmam gerek mı yoksa bagısıklık mı kazanmısım neden yukselmıs olabılır

Tahlil.Com | 30.01.2014 10:17
Anti Hbs değeri pozitif olduktan sonra ömür boyu koruyucudur..
DAHA FAZLA GÖSTER