First slide
Second slide
Third slide

Hormon Tahlili Soran Bayan Okurlarımıza Öneriler

Tahlil.com’a özellikle bayanlar tarafından bir çok hormon tahlili soruluyor.Sorulan hormon tahlillerinin cevaplanması için aşağıda belirtilen uyarılara dikkat edilmesini öneriyoruz.
Hormon tahlil sonucu gönderen bayanların mutlak suretle  yaşlarını belirtmesi gerekiyor.Bazı hormonlar belirli yaş gruplarında farklı değerlerde çıkabiliyor.Örnek vermek gerekirse Folikül Stimülan Hormon, menapoz dönemindeki bayanlarda doğurganlık çağındaki kadınlara göre çok daha yüksek değerlerde çıkabiliyor.Aynı şekilde LH  hormonu da menopozla birlikte yüksek değerlere çıkabiliyor.Hormon testi  için alınan kanın adet döneminin hangi bölümünde olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.
Sorulan tahlillerin sonuç raporundaki normal değerlerinin belirtilmesi de son derece önemli .
Bazı testlerin normal değerleri, çalışıldıkları laboratuvar ve yönteme göre farklılık gösterebilmektedir.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Yükleniyor...
Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 yıl önce
G
acelyaozturkx

TSH 0.91
0.35 - 5.50
FSH : 5.89
3.00-10.9 Fol Faz
3.90-34.8 Mıdcycle
2.00-9.80 Lut.
23.9-119.1 Menp
Testosteron: 0.58
0.1 - 0.73
Prolaktin: 31.54
3.4-29.8 Hml Olmyn
Estradiol: : 228.66
19.5-144 FOLk.
63.9-356.7 MIDC
55.8-214.2 LUT.
LH :31.65
2.12-12.8 Fol.
9.0-77.3 MİD.
0.7-17 LUT
16.30-54.84

Tahlil.com

Hormon tahlilini adetinizin hangi döneminde yaptırdığınızı ve yaşınızı yazmamışsınız.
Yukarıdaki yazıda bu konuda uyarılarda bulunduk ama anlaşılan dikkatle okumamışsınız.
Ancak prolaktin yüksekliği dikkat çekiyor.
Prolaktin hormonu değeriniz normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....


1 yıl önce
G
mert01

adetimin 4.günü hormon testi yaptırdım 19 yaşındayım BetaHCG <1,20 0-5 mIU/mL) ( PROLAKTİN 15,53 5,18-26,53 ng/ml
TSH 2,407 0,35-4,94 Uıu/mL
Estradiol 37 (FSH 2,95 LH 0.95 ? hamile olabilirmiyim sizce ileride ?

Tahlil.com

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


1 yıl önce
G
muhasebeci1984

30 yaşındayım,35 gündebir adet oluyorum,yumurtlama adet başlangıcının 21.günü,adetin 22.günü yaptırdığım progesteron sonucu3.05 çıktı referans aralıkları folliküler 0.2-1,5luteal 1,7-27ovilasyon 0.8-3.0postmenapoz 0.1-0.8 erkek 0.2-1.4 21.günde yumurtlama olduğu için22.gün bu testi yaptırmam doğrumu

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

2 yıl önce
G
Yukselmelekyuksel

Yaşım30.reglimin 5.günündeki degerlerim;
Tsh 1.54
Estradiol 24
Fsh 8.02
Lh5.09
Prolaktin 21.42
Doktorum izne cıkmış 1 haftalıgına.yorumlarmısınız çok merak ediyorum.

