First slide
Second slide
Third slide

Kilo Vermek İçin 7 Önemli Beslenme Önerisi

Kilo vermek hemen herkesin ortak dileği.Kilo vermek için vücudumuzun günlük metabolizma hızımızın altında beslenmeyi hedeflemeliyiz.Bunun için beslenme alışkanlıklarımızı da gözden geçirmemizde ve yeniden düzenlememizde yarar var.
Bunun için uzmanların beslenme ile ilgili 7 önerisine dikkat etmek kilo vermemizi de kolaylaştıracaktır. 

1.Bol posa alın:Günde en az 20 gram posa almaya çalışın. Posalı yiyecekler tokluk hissini artırırken kilo vermeye de destek oluyor. Örneğin 1 orta boy elma yiyerek 3.3gr, 12 adet kiraz yiyerek 1.5gr, 1 orta boy armutla 5.1gr, 100 gr. ıspanakla 2.2gr, 100gr. nohutla 6.2 gr posa almış olursunuz.

2.Kalsiyum içerikli gıdalar tüketin:Gün içerisinde en az 2 öğününüzde kalsiyum ve D vitamini içeren yiyecekler tüketin. Bu 2 besin öğesinin birlikte bulunduğu besin grubu da süt ve türevleri. Kas ve kemik gelişiminin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar her gün 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha az kilo aldıkları, daha çabuk kilo verdiklerini gösteriyor. D vitaminin ise kiloyu korumada etkisi olduğu belirtiliyor. 

3.Faydalı yağlardan destek alın:Fındık, avakado, balık, ceviz, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, keten tohumu omega-3 ve omega-6 dan zengin besinlerdir. Günde toplamda 4 porsiyon kadar tüketilmesi sağlıklı bir beslenme için gereklidir. Yağlı besinlerin tokluk hissini artırdığı artık bilinen bir gerçek.
Yapılan araştırmalar her gün omega-3'ten zengin besinler tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre açlık hislerinin daha az olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı yönünde. 

4.Günde en az 2 litre su tüketin:Su tüketimi kilo kaybını üç şekilde sağlıyor. Birincisi su yediğimiz yiyeceklerin sindirilmesi için gereklidir, sağlık problemi olmayan ve 2 litreden az su tüketenlerin kilo kaybı daha az olur. İkincisi ise su eklem hareketlerini kolaylaştırdığı için kilo vermeyi hızlandırır. Üçüncüsü ise fazla ödemin atılmasını sağladığından total kiloyu etkiler. 

5.Düzenli yeşil çay için:Araştırmalar, en çok yeşil çayda bulunan kateşin adı verilen antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığını gösteriyor. Bu madde özellikle de kadınların en büyük problemi olan karın bölgesindeki yağlanmayı azaltıyor. Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı da hızlandırdığı bilinen bir gerçek.
Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketmeyi unutmayın. Eğer tansiyon veya mide sorununuz yoksa içerisine ekleyeceğiniz limon suyu da kateşinin etkisini artıracak, böylelikle kilo kaybını da hızlandıracaktır. 

6.Yemeğe salata ile başlayın:Çok az yağ ilave edilmiş salata ile öğüne başlamak tokluk hissinizi artıracağından diğer yemekleri daha az yemenize neden olacaktır. Böylelikle ekstra kalori alımını da azaltacaktır. 

7.Yemeklerinizi baharatlandırın:Acı baharatların metabolizmayı hızlandırması kilo kaybınızı etkileyecektir. Her gün bir tatlı kaşığı kadar tüketilen kırmızı biber metabolizmayı yüzde 20 artırır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin 7 Önemli Öneri

Sağlıklı bir cilde sahip olmak özellikle bayanlar olmak üzere herkesin istediği bir hedeftir.

Uzmanlar bunun için 7 önemli öneri de bulunuyor.

1.Özellikle güneşli günlerde güneş kremi düzenli olarak kullanılmalıdır.Güneş kremi sadece yaz tatilinde güneşlenirken değil,günlük hayatta da özellikle hassas ciltlere düzenli olarak uygulanmalıdır.Güneş kremi; yüz,kollar ve boyun gibi güneş alan her bölgeye uygulanabilir.
2. Güneş lekeleri, deride kuruluğa ve derinin esnekliğini kaybetmesine neden olabilir.Güneş lekesi olan bölgeler, nemlendirici kremler de sürülmelidir.                                                                            
3.Bazı cilt hastalıkları sivilce oluşumuna yol açabilir.Cildinizde sivilce oluştuğunda, vakit geçirmeden bir cildiye uzmanına uygun tedavi için başvurmalısınız.                                                                        
4.Gece yatarken, cildinize uyguladığının makyajı mutlaka çıkarmalısınız.Temiz, bakımlı ve sağlıklı bir cilt için yapılan makyajlar günlük olarak silinmelidir.                                                                      
5.Kullandığınız cilt bakım ürünlerini sık sık değiştirmeyin.Bir cilt bakım ürününün etkisinin anlaşılabilmesi için ortalama 4 ile 6 haftalık bir kullanım süresine ihtiyaç bulunmaktadır.                                            
6.Birden çok cilt bakım ürününü aynı anda kullanmayın.Aralarındaki etkileşim cildinize zarar verebilir.
7.Cildinizi nemli tutun.Uzmanların önerdiği nemlendiricileri tercih edin.Kuru ciltler, ciltte yıpranmanın da habercisidir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Omega 3 Neden İnsan Sağlığı İçin Gereklidir?

