First slide
Second slide
Third slide

Tahlil Yorumlama Hizmetimiz Hakkında Önemli Bilgilendirme

Tahlil.com,tahlil ve sağlık bilgileri içeren ve tahlil yorumlama hizmeti sunan bir sağlık sitesidir.Sitemize her gün yüzlerce tahlil yorumlama başvurusu gelmektedir.Tahlil yorumlama hizmetimiz ücretsiz olup, editörlerimizce cevaplanmaya uygun bulunan sorular yanıtlanmaktadır.
Sitemizin Yasal Uyarı bölümünde de belirtildiği üzere yapılan tahlil yorumları tamamen bilgilendirme amaçlı olup asla gerçek doktor muayenesinin yerini tutmaz.
 
Sorulan her soruya cevap verileceğine dair Tahlil.com'un bir taahhütü bulunmamaktadır

Uygun bulunmayan sorular cevaplanmayabilir.




Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Fenilketonüri ve Fenilketonüri Testi

Fenilketonüri kalıtsal bir metabolizma hastalığıdır. Fenilketonüri hastası bebeklerde doğumdan sonra beslenmenin başlaması ile birlikte hasta bebeğin vücudu bir çeşit protein yapıtaşı olan fenilalanin maddesini parçalayamaz.Bunun sonucunda fenilelanin maddesi kanda aşırı birikir.
Kanda aşırı biriken fenilalanin bebeğin beyin gelişimine zarar vermektedir. Bunun sonucunda da bebekte giderek artan oranda zeka geriliği gelişmektedir.
Fenilketonüri hastalığının verdiği zararlar hastalık erken saptandığı taktirde önlenebildiğinden erken tanı bu hastalıkta çok önemlidir. Doğumdan en erken 24 saat sonra bebeğin topuğundan alınan 1-2 damla kan ile bebeğin fenilketonüri hastası olup olmadığı tespit edilebilmekte ve özel bir diyet başlanarak bu bebeklerin tamamen sağlıklı gelişmesi mümkün olmaktadır.
Kandaki fenilalanin düzeyi çocuğun beslenmesi ile yükselir. Bu nedenle, kan numunelerinin doğumdan 24 saat sonra alınması, daha erken taburcu oluyorsa bebeğin hastaneden ayrılacağı son anda alınması gerekmektedir.
Kan numunesi bebeğin topuğundan alınmaktadır.
Ayrıca aşağıda belirtilen durumlarda belirtilen süre sonunda ikinci bir kan örneği alınarak test tekrar çalışılmalıdır.

-Kan örneği ilk 24 saat içinde alınan yeni doğanlardan 5-15inci günler arasında,
-Beslenmeden alınan ya da damar yoluyla sıvı verilen yeni doğanlarda ağızdan beslenmeye başladıktan 24 saat sonra, -Prematüre bebeklerden 10-15inci günlerde,
-Antibiyotik tedavisindeki bebeklerden, ilaç kesildikten en az 48 saat sonra.

Fenilketonüri testi her yeni doğan bebeğe uygulanmaktadır. Testin bebek 24 saatlik olmadan uygulanması yanlış negatif sonuç verebildiğinden kan alınma zamanı son derece önem taşımaktadır. Fenilketonüri tarama testi yurdumuzda ücretsiz olarak yapılmaktadır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Epstein Barr (EBV) Virusu Nedir ? EBV Testleri

Epstein-Barr virüsü (EBV) bir DNA virüsüdür. EBV enfeksiyonunun neden olduğu klinik tablolar enfeksiyon hastalıklarından çeşitli kanser türlerine kadar kadar değişmektedir.
EBV enfeksiyonları enfeksiyöz mononükleoz gibi kendini sınırlayan benign yani iyi seyreden bir hastalığa sebep olabildiği gibi, Burkitt ve Hodgkin lenfoma veya nasofarenks kanseri gibi malign tablolara da yol açabilmektedir.
EBV virüsü kanserle birlikte seyredebilen bir tümör virüsüdür.
EBV yol açtığı ilk enfeksiyondan sonra vücutta yaşam boyu latent yani nüks etme potansiyeli olan bir virüs olarak kalmaktadır.

