a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

KREATİNİN (Kan) Hakkında Bilgi

Kreatinin kan testi böbrek fonksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılır.Biyokimya testidir.
Böbrek hastalıkları, şok, maligniteler, SLE, diabetik nefropati, konjestif kalp yetmezliği ve akromegalide serum kreatinin düzeyi artarken, musküler distrofi ve diabetik ketoasidozda düşer

Kreatinin normal değerleri aşağıda verilmiştir:

Kord          0,60-1,20 mg/dl
Prematüre   0,30-1,00 mg/dl
0-7 gün      0,30-1,00 mg/dl
7 gün-3 ay  0,20-0,40 mg/dl
4 ay-5 yaş   0,30-0,70 mg/dl
6-12 yaş     0,50-1,00 mg/dl
13-15 yaş   0,50-1,20 mg/dl

 15 yaş üstü  Erkeklerde normal değer  0,50-1,40 mg/dl
 15 yaş üstü Kadınlarda normal değer  0,50-1,30 mg/dl

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Ahmet | 01.03.2020 06:01

İyi günler kreatinin değeri bazı hastanelerde kadınlar için 0.5 -0.9 arası ama internetten yaptığım araştırmada 0.5-1.1 kadınlar için,eşimin kreatinin değeri 0.97 çıktı,bilginizi rica ederim

Tahlil.Com | 02.03.2020 01:27
Tek başına kreatin değerinde bu kadar küçük bir oynama asla bir hastalık bulgusu olarak değerlendirilemez. Sonuç olarak tahliliniz normal.Endişe duymaya gerek yok.
kreatin | 13.02.2020 03:00

60 yaşındayım protein kaçağım var krratin değerim 175 ..şeker ve tansiyon hastasıyım eşimde diyaliz hastası korkuyorum bu sonuçla ne dersiniz bana saygılar

Tahlil.Com | 14.02.2020 12:45
Öncelikle geçmiş olsun bu durumda tercihen bir nefroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.İlav etahlil ve muayeneler yapacaktır.
Ahmet | 30.01.2017 02:32

Merhaba Yaşım 30 erkeğim 52 kg yim Sonuçlar normal midir?

Bun 15 (6 - 20)
Kreatin 1.1 (0.8-1.3)
ürik asit 6 (2-7)

Tahlil.Com | 30.01.2017 02:32

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem görülmüyor testlerde.

rdywbiik | 25.01.2017 10:45

Uzun bir yürüyüş sonrası ve aşırı susuz olarak kan tahlili yaptırdım kreatin 1.1 çıktı. (referans aralığı 0.6-1.3). Sonuçlar nasıldır acaba? Susuzluk olmasa sonuçlar nasıl değişirdi?

Teşekkürler

Tahlil.Com | 25.01.2017 10:45

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem görülmüyor testlerde.

tlyblt2014 | 23.03.2015 09:14

Merhabalr; adım Tülay 27 yaşındayım. Bu gün kan tahlili yaptırdım, kreatinin referans aralığı 0,50 -0,90 iken benim kan değerim 1,23 riskli bir durum mudur? Düşürmek için ne yapmam gerekir. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 25.03.2015 10:44
Tek başına kreatin değerinin yüksek olması çok anlamlı değildir.Diğer değerleriniz normal ise susuz kalmış olabileceğiniz akla gelin.Bol su tüketin ve bir kaç hafta sonra da testi tekrar ettirin.
mineldogmaz | 02.02.2015 02:37

KREATİNİN NUMUNE KAN:0.63 ÇIKTI REFERANS DEĞERİ 0.5-0.9 BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM.

Tahlil.Com | 16.08.2018 10:40

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

galleanosa | 13.10.2014 02:51

merhabalar. biyokimya kan testi sonucumda kreatinin değerim 0,83 mg/dL çıktı. normal değer aralığı 0,84-1,25 görünüyor. bu değerin yükselmesi gerekli mi? ne yapmalıyım? şimdiden teşekkürler.

Tahlil.Com | 13.10.2014 05:59
Sonucunuz normaldir..
ekiriliveren11 | 06.06.2014 05:31

Yapılan tahlil sonucu Kreatin 1.9 çıktı normalde 1.3 olması gerekiyormuş.riskli mi? Düşürmek için ne yapmalı?

Tahlil.Com | 06.06.2014 09:34
Bol sıvı almalısınız, 20-25 gün sonra tekrarlanması iyi olur..
rushdu_v | 28.05.2014 09:18

Merhaba benim kan tahlilimde Kreatinin 59 mkmol/l chikti. Karaciger problemi ola bilir mi acaba? Doctor,cevaplarsaniz sevinirim.Teshekkurler !

Tahlil.Com | 28.05.2014 09:24
Kreatinin testi böbrek fonksyonlarını göstermektedir..
tahsin64saka | 21.04.2014 04:12

merhaba

Alkalen fosfataz+ 281 (60-275)

Demir 52 (65-175)

MCH 26,5 (27-34)

RDW+ 14,8 (11-14,5)

Ferritin 12,2 (18,5-306,5)

Sedim 31 (0-20)

kolay gelsin .teşekkürler syg

Tahlil.Com | 21.04.2014 04:59
Belirgin olarak demir eksikliği bulguları var.Tedavi olmalısınız.
DAHA FAZLA GÖSTER