a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

SERBEST T3 (FT3, Serbest triiyodotironin) Hakkında Bilgi

Tiroid hastalıkları tanı ve takibinde sıklıkla istenen bir kan tahlilidir. Tiroid fonksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılır.
Hipertiroidizm ve T3 tirotoksikozunda serum FT3 düzeyi artarken, hipotiroidizmde azalır.
Ayrıca kronik hastalığı olan veya uzun süre hastanede yatmış olan kişiler ötiroid olsalar bile FT3 düzeyi düşük bulunabilir. Total T3’ün yaklaşık %0,2-0,5’i FT3’tür.

Normal Değer: 3,00-9,00 pmol/L'dir.

Tiroid testleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız....


YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

aslankarabulutt | 02.11.2014 07:29

Nazofarenks mr sonuc duzey 12345 enbuyugu duzey 2a konumlanmis simetrik dagilim kisa aksi 10mm lenf nodlari.lateral farangeal sayica ve boyutca artmis lenf nodlari.nazofarengealda lenfoid dokuda diffuz artis.nazal kartilajda multilokule kistiklezyon.biyopsi yapilmasinakararverildi.yorum lutfen

Tahlil.Com | 02.11.2014 09:45
MRI sonucunuza göre biopsi yapılması önerilmektedir..
sevdabade | 02.11.2014 01:34

hocam tsh sonuç :3.77 (0,34-5,60) serbest T3 4,70 (3,16-5,83) serbest T4:11,50 (7,71-16,09) ve ultrosan da çekildi
sağ lop 39*14*15 sol lop 39*14*18 mm
isthmus kalınlık 4mmdir
sağ lop altta polde 6mm kist,8 mm çapında hipoekojen nodül izlendi.
trioid parankim ekojenitesi homojen ve normal

Tahlil.Com | 02.11.2014 04:26
Endokrinoloji tarafından sağ lopdaki nodulün takip edilmesi gereklidir..
arzu | 24.10.2014 09:01

TSH 2.89 mU/L 0.5-5.4


Serbest T3 3.26 pg/mL 2.3-4.2


Serbest T4 1.18 ng/dL 0.88-1.72

Tahlil.Com | 24.10.2014 04:48

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

Unknown | 05.10.2014 04:32

Merhaba, hipogonadizm hastasıyım 3 aydır tedavi görüyorum, 3 ay sonunda tahlil sonuçlarımda T3 normalin biraz üstünde çıktı,
Yaş 24, erkek
TSH 3.72 uIU/mL 0.27 - 4.2
Serbest T3 4.74 pg/mL H 1.64 - 4.42
Serbest T4 0.872 ng/dL 0.8 - 1.67

Bu sonuçlara göre bir problem var mıdır?

Tahlil.Com | 06.10.2014 09:52

Hafif bir  ST3 yüksekliği dışında sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

cemilekeven | 21.08.2014 11:19

Hocam degerlerim T3- 12,52 T4-3,44 TSH- 0,019 ANTİ TPO -636,7 ANTİ TG- 149 bu şekilde cikti. Ellerinde titreme ve 10 kilo civarinda kaybim var. Yasim da 27

Tahlil.Com | 21.08.2014 11:31

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Emre.gul.1984 | 23.01.2014 11:26

Hocam ayak şişmesinden dolayı troid kan testi yapıldı

ft3: 2,5-3.9. =4.49 çıktı ft4: 0.61-1.12=0.95 çıktı tsh: 0.34-5.6=2.83 çıktı

sizce değerler neyi işaret ediyor cevaplarsanız sevinirim

Tahlil.Com | 23.01.2014 11:46
Ciddi bir problem olmamakla birlikte endokrinoloji uzmanına başvurmanızda fayda var..
mine.ozduman | 09.12.2013 02:29

Hocam merhabalar

Annemin(yaş 55)11/11/2013 tarihinde yapılan tiroit testi sonçları T3=3.07 T4=1,390 TSH=0,11bu sonuçlardan sonra B12 seviyesi düşük olduğundan dolayı iğne başlandı b12 iğnesi vuruluyor.04/12/2013 tarihnde yaplan test sonçları ise T3=2,17 T4=0,900 TSH=1,00 yorumlarsanız çok sevinirim

Tahlil.Com | 09.12.2013 05:19

TSH değeriniz düşük bu da normal değil. Tiroid beziniz fazla çalışıyor olabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

http://tahlil.com/10-soru-ve-cevapta-tiroid-hastaliklaritiroid-testleri-st3-st4-tsh-ve-tiroid-testlerinin-yorumlanmasi


ilyasokur34 | 02.10.2013 09:29

Tsh referans araligi 0.63 -4.82. Bende 1.387. Serbest t3 referans 2.3 -4.2 bende 4.3 serbest t4. Referans 0.88 - 1.72 bende 1.29 cikti yorumlarsaniz seviniri m ..

Tahlil.Com | 07.10.2013 12:17

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


cagri.alp | 29.08.2013 03:55

Merhaba, arada bir sağ elimde olan titremeden dolayı nörolojiye gittim ve doktor guatrdan şüphelenip kan testi yaptırdı.değerler;

FT3: 4.1

FT4: 0.94

TSH: 1.75

B12: 136

sonuclarımı gösterdiğimde ''DIDERAL'' adlı ilacı verdi ama çogu kişi bu ilacın yan etkilerinin cok oldugunu söyledi.kullanmalımıyım?

Tahlil.Com | 31.08.2013 07:14
Sonuçlarınızda ciddi bir problem görülmüyor, sitemizde tahlil yorumluyoruz.Tedaviniz konusunda sorumluluğu doktorunuza bırakıyoruz, buradan yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.
az_selena | 15.08.2013 11:34

Merhaba ben 30yashindayim .ben guatra gore laboratuarda kan verdim.

TSH Aralik 0,4-4 sonuc-2.08

Total T3-triyoltironin Aralik 0.69-2.02 sonuc 1.12

Total T4- tiroksin Aralik 4.5-11,5 sonuc 8.04

Anti TPO Aralik 75 olmali sonuc 117.

Tahlil.Com | 17.08.2013 10:26
Anti TPO yüksekliği Hashimato gbi bir otoimmun tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.
DAHA FAZLA GÖSTER