EBV virusunun yol açabildiği başlıca ciddi hastalıklar nelerdir?

-Nasofarenks Kanseri
-Burkitt Lenfoma
-Hodgkin Hastalığı
-Lenfoproliferatif Hastalıklar
-Leomyosarkom (Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda) olarak tanımlanabilir.
-NASOFARENKS KANSERİ:  Hastalarda servikal lenfodenopatii östaki kanalda tıkanıklık, burun tıkanıklığı ve burun kanaması görülmektedir.
Tanıda kullanılan tahlil yöntemleri,Bilgisayarlı Tomografi ve MR dır.Ayrıca tanıda biyopsi de gereklidir.

-BURKİT LENFOMA Sıklıkla çenede yer almakta, Çocukluk dönemi kanseri olup ortalama başlama yaşı 5 dir.
-HODGKİN Hodgkin hastalığı gelişmekte olan ülkelerde çocukluk döneminde zirve yapmaktadır. kavuşacağı ümit edilmektedir.

Epstein Barr Virusu Tanısında en sık ELİSA testleri kullanılmaktadır.EBV Ig M ve EBV Ig G elisa testleri EBV virusu enfeksiyonu varlığı ve enfeksiyonon geçirilme süreci konusunda bilgi vermektedir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 yıl önce
G
ayseguly66

Hemogram

WBC    7.2     N(3,5 - 10)

HCT    39.1     N(35 - 55)

HGB    13.3     N(11,5 - 16,5)

LYM    2.3     N(0,5 - 5)

LYM%    32.7     N(15 - 50)

MID    1.2     N(0,1 - 1,5)

MCH    24.7        pg     L(25 - 35)

MCHC    33.9     N(31 - 38)

MCV    72.8        fL     L(75 - 100)

MPV    10.5    N(8 - 11)

Bende kansızlık vardı yorumlar mısınız ?

TahlilCom
Kansızlık görünmüyor..
4 yıl önce
G
mine.gozde.clk

Merhaba idrar tahlilimde yassı epitel 9,00 cıktı ve koyu renk ile yazılmıştı altı da çiziliydi.. neden acava ? Ayrica yassı epitel herkesde olur mu ? Bekar kız evli kadindiye ayrim oluyor mu.. yoksa tum bayanlarda oluyor mu ?

TahlilCom
Normalde de olabilir, sorun değildir..
4 yıl önce
G
oztug11

idrarda kan olmasından dolayı doktora gıttım yapılan tahlıllerde kreatinin degeri 16 cıktı. 2 günlük serum ve ilaç tedavisinden sonra deger 1.4 1.6 civarındaydı. bu degerin yüksek seyretmesi sonucunda böbrek yetmezliği olabileceği soylendi. benı bıraz olsun aydınlatırsanız sevınırım...

TahlilCom
İlk çalışılan kreatinin seviyesi yanlış olabilir, bol su içerek 10-15 gün sonra tekrarlatın eğer 2-2,5 üzerinde ise nefrolojiye gitmenizde fayda vardır..
6 yıl önce
G
blondie68
Hocam merhaba ben bekar,43 yaşındayım, benim son bir yıldır adetlerim düzensiz,öncesinde çok düzenliydi.İlkkez bir sene kadar önce 3 ay adet olamayınca doktora gittim fsh değerim 64 çıkıp menapoz dendi.Sonrasında düzensiz de olsa adet oldum ve fsh değerimi zaman zaman ölçtürdüm(olduğum aylarda 3.günlerinde)fsh değerlerim 4,5 ,26 ,son bu ay degerlerim FSH 7.90 Estradiol 509,7 Progesteron 0,63 Prolaktin 20.. bu menapozmudur?(Bu arada fsh değerimin düşmesi için birçok bitkisel kür uyguladım,adet gecikmem olunca da soğan kürü yapıyorum o ay geç de olsa adet olabiliyorum,hormon ilaçlarımmı kullanmıyorum sizce uygunmudur?
admin
Sonuçlarınızı sağlıklı değerlendirebilmek için, adetinizin hangi döneminde kan verdiğiniz ve belirtiğiniz testlerin sonuç raporundaki normal değerlerine de ihtiyaç var

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER