a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

HEMOGLOBİN A2 (HbA2) Hakkında Bilgi

Talasemi hastalığı tanısında kullanılan önemli bir tahlildir.Bilinmesi gereken bir diğer nokta ise  HbA2 düzeyinin demir eksikliğinden etkilenebileceğidir.
Beta-talasemi ve megaloblastik anemide HbA2 düzeyi artarken, demir eksikliği, eritrolösemi, HbH hastalığı, s-talasemi ve bs-talasemide HbA2 düzeyi düşer.

    

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Bjkman | 19.09.2018 02:40

Merhabalar evlilik için test yaptirdim degerlerim asagidaki gibi çıktı.nHBA2 2,6nHBF 0,2nHBD 40,5nHBA 56,7 nDoktor HBD min yuksek olduğunu soyledi talasemi riski var mi acaba ? Ilerisi icin bebekte sorun teskil eder mi ? Simdiden tesekkur ederim

Tahlil.Com | 24.09.2018 04:51

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

salih9192 | 29.10.2017 01:15

Hgb, mch ve mcv değerleri normal fakat 

 test sonuçlarında a2 düşük. Talasemi riski var mıdır?

Tahlil.Com | 05.11.2014 11:31

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar

mrtshn.364 | 13.04.2015 11:51

Öncelikle destekleriniz için teşekkürler.. Evlilik için yaptırdığımız kan testinde sadece Hgb A2 değeri 3.5 altı olması gerekirken 3.7 değeri çıktı.. başka hiçbir değerde sıkıntı görünmüyor.. Talesemi ile ilgili bir sıkıntı olma olasılığı nedir..

Tahlil.Com | 15.04.2015 05:40
Sadece bu değere bakarak net bir şey söyleyemeyiz.Tüm tahlil sonuçlarınız ile birlikte değerlendirmek gerekmektedir.
rcp-yldz | 13.03.2015 10:41

Homoglobin Eloktofolozi tesi sonuçlarım. Talasemi taşıcısımıyım? Hba %97 Hba2 %3

Tahlil.Com | 29.08.2018 09:51

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

ilhan.hatice.01 | 06.03.2015 10:14

RBC 7.09
MCV 63
MCH 19.9
HBA2 4.3
Hemoglobin zincir analizi-talasemi minör
evlilik için test yaptırdık ve anemi olduğum eşimdede taşıyıcılık varsa çocuğumuzun engelli olabileceği söylendi, akeniz anemisi miyim? ne yapmalıyım

Tahlil.Com | 30.08.2018 10:09

 

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

salih | 20.02.2015 01:43

Yaş 44 Erkek HbA 95.90 (96-99) HbA2 4.10 (1.5-4.0)
WBC 5.29 (3-15)
RBC 5.05 (2.50-5.50)
HGB 15.6 (8-17)
HCT 44.2 (26-50)
MCV 87.5 (86-110)
MCH 30.9 (26-38)
MCHC 35.3 (31-37)
RDW 12.6 (11-16)
PLT 190 (50-400)
MPV 11.0 9-13
PCT 0.21 0.17-0.35
PDW 13.5 9-17
Talasemi taşıyıcısı mıyım?

Tahlil.Com | 16.08.2018 10:32
HB A2 değeriniz yüksek.Beta Talasemide bu değer yüksek çıkabilir.
beste.cetinn | 27.12.2014 08:14

Hemoglobin A (HPLC) 97.8
Hemoglobin A2 (HPLC) 2.2
Hemoglobin F (HPLC) 0.0
Varyant (HPLC)
FERRİTİN 2.19
DEMİR(SERUM) 84
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ (SERUM) 359
WBC 4.3
RBC 4.22
HGB 9.7
HCT 29.6
MCV 70
MCH 22.9
MCHC 32.7

TALASEMİ TAŞIYICISI MIYIM?

Tahlil.Com | 28.12.2014 09:43
İleri derecede ve tedavi edilmesi gereken bir kansızlığınız olduğunu söyleyebiliriz.
Talasemi taşıyıcısı olup olmadığınız ve kesin tanınız ise tercihen bir hematoloji uzmanınca muayene ve tahlillerinizin incelenmesi sonrası koyulacaktır.
aa_mgzm | 01.08.2014 06:18

Merhaba evlilik ile ilgili testler yapildi ve A2 degerim 0,9 ckti olmasi gereken minimum deger 1,5 gorunmekte.Diger degerlerim normal.
Bu durumda talasemi riski var midir. Bu degerin dusuk olma sebebi nedir.
Kolay gelsin. Tesekkurler..

Tahlil.Com | 01.08.2014 08:06
Hemoglobin(Hgb) ve MCV değeriniz de normalse sorun yoktur..
prenses_melek_38 | 18.06.2014 12:11

Merhaba benim a2 1.2 A 98.8 cıktı talasemi tasıyıcısımıyım

Tahlil.Com | 18.06.2014 09:17
Bunu değerlendirebilmek için Hgb, MCV, Serum demir ve demir bağlama testlerinizin de çalışılması gereklidir..
benisech | 08.05.2014 07:20

merhaba benimde

hba2 düşük çıktı 1,4 referans 2 - 3,5

yorumlarsanız sevinirim

Tahlil.Com | 08.05.2014 07:45
Öncelikle Demir eksikliğiniz olup olmadığı araştırılmalıdır.. Eğer var ise demir tedavisi verilip sonrasında hemglobin elektroforezini yenilemek gerekir..
DAHA FAZLA GÖSTER