First slide
Second slide
Third slide

Kadınları HIV(AIDS) Enfeksiyonundan Koruyan Jel Geliştirildi.

HIV virusunun yol açtığı ve cindel ilişki ile bulaşan enfeksiyonların en tehlikelisi olan AIDS'i önlemede bir jel geliştirildi.Söz konusu jel kadınlarda kullanılıyor.Bu jelin HIV virusunun bulaşmasını % 50 oranında azalttığı bildirildi.
Avusturya'nın başkenti Viyana’da düzenlenen Uluslararası AIDS konferansında,bilim adamları; jelin kadınlarda düzenli kullanılması durumunda HIV virüsünün bulaşma olasılığını yarı yarıya azaltan bir jel geliştirdiklerini açıkladı.
HIV virusu taşıyan bir erkekle cinsel ilişkiye giren kadının enfeksiyona yakalanma riski de bu şekikde önemli oranda düşüyor. Güney Afrika’da denenen jelin AIDS‘e neden olan HIV virüsünü engellemek için özel olarak üretildiği ve anti-retroviral ilaçlar içerdiği belirtiliyor.
Yaklaşık 900 kadının katıldığı testler, jelin kadınlara virüs bulaşmasını bir yılın sonunda yüzde elli oranında azalttığını ortaya koydu. Testlerde ayrıca jelin etkisinin 18 aydan sonra gerilemeye başladığı sonucu da çıktı. Dünya Sağlık Örgütü çığır açıcı olarak niteledi.AİDS hastalığından kadınları koruyacak jelin 2010 yılı başlarında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.


Yükleniyor...
H
İLGİLİ İÇERİK

Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Erken boşalma halk arasında her ne kadar bir hastalık veya bir yetersizlik gibi görülse de aslında bir problem değil bir uyumsuzluk sorunudur.     
Erken boşalmaya neden olan sebeplerin büyük çoğunluğu psikolojik sebeplerdir.
Örneğin cinsel performans başarısızlığı korkusu bunların başında gelir,stres hali,görülme duyulma korkusu gibi durumlarda sıklıkla ortaya çıkar.
Erken boşalma sorununun bir diğer nedeni ise hormonal sebeplerdir.
Şeker ve troid hastalıkları,idrar yolu iltihaplanmaları da erken boşalmayı tetikleyebilir.      
Yaş fark etmeksizin her erkekte görülebilir.Geçici olanları (strese bağlı olanlar gibi) problem arz etmeyebilir.Fakat sürekli şekilde cinsel yaşamın yarısından fazlasında yaşanıyorsa tedavi edilmesi gerekmektedir.   
Sevindirici olan ise erken boşalmanın kesinlikle tedavi edilebilir olmasıdır.
Psikolojik,ilaçla ve davranışsal tedavi olmak üzere 3 farklı tedavi yöntemi kullanılır.
En çok kullanılan yöntem ilaçla tedavidir ve %90 ların üzerinde sonuç verir.Fakat rahatsızlık ilerleyen safhalarda tekrarlayabilir.

Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Olmalıdır?   


Psikolojik tedavi ise nispeten daha uzun sürer.Bir uzmandan yardım alarak hastanın kendi kendisini tedavi edebilmesi açısından tercih edilebilir. 
Özellikle geçici olan erken boşalmalarda kişi kendi kendini psikolojik olarak tedavi edebilmektedir.
Geciktirici olarak tabir edilen ilaçlarda kullanılabilirler fakat bu ilaçlar kişinin ve partnerinin almış olduğu cinsel hazzı azaltacak ve ilişkiden daha az zevk alınmasına neden olacaktır.
Erken boşalmanın her yaşta görülebileceğinin ve kesinlikle tedavi edilebilir olduğunun bilincinde olarak hareket etmeli ve bunu bir sorun haline dönüştürerek kendimizin ve partnerimizin mutsuzluğuna yol açılmamalıdır.



Alkol ve Cinsel Yaşam

Aşırı alkol fiziksel ve ruhsal sağlığı olumsuz yönde etkiler. Bu durum sağlıklı cinsel yaşantınızın da sekteye uğramasına neden olmaktadır. Fazla tüketilen alkol halsizlik, yorgunluk, cinsel isteksizlik yapabilir. Sağlık için içki tüketilmemesini, eğer tüketiliyorsa mutlaka kararında tüketilmesi gerektiğini önemle belirtiyoruz. 