Tahlil.com

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


2 yıl önce
G
pelink.21

ben 19 yaşındayım adetimin ikinci günü yaptırdığım test sonuçlarım
tsh 1.33 referans 0,34-5,60
fsh 6.20 , Lh 18,87
prolaktin 14,07
estradiol 45
testosteron 73.22 referans 14-76

Tahlil.com

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


2 yıl önce
G
nihalesra90

TSH 1,33 referans aralığı 0,35-4,94
Tahlil adetimden 3 gün önce yapıldı 24 yaşındayım yorumlayabilir misiniz?göğüslerimde de adetim başlayınca yok olup adetim bittikten 1 hafta sonra ortaya çıkan şişkinlik ve ağrı var nedeni ne olabilir prolaktin hormonum yükseldiği için böyle olmuş olabilir mi?

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

2 yıl önce
G
nazli.bozkir

Merhaba,
32 yaşındayım bebek düşünüyorum 6 aydır deniyoruz olmuyor, hormon testi yapıldı,sonuçlarım aşağıda ki gibidir, bilgilendirmenizi rica ederim.
Test günü : Adetin 3. günü
TSH - 0,93 _ 0,34-5,6
LH- 10.38_ 2,12-10,89
FSH- 6,88 _3,85-8,78
Prolaktin :16,38 _2,6-28,4
E2 :101 _ 20 --- 88

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda  E2 değerinizdeki yükseklik dışında kayda değer bir anormallik görülmüyor. Doktorunuz bu yönde gerek görürse ilave tahlil veya muayeneler yapabilir.

2 yıl önce
G
stillaksesuar

21 yasnda bakarım. Adet düzensizliğinde dolayı doktora gittim sonuçları;
Estradiol 31.00
FSH 7.35
PROLAKTIN 27.70 3.34-26.72NG/ML
LH 7,00
PROGESTERON 0,82
FT3 4.51 3.16-5.83pmol/L
FT4 11,45 7.71-16.09
Total testesteron 65 01-75
TSH 3,82 0.34-5.50
Dostinex05 2 tablet ilacı verdi doktor

Tahlil.com

Prolaktin hormonunuz  az da olsa yüksek çıkmış, bu olağan bir durum değil.
Tedavinizi sürdürmelisiniz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....

2 yıl önce
G
akhac61

Mrhba 21 yaşndym ve adetmn 3.günü test sonuçlrm:
Glukz:94(70-110)
Ldl:83(0-130)
Testestrn:53.85(14-76.0)
Dhea-So4:182(35-430)
İnsüln:7.16(2.6-37.6)
E2:44.59 Folucular Ph(11-69) Luteal Ph(33-150)
Lh:7.59 Folocular Ph(1.9-12.5 Luteal Ph(0.5-16.9)
Fsh:6.64 Follıculr Ph(2.5-10.2) Luteal Ph(1.5-9.1)
Nsl?

Tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.

2 yıl önce
G
ugur.betul.bahadir

Merhaba 24 yaşındayım adetin 3.günü hormon tahlilleri yapıldı sonuçlar
TSH 2,44. FSH 4,22. LH 4,07 ESTRADIOL 712,3. PROLAKTIN 8,37 DHEA-SO4 179.7. TESTOSTERON SERBEST 2.21
Değerlendirmesini yapar misiniz ? Teşekkürler..

Tahlil.com

Hormon testlerinin yorumlanmasında, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

2 yıl önce
G
cemsennida

Merhaba 40 yaşındayım adet düzensizliğim var En son 6 ay sonra adet gördüm .isteksizlik ve ağrılı ilişki problemim var Adetin 4. günü hormon testi yaptırdım. Test sonuçlarım: TSH:1,56 (0,34-5,6) FSH:6,96 LH:2,28

PROLAKTİN:70,72 ESTRADİOL: 11 TOTAL HCG:0,74 yardımcı olmanızı rica ederim

Tahlil.com

Prolaktin hormonunuz yüksek çıkmış, bu olağan bir durum değil.Doktorunuz bunun nedenlerine yönelik ilave tahliller isteyebilir veya tedaviye başlayabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurabilirsiniz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....

