LENFOMA PANELİ (Lenfosit alt grupları, Lenfosit tiplendirilmesi)

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

LENFOMA PANELİ (Lenfosit alt grupları, Lenfosit tiplendirilmesi) Hakkında Bilgi

İmmün yetmezlikler ile otoimmün viral ve kronik granülomatöz hastalıkların tanı ve takibinde kullanılır. Kalp, karaciğer, böbrek ve kemik iliği transplantasyonlarının izlenmesinde de yararlıdır.

Normal Değer: CD 3 (T) %60-85 CD 19 (B) %7-23 CD 4 (Helper) %29-59 CD 8 (Supressor) %19-48 CD 16-56 (NK) %6-29 Aktive T %7-15 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

tahakocak_2008 | 15.03.2015 04:54

lenfosit sayısı (lymph) değeri 0,4-2,5 arası olması gerekirken değer 3,08 çıktı ve 10^3ml olarak herhangi bir sıkıntı oluyor mu tekrar tahlil yaptırmam gerekiyor mu

Tahlil.Com | 29.08.2018 09:51

Bizlere sormuş olduğunuz lym ahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece biri.
Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte yorumlamak yararlı olacaktır. 

Test raporunuzda yer alan diğer hemogram parametrelerinde bir  sapma sorun yoksa, kan sayımı sonuçlarınızda kayda değer bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?


jangbogo-jumong | 11.09.2014 02:06

merhaba 14 yaşımdan beri patolojik düzeyde olmayan lenf nodüllerim vardı. boyutlar küçük diye pek öenmsenmedi ancak 19 yaşındayım ve onlar hala benimle. Normalde enfeksiyondan ötürü çıkıp sonra yok olan nodlar bende uzun süreli kalması anormal değil mi? boyut küçük diye araştırılmıyor. boğazdalar.

Tahlil.Com | 11.09.2014 01:58
Küçük yaşlarda ve zayıflarda hafif olarak büyümüş lenf nodları daha belirgin görünebilir, enfeksiyonlar sırasında boyutları artabilir, doktorunuz önermiyorsa araştırılması gerekli değildir..
simay__ayvaz | 01.05.2014 11:23

merhaba bundan 1 sene önce boynumun etrafında bezeler çıkmıştı doktora gittim belli tahliller sonucu lenfosik nodül saptandı kullandığım ilaçlar sayesinde kuçulmuşlerdi şimdi yeniden büyümeye başladılar size sormak istediğim bu lenfosik nodül nedir ne zararları var sonucu ne olabilir

Tahlil.Com | 01.05.2014 04:32
Bahsettiğiniz lenf nodülleri vücutta enfeksiyonlar esnasında veya başka hastalıklarda büyüyebilir, doktora muayene olmanızı ve gerekli tahlillerin yapılmasını öneririz..
boracebe | 12.04.2014 04:55

İyi akşamlar,28 yaşında erkek. Lenfosit(%): 48. normali(14,1-45,8).

MCHC: 32,4 g/dL. normal(32,5-36,7 g/dL)

Nötrofil(%): 42,5. normal(42,9-78,4)

ALT(GPT) (v/L): 49,2 v/L. normal( 0-40 v/L)

Trigliserid( mg/dL): 1169 mg/dL. normal( 0-200 mg/d/L) . bu tahlile göre korkulacak birşey var mı? teşekkürler

Tahlil.Com | 13.04.2014 07:56
Trigliserit değeriniz oldukça fazladır, doktora başvurmanız ve tedavi almanız gerklidir..
tugba-aksoy | 03.05.2012 06:44

Merhabalar
6 yasinda oglum var. Burun akintisi ve horlama sikayetiyle doktora gittik. Tam kan sayimi yaptilar. Bazilari yuksek cikti losemiyle alakali bir problem olabilirmi?
Tesekkurler saygilar.

Wbc: 10.3. Normal deger:(4,6-10,2)
Lenfosit: 4.17. " " (0,6-3,4)
Monosit: 0.965. " " (0-0,9)
PLT: 435 " ". (142-424)

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Test sonuçlarında korkulacak bir bulgu yok
| 24.09.2011 08:32

iyi gunler,test sonuclarinda asagidaki degerlerler olmasi gereken aralikta gozukmemektedir,bunun anlami ne olabilir?tessekurler
platelet count:98000,neutrophilis %78,lymphpcytes%12,absolute lymphocytes:588

Tahlil.Com | 24.09.2011 01:06
Burada dikkat çeken platelet yani trombosit(plt) değerinin düşük olması.Bir hematoloji uzmanına danışmakta yarar var
| 30.04.2011 02:12

cd4 41
cd8 32
cd19 22
cd3 73
cd16+56+ 4
cd20 25
cd45 99.

oglum 18 aylik ve Iga degeri dusuk cikmisti.
Yorumlarsaniz cok sevinirim.

Tahlil.Com | 30.04.2011 10:21
Belirttiğiniz sonuçların referans değerlerini de belirtmelisiniz
| 22.03.2011 10:09

WBC 8.6
LYM 15.8
LYM% 84.6
NEU 13

| 27.10.2010 08:53

LYM%17,9
MPV%6.3
AntiCMVIgG 228.6
Anti rubellaIgG 28.5

Tahlil.Com | 28.10.2010 09:12
LENFOSİT DEĞERİNİZ HAFİF DÜŞÜK.DİĞER TESTLERİNİZDE İSE ANORMALLİK YOK.CMV VE RUBELLA IGG POZİTİFLİĞİ OLAĞAN BİR DURUMDUR.