KABAKULAK ANTİKORLARI IgM ve IgG (Mumps antikorları IgM ve IgG)

Kabakulak (Mumps) IgM akut enfeksiyonu, IgG ise doğal veya aşılama ile kazanılan bağışıklığı gösterir.ELİSA yöntemi ile çalışılmaktadır.
Kabakulağın inkübasyon süresi 18-21 gündür.
Hastalığın başlamasından 7-14 gün sonra kanda antikor saptanabilir.
Bazı hastalarda yaklaşık 1 yıl boyunca düşük düzeyde pozitif kalabilir. Kabakulak virüsü merkezi sinir sistemini de enfekte edebilir.
Bu durumda tanı için BOS’taki antikor düzeylerine bakılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 5 Adet Yorum Gelmiş
B************** :

merhaba bebeğim 30 günlük iken sarılık testi için yaptırdık Glukoz6 fosfat dehidrogenez sonucumuz 18.4 npirüvat kinaz sonucumuz 18,7000 çıktı ndeğerler normal midir? biraz yavaş atlatıyoruz sarılığı


Cevap:

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.

B************** :

4aylık oğlum uun G6pd değeri alt degerden düşük değerler 4.6-13.2 olmasına rağmen bizde 3.2 çıktı . Ne bende nede eşimde bu hastalık yok ama babamda ve kardeşimde var .. Oğlumda bu sorun var mı yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

Olabilir, çocuk metabolizma bölümüne başvurmanızı öneririz..

c*********** :

oğlum 50 günlük ve uzayan sarılığımız var.doktor g6pd tahlili istedi sonucumuz 14 çıktı.labaratuvarın referns aralığı 7-21 fakat sitenizdeki aralık kafamı karıştırdı sizce herhangi bir sorun var mıdır?


Cevap:

Oğlunuzun değeri normal, referans değerler çalışılan metoda veya reaktife göre değişebilir.Sorun yok sonucunuzda

******* ******* :

İyi Günler.24 yaşındayım doğuştan G6PD eksikliği var.2005 yılında buna bağlı olarak safta kesesi ameliyatı oldum ve safra kesem alındı.Askere gitme durumum var ve bu hastalığa bağlı beni GATAya sevk ettiler.Burda kan tahlillerim alındı.Sonuçlarımda G6pd eksiliğine bağlı sonucum 1 hafta sonra çıkacak.Hemogram ve Biyokimya sonuçları elimde.Benim merak ettiğim hocam bu safra kesesi alınması g6pd eksikliği değerini etkiler mi ? yada elimdeki sonuçlardan hangi terim veya ifade bunu ifade eder ?

TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR HOCAM


Cevap:

G6PD eksikliği genetik geçişli bir hastalıktır ve özellikle oksijensiz durumlarda veya bakla gibi hücreleri oksitleyici besinler alındığında kan hücrelerinin yıkımıyla kansızlık ataklarına yol açan, vücuttaki şeker metabolizmasında önemli bir enzimin eksikliği sonucu oluşur. Safra kesesi alınmasıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Ancak G6PD eksikliği olanlar askerlik yapmaya elverişsiz bir durumdadırlar.

******* ******* :

kucukken bakla yemesı sonunda rahatsızlanan kızım kan verılerk ıyılestı bundan boyle bakla ve bactrım ve aspırın yasak dendı hıc test yapımadı suan 23 yasında test yaptıktık yenı aılece genetık oldugu ıcın bende 9 esımde 10 oglumda 12 buyuk kızımda 10 kucuk kızımda once 4.65 dendı tekrarlandı 5.11 dendı olmaması gerek bır hemotojıle gorusun denıldı (özel laburatuvarda) bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım tesekkurler


Cevap:

Favizim bakla yenmesi sonucu oluşan hemolitik yani kan hücrelerinin parçalanması ile oluşan anemi yani kansızlığa verilen isimdir. Karbonhidrat metabolizmasında gereken Glukoz 6 Fosfat Dehidrogenaz enziminin genetik eksikliği veya etkisizliği sonucu oluşur. Akraba evliliklerinde daha sık görülür çünkü kadınlığı belirleyici gen olan X kromozomuna bağlı olarak geçiş gösterir. Erkek kromozom yapısı XY, Kadınınki XX dir. X kromozomu erkekte daha az olduğu için etkilenmiş ailelelerde erkeklerde hastalığın ortaya çıkma ihtimali daha fazladır. Sizin ailenin sonuçlarına göre sadece küçük kızınız etkilenmiş görülüyor, ancak laboratuar normallerinizi vermemişsiniz, genelde 7'nin altını düşük kabul ettiklerini tahmin ederek böyle bir yorum yaptım. Bana göre doktorlarınız sizi iyi yönlendirmiş. Artık doktorlara karşı bize yanlış teşhis konuldumu acaba şüpheciliğini bırakıp hematolojik ve genetik danışmanlık alın ve bu nedenle üniversitelerin genetik ve hematoloji birimlerine başvurun. Bir de çocuklarınızı sakın yakın veya uzak aile bireyleriyle evlendirmeyin.

?