a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

PIHTILAŞMA ZAMANI Hakkında Bilgi

Kanama bozukluklarına yol açan hastalıkların değerlendirilmesinde kullanılır.
Normal Değer: <15 dakika

Günümüzde popülerliğini kaybetmiş olup, yerine APTT ve PTZ gibi hematolojik tahliller istenmektedir.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

glshemr | 26.03.2012 07:51

mrb 22 yaşndayım diyetisyenin istemiş olduğu tahlilleri yaptırdım ancak bazı değrler referans aralığı dışında çıktı hekime başvurmalımıyım?
mono# 0.69 ref aralığı 0.24-0.45
mch 26.9 ref aralığı 27-32
plt 411 ref aralığı 150-350

plt değerinin bu kadr yüksek olması ne anlama gelir normal midir...bunların dışındaki diğer değerlerimin hepsi referans aralığında yardımcı olursanız sevinirim ltfen:(

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
PLT değerindeki yükseklik ciddi değil görüşündeyiz. Bir başka merkezde de içiniz rahat olsun diye tekrarlatabilirsiniz.
glshemr | 26.03.2012 07:45

23 yaşndayım diyetisyenin vermiş olduğu tahlil sonuçları bunlar bazılarının değerleri referans aralığından yüksek doktora başvurmalımıyım?


wbc 8.45
neut 54.0

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Belirtiğiniz değerlerde bir sorun görülmüyor
nilaysenem | 06.01.2012 04:34

yaklaşık 7 haftalık hamileyim doktor kan tahlilimi yaptı ve sonuçların bazıları yüksek bazıları düşük çıktı.bunların herhangi bir sıkıntısı olur mu?. bunlar neyi gösterir?

pdw 15.7 L
BASO%2.1 H
LYM%17.7 L
NEU 6.8 H
NEU % 73.4 H

Tahlil.Com | 06.01.2012 05:51
Kan sayım sonuçlarının tüm parametreleriyle birlikte değerlendirilmesi gerek.Diğer tahliller normal çıkmış sanırım,onları yazmamışsınız.Bu haliyle sonuçlarınızda kayda değer bir sorun görülmüyor.
| 21.06.2011 10:35

selam
PROTROMBİN ZAMANI 19.2 sn
INR 1.43 çıkıyor

normal değerler
INR 1.2
PROTROMBİN ZAMANI 16.5

değerler biraz yüksek çıkıyor bunun nedeni ne olabilir anemik bi hastalığa mı işarettir

teşekkür ederim

| 25.02.2011 03:58

2 buçuk aylık hamileyken bebek karnımda ölmüş bunun için doktor benden tahliller istedi Protrombin zamanı(PT)(Yüzde) Y sonucu 111 çıkmış normal değer aralığı 70-100 sonuç nedir acaba

Tahlil.Com | 26.02.2011 10:38
Protrombin zamanı testinin yüksek çıkması,pıhtılaşma zamanı ile ilgili bir problem olabileceğini gösterir
| 25.10.2010 08:16

merhaba benim en sun plt sonucum 525 ve yükseliyo sürekli.yükselmesi beni korkutuyo.ne yapmalıyım.neyin habercisi.saygılarımla

Tahlil.Com | 25.10.2010 02:59
PLT değeriniz yüksek.Bunun bir çok nedeni olabilir.Bazı anemiler,enfeksiyonlar gibi hastalıklarda yüksek çıkabildiği gibi kimi zaman da daha kötü seyirli hastalıklarda da yüksek çıkabilmektedir.Bir hematoloji uzmanına başvurmanızı öneririm.Bunun nedeni konusunda araştırma yapılmalıdır.