a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

TESTESTERON (Total) Hakkında Bilgi

Testesteron her iki cinste de sıklıkla istenen bir hormon tahlilidir.Testesteron normal değerleri ve klinik kullanımına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Normal Değer: 

Erkek
0-12 yaş          0,10-0,20 ng/ml
3-15 yaş          1,00-6,00 ng/ml
16-20 yaş        3,00-6,00 ng/ml
20 yaş ve üstü: 3,00-10,00 ng/ml 

Kadın
0-12 yaş           0,10-0,20 ng/ml
13-15 yaş         0,10-0,40 ng/ml
15 yaş ve üstü   0,10-0,90 ng/ml

Kullanımı: Adrenal hiperplazi, adrenokortikal tümörler, testiküler feminizasyon, idiopatik hirşutizm ve virilizan over tümörlerinde total testesteron düzeyi artar.

Testesteron değerinin düştüğü durumlar ise aşağıda belirtilmiştir:

Down sendromu,
üremi,
myotonik distrofi,
karaciğer yetmezliği,
kriptorşitizm,
primer ve sekonder hipogonadizm  
puberte gecikmesi

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

mustafayesil | 28.08.2020 09:07

Merhaba. 21 yaşındayım. Yaptırdığım hormon testinde total testosteron değeri 350 ng/dl çıktı. Referans-normal aralıklar ise 175-781 olarak gözüküyor. Yaşıma göre düşük bir değer mi ? 

Tahlil.Com | 12.09.2020 09:24

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.

tarikgünay | 27.08.2020 06:08

Merhabalar. 21 yaşındayım. Testesteron değerim 350 ng/dl. Referans aralığı ise 175-781. Yaşıma göre düşük değil mi ?

Tahlil.Com | 10.11.2020 02:03
Değeriniz normal, sorun görülmüyor.
Nızar | 29.07.2020 03:51

Merhabalar hocam e nabizda testesteron seviyem sonuc 4.03 gösteriyor bu nasil ortalama kaç olması lazım düşük değil mi

Tahlil.Com | 02.08.2020 09:05
E nabız da testin normal değerleri de belirtilmektedir.Normal değerlerine göre bir değerlendirme yapılmalıdır.
Sinan43 | 21.03.2020 05:29

Merhabalar 23 yaşındayım sakallarımın çıkmamasından ötürü şikayetciydim ve 3 yıl önce testislerimden birisi torsiyon nedeniyle alında hormon testi istendi nTotal testesteron = 3.37. ng/ml referans 2.41 8.27 nDHEA SO4 219.7 ug/dl referans 85-690nbu sonuçların sakalla bir ilişkisi varmıdır ?

Tahlil.Com | 17.04.2020 04:11
Sonuçlarınız normal ancak sakal çıkmaması genetik nedenlere de bağlı olabilir.Bir cildiye doktoruna da danışabilirsiniz.
Sumeyra129 | 11.03.2020 12:22

Merhabalar 18 yaşındayım cinsiyetin kadın nHormon testi yaptırdım total testosteron seviyem 0.38 çıktı ve bende erkek tipi saç dökülmesi var. Bunun tedavisi nasıl olur ne yapmalıyım saçlarım çok dökülüyor?

Tahlil.Com | 18.03.2020 02:04
Endokrinoloji ve/veya cildiye bölümüne başvurunuz.Gerek görürler ise ilave tahliller de isteyebilirler.
akinx06 | 27.02.2020 01:44

yaşım 25 sertleşme sorunu yaşıyorum. daha önce steroid kullanmıştım aradan 1.5 sene geçti hala bu sorun var.nkan tahlili yaptırdım , nTotal testesteron 230,25 ng/dL 164,94 - 753,38n FSH 5,78 IU/L 1,40 - 18,10nLüteinleştiren hormon (LH) 2,44 IU/L 1,50 - 9,30n Prolaktin 13,72 µg/L 2,10 - 17,70nSerbest testosteron 17,1 pg/mL 5.4 - 42.5nnsizce yaşıma göre total testo ve serbest testo değerlerim düşük değil mi? bunun tedavisi nasıl olabilir doktor bana değerlerin normal olduğunu söylüyor fakat sorunum devam ediyor.

Tahlil.Com | 02.03.2020 01:25
Sertleşme sorunu bir çok neden bağlı olabilir.Bu nedenler arasında pskikojenik faktörler de var. Ancak değerlerinizde (testesteron) sertleşme sorununa sebep olacak bir bulgu gözlenmiyor.
akinx06 | 26.02.2020 07:14

yaşım 25 sertleşme sorunu yaşıyorum. daha önce steroid kullanmıştım aradan 1.5 sene geçti hala bu sorun var.nkan tahlili yaptırdım , Total testo 230,25 ng/dLnFSH 5,78 IU/LnLüteinleştiren hormon (LH) 2,44 IU/LnSerbest testosteron 17,1 pg/mLnProlaktin 13,72 µg/L çıktı. sizce total testo ve serbest testo değerlerim düşük değil mi? bunun tedavisi nasıl olabilir doktor bana değerlerin normal olduğunu söylüyor

Tahlil.Com | 27.02.2020 01:38

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

dehset331 | 17.02.2020 05:21

merhabalar sonuçlar aşağıdadır. Erkeğim yaşım 42. Yorumlayabilir misiniz? Teşekkür ederimnTotal testesteron 1.95 µg/L ref: 1,64 - 7,53nProlaktin 7.22 µg/L ref : 2,1 - 17,7n n

Tahlil.Com | 17.02.2020 06:52

Merhaba, Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

RASKOLNIKOVv | 03.02.2020 05:58

Serbest t3 4.29nSebest t4. 1.19nFsh. 4.51nLh. 3.13nProlaktin 7.34nTotal testosteron. 351nActh.19.5nVücdümda yağlanma var kilo artışı göğüs büyümesi yaşım 19 yardımcı olur musunuz

Tahlil.Com | 03.02.2020 07:53

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

mert | 15.01.2019 12:24

merhaba. 36 yaşındayım . prolaktın 12,14 total testesteron 19,21 olarak sonuçlandı. bu sonuçlar normalmidir?uzman görüşü almama gerek varmıdır bu sonuçlara göre.

Tahlil.Com | 16.01.2019 10:32
Prolaktin değeriniz normal.Testestoron için tahlil raporunda belirtilen normal değeri belirtirseniz görüşümüzü bildiririz.
DAHA FAZLA GÖSTER