a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

LUTEİNİZAN HORMON (LH, Lutotropin) Hakkında Bilgi

LH testi kadın ve erkeklerde üreme fonksiyonlarının kontrol edilmesinde sıklıkla doktorlar tarafından istenen bir hormon tahlilidir.Ekseriyetle kadın doğum ve endokrinoloji doktorlarınca istenir.

LH Normal Değerleri kadınlarda yaşa,adet döngüsü, menopoz ve hamilelik gibi faktörlere,göre farklılık gösterebilir.

LH Normal değerleri aşağıda verilmiştir:

Kadınlarda:

 0-6 ay         1,00-18,00 mIU/m
 7 ay-12 yaş 0,20-5,00 mIU/m
 6-12 yaş      0,10-5,00 mIU/m
 12 yaş         2,00-10,00 mIU/m
 13-15 yaş    2,00-10,00 mIU/m
 16-50 yaş    2,00-15,00 mIU/m
 50 yaş üstü 20,00-90,00 mIU/m 

 Hamilelikte:  2,00-15,00 mIU/m
 Menopoz      10,00-90,00 mIU/m 

Adet döngüsüne göre:

Folliküler faz 2,00-15,00 mIU/m
Pik 12,00-80,00 mIU/m
Luteal faz 5,00-20,00 mIU/m
Ovülasyon takibi 2,00-15,00 mIU/m 

Erkeklerde

 Erkek 1,00-18,00 mIU/ml

LH Testinin Kullanımı:

LH testi; hipotalamik ve pitüiter fonksiyonların değerlendirilmesinde ve primer-sekonder gonadal yetmezlik ayırıcı tanısında kullanılır.
Primer gonadal disfonksiyonlar, PKOS ve postmenapozda LH düzeyi artarken, pitüiter veya hipotalamik zedelenme, Kallmann sendromu (izole gonadotropik yetmezlik) anoreksia nervoza, stres, malnutrisyon ve kronik hastalık durumlarında LH düşer.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

f-seyhan77 | 23.12.2014 12:52

yaş 37 adetin 3 günü fsh 11, lh 5.50, e2 60 değerlerim çokkmu kötü sizce prolaktin 20

Tahlil.Com | 23.12.2014 04:23

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

Esinti | 17.11.2014 10:37

Merhaba Polikistik over hormonu nasıl öğrenebilirim kadın doğum doktoruna gittim ama polikistik over adında tahlil adı yazmıyor prolaktin hormon seviyesinin yüksek olduğunu söyledi hamile olmak için engel teşkil ediyor mu polikistik over hormonu için sağlık ocağında kan tahlili yaptırabilir miyim

Tahlil.Com | 17.11.2014 07:01

Polikistik Over tanısı ultrason ve hormon tahlilleri değerlendirilerek konulur.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....


mer38alp38 | 24.04.2014 06:03

merhaba ben 32 yaşında bir bayanım 8 aydır eşimle korunmuyoruz ama bir türlü hamile kalamadım. adetin üçüncü günü yapılan tahlil sonuçlarım şöyle TSH:1.81(0.27-4.2) FSH:8.18(1.15-12.4) ESTRADİOL:11.72(null-<0.08) Ploraktin:13.66(4.79-23.3) LH:8.37(1.7-8.6) şimdiden çok teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 29.04.2014 04:17

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



fundagurlek1 | 24.04.2014 01:20

Ben 31 yaşında bir bayanım.İkinci çocuğu planlıyorum.Adetin 3. günü yapılan tahlil sonuçlarım şöyle: E2 18.17 ( folliküler faz 12.5-165 ) FSH 4.98(3.5-12.5)LH 5.34 (2.4-12.6) TSH 2.53(0.27-4.2) Evde ovulasyon testi yaptım pozitifi göremedim.sonuçları değerlendirebilir misiniz teşekkürler

Tahlil.Com | 24.04.2014 03:14

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


hayriye | 18.09.2012 09:08

iyi günler reglin 5. gününde yaptırdım lh seviyem 15.16 çıktı,e 2 seviyem 48.83,fsh seviyem 7.14 çıktı ve tsh seviyesi 2.03 çıktı.yorum yaparsanız sevinirim

hayriye | 17.09.2012 08:28

merhabalar lh seviyem 15.16 çıktı,e 2 seviyem 48.83,fsh seviyem 7.14 çıktı ve tsh seviyesi 2.03 çıktı. lütfen bilgi verin çoçuk sahibi olmak istiyorum çok mu yetersiz

arthemisia | 21.04.2012 07:33

iyi günler, 33 yaşındayım, reglin 2. gününde yaptırdığım teste göre lh değerim 11.18
normal değerler içinde mi, yoksa hamile kalmak için desteğe ihtiyacım olacak mı? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Tahlil.Com | 28.08.2018 07:57
Sadece LH değerine bakarak bir şey söylenemez.Hamilelik için bir çok testin değerlendirilmesi gerekebilir.Bir endokrin veya kadın doğum uzmanına danışabilirsiniz