a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

TROPONİN I (TnI, TropI) Hakkında Bilgi

Kalp hastalıklarında  AMI (Myocard İnfarktüsü) tanısında kullanılır.
Kardiyoloji  doktorlarınca istenen bir tahlildir.
AMI’dan 2-6 saat sonra kardiyak troponin I yükselir ve 15-24 saat sonra pik yapar.
Diğer kardiyak markerlerin (CK-MB, myoglobin vb) aksine günlerce (~7 gün) yüksek kalır. Konjestif kalp yetmezliği kardiyak travma, unstabil anjina ve kardiyak cerrahi sonrasında da troponin I yükselebilir. AMI tanısı için tek bir ölçüm yeterli olmaz, seri ölçümler yapılmalıdır.

Normal Değer: 0-2,00 ng/ml'dir.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

gulsah-topcu | 07.11.2019 12:01

Merhaba troponin ı sonucunda 1.5 çıktı çarpıntı şikayetiyle gittim

Tahlil.Com | 28.01.2020 12:57

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.

tesla_cvk | 02.03.2014 01:27

Aritmi rahatsizligim var uzun süren hizli nabiz ve tansiyon yuksekliginden dolayi acilde 6 saat gozetimde kaldim. Kan tahlilinde troponin 0,5 ng/ml......referans N(0-0,5) yaziyordu tam olarak ne anlama geliyor. Tesekkurler.

Tahlil.Com | 02.03.2014 11:55
Troponin testleri göğüs ağrısı olan hastalarda bu ağrının kalp krizinden veya kalp hasarı yaratan bir başka durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Sizin sonucunuz normal sınırlardadır..