Ters İlişki Bartolin Kistine Sebep Olabilir

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/05/08 10:13 •

Bartolin kisti; vajinada sıvı birikmesi neticede oluşan, ceviz büyüklüğüne kadar ulaşabilen sertleşmelerdir. İnsana cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için vajina verilmiştir. Bunun haricindeki tercihler ise, zararlıdır.

Ters İlişki Bartolin Kistine Sebep Olabilir

Bartolin kisti; vajinada sıvı birikmesi neticede oluşan, ceviz büyüklüğüne kadar ulaşabilen sertleşmelerdir. Cerrahi müdahalelerle iyileştirilir.

Bartolin kistinin sebeplerinden en çok görüleni ise; ters ilişkidir. Makatta bulunan E.coli bakterisi vajinaya bulaştığında burada enfeksiyon meydana getirir. Bu da ters ilişkinin tercih edilmemesini gerektiren bir sebeptir.

Ters İlişki Nedir?

Kadınlarda cinsellik vajina yoluyla gerçekleşir. Ancak bazen cinsel isteğin yön değiştirmesiyle makattan yaşanmak da istenebilir. Yani erkek pen*si, makattan vücuda temas eder. Bu durum her ne kadar sağlık açısından çok zararlı olsa da, yaşayan pek çok insan vardır.

Ters ilişki istenmesinin sebebi, cinsel hazzı artırmaktır. Düzenli cinsel hayatı olan, çok doğum yapmış olan kadınlarda vajina girişi kaslarının bazen fonksiyonları zayıflar ve kaslar yeterince sıkı olmadığı için, pen*s sıkışma hissini yaşayamaz. Bu durumda cinsel haz azalmış olur.

Ancak sağlıklı bir vücutta makat kasları daima sıkıdır. Bu durumda erkek, vajina yerine makat tercihinde bulunur. Ancak unutulmamalıdır ki; pek çok kadın hastalığının temelini bu alışkanlık oluşturabilir. Yapan insanların olmuş olması, bunun yanlış olduğunu değiştirmez.

Ters İlişki Hangi Hastalıklara Sebep Olur?

İnsana cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için vajina verilmiştir. Bunun haricindeki tercihler ise, zararlıdır.

Ters ilişkide makatla muhataplık olması sebebiyle; gaitadaki zararlı mikroorganizmaların tamamı pen*se bulaşır. Buradan da hem yatak örtülerine, hem kıyafetlere, en zararlısı da kadın vajinasına teması olabilir. Gaitadaki organizmaların vajinaya temas etmesi ise; vajinada kaşıntı, kızarıklık, döküntüler ve mantarlara sebep olabilir. Hatta daha ileri seviyesinde bartolin kistine de sebep olmaktadır. Ters ilişki sık yaşandığında makat kasları da gevşer ve artık kişi, gaitasını tutamaz hale gelir.

Ters ilişki, cinsel tatminsizliği artırır. Daha önce de anlattığımız gibi, ters ilişkinin istenme sebebi, vajina kaslarının gevşemiş olmasıdır. Buradan sonra sürekli ters ilişki yaşanırsa, bu sefer de makat kasları zayıflar. Yani buradaki kaslar da gevşediğinde, bu sefer kişi başka cinsel isteklerin peşinde olacaktır.

Vajina Kasları Nasıl Kuvvetlendirilir?

Vajina kasları kegel egzersizleri ile güçlendirilebilir. Bu durumda vajina sıkı kas dokusunu kaybetmez ve ne kadar doğum yapmış olursanız olun, vajina kasları hep yüksek zevk verecektir ve başka yöntemlere yönelmeye gerek kalmayacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?