Omega 3 vücudun genel sağlığı için gereklidir.  Vücuttaki iltihabın azalması ve kan dolaşımında çıkan sorunların azalması için önemlidir çünkü kan dolaşım sisteminde meydana gelen iltihaplar kalp hastalıkları, yüksek kan tansiyonu ve damar tıkanıklıklarına sebep olabilir. 

Omega 3 yağları depresyon ve astım hastalarına yararlıdır. Bu doğal yağlar ilaçların etkisini güçleştirir. Buna ilave olarak beynin hafıza ve  sağlığı için ve alzheımer hastalığına karşı tavsiye edilir.


Genelde balık ve deniz ürünlerinde yüksek miktarlarda omega 3 yağları bulunur. Ancak kırmızı et omega 3 açısından iyi bir besin kaynağı değildir. Kivi, keten tohumu ve kuru yemiş gibi bitkisel ürünler de yüksek miktarda bulunur. Yumurta ve sebzeler iyi bir omega 3 kaynağıdır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 gün önce
G
ilkergundogduu37

süre:4 gün
miktar:4.2 ml
ph:8.5
viskozite:Artmış
likefaksiyon süresi:60 dk
spermatozoon sayısı(x10^6/ml):110
spermatozoon sayısı(x10^6/ejakulat):462
Peroksidaz+Lökosit:(x10^6/ml):1
ileri doğru hareket:30
Total motilite:58
Hareketli sperm(x10^6/ml) 138,6
Vitalite 77
Referans WHO 201

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

2 hafta önce
G
kelebeginbali

TSH 2,1619 ( normal değer ,35-4,94uıu/ml ) 

 total testosteron 1,33 (normal değer ,38-1,97nmol/L ) 

 Ferritin 3,91 (normal değer 10-322ng/ml ) 

 B12 279 (normal değer 187-883pg/ml ) 

Tahlil.com
Ferritin değeri düşük.Demir eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekebilir.
2 hafta önce
G
dilmansh

2 yıl önce hbv testi sonucu
Hbs ag ve anti hbs negativ cikti, aşı yaptırmadım 10 hafta önce şüpheli ilişki girdim ve test yaptirdim
Hbs ag negativ, anti hbs değeri 10 mui/ml aşı olmadan bu sonuç normal mi?Son 2 yılda virusa maruz kalmadım.

Tahlil.com
Raporda belirtilen Anti HBV değerinin referans değerlerini de gönderebilir misiniz.Bu değerin negatiften pozitife dönmesinin aşı olmadan tek bir nedeni vardır.Hastalığı geçirmişsinizdir ve vücudunuzda buna doğal bağışıklık ve antikor oluşturmuştur.
3 hafta önce
G
merve.gok

Beta Hcg degerim
<2. Gebe olmayan    <4. Bu sekilde yorumlanmisdir. 

 Negatif yazmadigi icin tedirgin oldum mail yolu ile aldim cunku. Size sorum 7 gunluk gecikme sonrasi yapilan beta hcg negatif cikinca 2. Kez yaptirmama gerek varmidir? Sonucda gecikmem uzun

Tahlil.com

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


1 ay önce
G
skalaytr

28 yaşında bir bayanım kan testinde
RBC: 5.1 (4.1-5.1)
HGB: 13.6 (12.3-15.3)
HCT: 42.2 (35-47)
MCV:82.6(80-93)
MCH:26.6(28-33)
MCHC:32.2 (33-36)
RDV-CW: 15.2 (11.5-14.5)
WBC: 5.2( 4.4-11.3)
PLT: 270 (150-400)
Ayrıca
Hbs-Ag: 6120.000 (0-0.9)
Anti-Hbs: <2.00
Anti-Hcv: 0.035 (0-0.9

Tahlil.com

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


1 ay önce
G
Srkn.krtl29

Annemin bütün değerleri normal fakat ca 125 seviyesi 138 çıktı bi test daha istedi doktor başka bi hastahanede orda 190 çıktı miyomu var sigara kullanıyo iltihapda var nedeni bu mudur?çok sancısı vardı oda bitti sayılır yumurtalık kanserinden korkuyoruz yardımcı olurmusunuz ?

Tahlil.com

Annenizde CA  125 yüksekliğinin bir çok nedeni olabilir.Ancak tek başına bu yükseklik de çok fikir vermez.Aşağıda CA 125 yüksekliğine dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

CA 125 YÜKSEKLİĞİ

http://tahlil.com/ca-125-testi-nedirca-125-yuksekligi-ve-ca-125-hangi-durumlarda-yapilmalidir

1 ay önce
G
salih9192

Hgb, mch ve mcv değerleri normal fakat 

 test sonuçlarında a2 düşük. Talasemi riski var mıdır?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar

1 ay önce
G
ozlem_cinar_26

benim mideyle ilgili şikayetim var şişkinlik yanma agrı en cok bulantı var doktoro gittim ilac verdi ama faydası olmadı. bulantım gecmeyince tekrar gittim ve doktor karacigerden şüphelendi agrılarımın karacigerle ilgisi olabilirmi bana bilgi verebilir misiniz?

TahlilCom
Midenizin endoskopik olarak incelenmesini, karaciğer ve safra kesesi ile ilgili incelemelerin yapılması gereklidir..
1 ay önce
G
china34

Ben 23 yasindayim aktif bir cinsel hayatim var, cinsen iliski sonrasi,, idrar test sonuclari ;
BIL (-)
URO (+)
KET (-)
ASC (-)
GLU (-)
PRO (-)
BLD (++)
PH (7) 5.0-8.0
NIT (-)
LEU (+)
SG 1.010 1.003-1.030

Tahlil.com

İdrarda rbc yani bld  olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER