Hangi Doktora Gitmeniz Gerektiğini Tahlil.com Doktorları Söylesin

Yayın Tarihi : 2018/05/21 18:55 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/08 09:25 •

Herhangi bir hastalığınız veya şikayetiniz var fakat hangi doktora girmeniz gerektiğini bilmiyorsanız Tahlil.com'un uzman doktorlarına sorabilirsiniz.

Hangi Doktora Gitmeniz Gerektiğini Tahlil.com Doktorları Söylesin

Herhangi bir hastalığınız veya şikayetiniz var fakat hangi doktora girmeniz gerektiğini bilmiyorsanız Tahlil.com'un uzman doktorlarına sorabilirsiniz.

Doktorlar ve Uzmanlık Alanları

Doktor olmanın şartı, tıp fakültesi eğitimi almaktır. Bu eğitimin büyük bir kısmında genel sağlık ilkeleri verilir. Bu yıllarda, her doktor adayı, alanın uzman doktorlarından, birbirlerinden farklı uzmanlık alanlarını öğrenirler ve bu bölümler hakkında görece detaylı bir eğitim alırlar.

Ancak daha üst sınıf grubunda, artık özelleşme vakti gelmiştir. Burada doktor adayları hangi alan hakkında uzmanlaşmak istediklerini seçerler ve buradan devam ederler. Yani her hekim; insan sisteminin büyük bir kısmına hakim olsa da, tek bir alan hakkında yoğunlaşarak o alanın en iyi uygulayıcısı olur.

Bu eğitimlerden sonra doktor adayları seçtikleri alanlarda uzun süre, uzman doktorından staj öğrenimi ve uygulamaları görürler ve sonrasında tus adı verilen sınavla, bölümün doktoru olma hakkını kazanabilirler.

Ancak henüz uzman değillerdir. Uzmanlık ünvanını almak için bir süre bu alanda hekim olarak görev yapmalı, ardından uzmanlık sınavı ile bu sıfata layık olmalıdır.

Uzmanlık Alanlarının İsimleri

bilimin dili latince olduğu için, doktorların uzmanlık isimleri de latince olarak anılır. Bazılarının türkçe karşılığını bilsek de, çoğu isim, latince bilmeyen halktan kişiler için bir karmaşadır. Bu karmaşada insan bazen hastalığının ne olduğunu bilse bile, hangi doktora gitmek istediğini bilemez. İşte bu durumda tahlil.com imdadınıza yetişiyor.

Bazı Uzmanlık Alanlarının Açılımı

İsim olarak bildiğimiz veya bilmediğimiz birkaç alanın ismini belirtelim. Ancak siz daha detaylı bilgiler için linkimizi tıklayın.

Dahiliye; iç hastalıkları uzmanlığıdır, genel kontrol burada yapıldıktan sonra, ihtiyaç dahilinde diğer bölümlere hastalar sevk edilebilir.

göğüs hastalıkları; akciğerler ilgili uzmanlıktır, memeye bakmaz,

immünoloji; bağışıklık sistemi hastalıkları uzmanlığı,

gastroenteroloji; mide ve bağırsak sistemi hastalıklarının uzmanlığı,

endokrinoloji; hormonlar ve hormonların işlevleri hakkında uzmanlık alanı,

Kardiyoloji; kalp hastalıkları ile ilgilenen uzmanlık alanı,

ortopedi ve travmatoloji; düşme, çarpma, yaralanma durumlarında meydana gelen; kırık, çatlak, burkulmalarla ilgili uzmanlık alanı,

hematoloji; kan hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen pek çok alt hastalıkla ilgilenen ana bilim dalıdır.


Tahlil.com doktorlarına hastalığınız nedeniyle hangi doktora gitmeniz gerektiğini hemen sormak için tıklayınız....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?