http://tahlil.com/prolaktin-yuksekligi-nedir-kimler-prolaktin-testi-yaptirmali" title="" target="">http://tahlil.com/prolaktin-yuksekligi-nedir-kimler-prolaktin-testi-yaptirmali


2 yıl önce
G
meloş

estadional , FSH, LH,PROGESTERON tahlillerini adetin kaçıncı günü yaptırmalıyım.Sonuçların düşük gelmesi hamile kalamama olasılığınımı gösterir

TahlilCom
Genellikle adetin 3. gününde yapılır ve sonuçlar değerlendirilir..
2 yıl önce
G
mavi boncuk

progesteron düşük çıkmış. yumurtlamada sorun olabilir demişsiniz hocam doktorumda yumurtlama var normal dedi nasıl oluyor bu anlamadım ben şimdi yaş gruplarına göre değişiyor mu sonuçlar 18 yaşındayım ben yardımcı olursanız sevinirim .

Tahlil.com

 Çoğunlukla cinsel konularda bilgisizlikten ve erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan bu tür çoğu zaman da çok anlamlı olmayan sorular geliyor.
  Belirtiğiniz şekillerde bir hamilelik pek mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
  Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com ekiplerince verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

 Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.




2 yıl önce
G
taner_taha

Merhaba ben 32 yaşında bir bayanım.tüylenme ve sivilce problemiyle adetimin 4.gününde total testosteron ve dheaso4 testi yaptırdım.total testosteron ref.değeri 0.06-0.82 ng.ml (0.300 ÇIKTI).DHEASO4 98.8-340 ug.dl ( 226.3 çıktı) testosteron değeri sizce normalmi yorumlarınızı bekliyorum Teşekkürler

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



2 yıl önce
G
serifecakmak

yaş 34 adetimin 3 günü test yapıldı FSH 8.30 LH 5.79 ESTRADİOL 36 PROLAKTİN 10.10 TSH 3.39 bu sonuçlara göre gebe kalmamda bi sorun varmı?

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



2 yıl önce
G
Marla

Merhaba,



28 yaşındayım. Adet düzensizliği ve tüylenme problemi yaşıyorum.Test sırasında adet değildim. Yüz ve vucudumda normal olmayan tüylenme var. Yardımcı olursanız sevinirim. Sonuçlarım;



TSH: 1,61



Testosteron: 0,75



Prolaktin: 31,5



DHEA-S:207



LH:11,5



FSH: 2,3

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



2 yıl önce
G
burcum0660

karın ve mıde sıskınlıgı ıcın hangı bolume gıtmelıyım 3 aydır adet gormuyorum en son ocak 24 te gordum yasım 34 yardımcı olursanız sevınırım

TahlilCom
Gatroenteroloji ve kadın hastalıklarına başvurmalısınız..
2 yıl önce
G
izmirizmir

yaş 27. adetin 4. günü hormon testi yaptırdım. Serbest Testosteron 14.31 pg/mL (n.değer: 0 - 4.18) -

17-OH PROGESTERON ( 0.DKK ) 1.88 ng/mL Folliküler faz

0.11-1.08 ng/mL Lutealfaz 0.95-5.00 ng/mLHamile 2.50-18.86 ng/mL -Erkek 0.59-3.44 ng/mL (n.değer: 0.4 - 4.28)

Tahlil.com
Testesteron değerinizdeki yükseklik dikkat çekiyor.
Aşağıda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.
3 yıl önce
G
babaanne

Boyunun altında çıkan tüy ve hormon testi için hangi bölüme gideceğim?

Tahlil.com
Endokrinoloji bölümüne başvurmalısınız.
3 yıl önce
G
babaanne

17 yasındayım biraz şişmanım ve boynumun altında can evimde tuglenme oldu hormon testi onerildi korkuyorum ne yapmalıyım acıkcası korkuyorum

TahlilCom
Günümüzde bu tür problemlerin tedavileri kolay ve mümkündür, korkmanıza gerek yok..Tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririz..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER