Yeni Ehliyetler İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Yayın Tarihi : 2018/06/25 18:55 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/02 10:08 •

Yeni ehliyetlerin devreye girmesiyle birlikte yeni ehliyet alacak olanların ehliyet yenilenmesi için gerekecek sağlık raporlarını nasıl alacağı merak ediliyor. Bu yazımızda ehliyet almak veya yeniletmek isteyenlerin gerekli olduğunda yaptıracağı tahliller hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yeni Ehliyetler İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Yeni ehliyetlerin devreye girmesiyle birlikte yeni ehliyet alacak olanların ehliyet yenilenmesi için gerekecek sağlık raporlarını nasıl alacağı merak ediliyor.
Tahlil.com olarak bu konuda okurlarımızı bilgilendirmek için bir yazı hazırladık.Özellikle ehliyetlerini yenileyecek ziyaretçilerimizin ilgisini çekecek yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Bu konuda Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yönetmeliğe göre aile hekimi tarafından, ehliyet yenileme sürecinde verilecek sağlık raporu yeterli.
Yani vatandaşın ek bir para vererek özel bir sağlık kuruluşuna başvurmasına kesinlikle gerek yok.
Aile hekimi muayene ettiği kişinin araç kullanmasında bir engel olmadığına karar verirse ''Sürücü Olur'' şeklinde rapor verebilecek.
Ancak bu konuda aile hekiminin de başvuracak kişinin sağlığı yönünden gerek görürse çeşitli muayeneler veya tetkikler yaptırma yetkisi de bulunuyor.Aile hekimi gerek görürse kendisine başvuran kişiyi bilgi almak istediği konuda bir uzman hekime sevk edebiliyor.
Örnek vermek gerekirse aile hekimi muayene ettiği kişide görme yönünden bir hastalıktan şüphelendiğinde hastasını detaylı muayene için göz doktoruna yönlendirebilir.
Bir takım başka sebepler de aile hekiminin ileri muayene istemesi için unsur oluşturabilir.
Söz gelimi ellerinde titreme gördüğü bir hastasından veya zihinsel engelli olduğundan şüphe duyduğu bir yeni ehliyet adayından ilave muayene ve tahliller isteyebilir.
Bu tür durumlarda aile hekimi sağlık kurulu olan bir eğitim ve araştırma hastanesine hastasını yönlendirebilir.
İşitme problemi olduğu düşünülen hastalardan da işitme testi ve gerek görülürse Kulak Burun Boğaz doktoruna başvurması istenebilir.
İleri tetkik ve muayeneye yönlendirilen kişilerde tedavi edilecek bir hastalık var ise  var ise, ''Sürücü Olur''  raporunu vermek için kişinin tedavisinin bitimi beklenecek, tedavi edilemez bir durum mevcut ise kişi  rapor alamayacak.

Bu yazı Tahlil.com tarafından hazırlanmış bir yazı olup kaynak göstermeden yayınlayanlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır.

 

 

 

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?