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
10 saat önce
G
ersin

Peki bu test yapilmissa ve bana test sonucu bilgilendirilmeden saglik bakanlginin hifsizzihha lab.ina gonderilmis okla ihtimali var mi?
cunku dr bana oradan gelecek sonuclari beklicez dedi 10 gunluk bekleme suresinden bahsederken..

Tahlil.com
Evet böyle bir durum söz konusu olabilir.
Bu konuda doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.
3 gün önce
G
mehmetkar034

hocam iyi günler bakarmısnız
pehris 5 gün
MİKTAR 5
GÖRÜNÜM GRİ-OPAK
LİKEFAKSİYON 20
VİSKOZİTE NORMAL
ph 8,0
SPERM SAYISI 28 milyon/ml
TOPLAM SPERM SAYISI 140 milyon/ejakülat
İleri Hareketli Sperm 50
Yerinde Hareketli Sperm 15
HAREKETSİZ SPERM 35
Normal Morfoloji    10
Baş Anomalisi 50
Orta Parça Anomalisi 33
Kuyruk Anomalisi 6
Sitoplazmik Çıkıntı 1
AGLUTİNASYON    YOK
YUVARLAK HÜCRE 0,4
LÖKOSİt 0,3

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

3 gün önce
G
ersinkaya2000

vucudumdaki kızarıklıklar nedeniyle,dahiliye druna gittim bi kac kan testi istedi
BIYOKIMYA ALT 58 (0-55) AST 33 (5-34) GGT 118 (12-64)
SEROLOJI RF <5.0 (0-30) CRP 13,4 (0-5)
ELISA HBs Ag 0,19 (0-0,9) Anti HCV 0,09 (0-0,9) Anti HBs 15,55 (0-10)
HEMOGRAMHGB 14 (14,1-18,1) HCT 41,8 (43,5-53,7) PDW 8,8 (9-20)
sedimantasyon 50 (0-20)
hiv olabilirsin dedi 10 gunluk testi beklicez dedi yardim ltfn

Tahlil.com
Bu testlere bakarak aklı başında hiç bir doktor HIV olabilirsin demez ve dememeli de.
İlk fırsatta başka bir doktora başvurmanı öneririz.
Tercihen bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna başvur.
Sedim ve CRP yüksekliği aynı anda bir enfeksiyon bulgusu ama HIV dan başka akla gelen yüzlerce enfeksiyon etkeni var.
Ayrıca HIV tanısı için Anti HIV testinin pozitiif olması gerekiyor.
Öyle bir sonuç da yok.
4 gün önce
G
SİNEM

Kan sayımında wbc yüksek çıktı kanımda iltahap var dediler lösemi olma durumu olabilir dedi doktorum 16.12 ne anlama geliyor?

Dr.Mustafa Cesur
16120 lökosit sayısı olduğu anlamına gelir. Bu daha çok enfeksiyona bağlı olur, lösemi bu değerlerde çok düşük ihtimal, lösemi diyen biraz abartmış sanırım
4 gün önce
G
ceylan

Smear testi yaptırdım,doktoruma henüz gösteremedim.
mikroskopi : spesmen yeterliliği : yeterli
endoservikal hücre : yok
patolojik tanı :bethasda 2001
- intraepitel lezyon veya malignite açısından negatif
- normal sınırlarda smear
sonucumu yorumlarsanız sevinirim .

dr.cem argun
Smear sonucunuzda sorun yok,normal
4 gün önce
G
hasan

oğlum 13 yaşında. bayılma sonucu yapılan tahlillerde alkalen fosfataz=308 fosfor=5,3 WBC=10,3 MCH=25,1 MCV=74,7
kan tahlilleri hakkında yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Dr.Mustafa Cesur
Alkalen fosfataz büyüme çağındaki, büyümesi devam eden çocuklarda yüksek çıkar, kemik gelişiminin bir göstergesidir. Ancak depo demirleri düşük olabilir, o yönde araştırılırsa iyi olur

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER