First slide
Second slide
Third slide

Konjonktivit Nedir?

Konjoktivit , gözde mukoza iltihabı olarak karşımıza çıkar.Gözlerde alerjik reaksiyon, virüs veya bakteriyel enfeksiyona sebep olabilmektedir. Hastalık belirtileri arasında gözde kızarıklık , akıntı ve rahatsızlık duygusudur.

Konjonktivit çeşitleri arasında;

Adenovirus Konjonktivit:Hava yoluyla geçen bir türüdür.Çocukların gruplar halinde oldukları alanlarda örneğin okul gibi sık sık bulaşabilme ihtimali bulunmaktadır.
Alerjik Konjonktivit: Alerjiye neden olan kalitesiz ürünlerin kullanılması sonucu ortaya çıkabilir.
Akut Konjonktivit: Kirli ellerle göze dokunulması,  geçirilmiş enfeksiyon rahatsızlığında ortaya çıkabilir.
Konjonktivit Koch: Daha çok sıcak ülkelerde ve çocuklar arasında ortaya çıkabiliyor.Virüslü maddelerle temas sağlanması sebepler arasında gösterilebilmektedir.
Bebek Konjonktivit: Yeni doğan bebeklerde çıkma riskidir
Kronik konjonktivit: Kimyasal hava kirliliği, toz, metabolik bozukluklar , kronik hastalıklar sebepler arasında gösterilmektedir.

Bu rahatsızlık belirgin olarak hastayı göz kapaklarında ödem oluşturma riski ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Gözün beyaz kısmında kızarıklık ortaya çıkar. Işık gözleri rahatsız eder ve sürekli gözyaşı çıkmaya başlar. Her üşütme ile birlikte nezle ve grip hastalığına yakalanıldığında gözde de aktivite görülür.Göz bebekleri aşırı bir şekilde yaşarabilir veya yine göz bebeklerinde aşırı kuruluk belirebilir.
Konjoktivit, bulaşıcılığı oldukça yüksek bir enfeksiyon çeşididir. Bu nedenle Elleri sık yıkamak Elleri göze sürmemek Kozmetik malzemelerini paylaşmamak Kontak lenslerin temizliğine dikkat etmek ve başkalarıyla paylaşmamak büyük önem taşır. Evde doğal tedavi yöntemleri ile konjonktiviten kurtulariliriz.
Bunlar;

-Havuç , kereviz , maydanoz ve marul suyunu karıştırın.Her gün 0,5 litre yemekten önce 3 defa içilmelidir.
-Yumurtanın beyazı ile rendelenmiş patatesi karıştırıp göz kapaklarına maske yapın ve 15-20 dakika kadar bekletip temizleyin.
-2 çay kaşığı kuşburnunu kaynatın bir bardak su ile kaynatıp demledikten sonra losyon olarak kullanın.
Yukarıda bahsedilmiş olan doğal tedavi yöntemleri hastalığı tamamiyle ve kesin olarak çözümleyemeyebilir.
Mutlaka hekim kontrolünde tedavi edilmelidir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Devlik ( Jigantizm ve Akromegali ) Hastalığı Nedir?

Büyüme, hormonların yönetiminde olan bir gelişim sürecidir ve fazla salgılanan hormonlar devlik (jigantizm ve akromegali) hastalığının oluşmasına neden olur.
Hipofiz bezinden salgılanan büyüme hormonu, kemiklerin aşırı büyümesine (akromegali) veya kemiklerin yanı sıra iç organlarında aşırı büyümesine (jigantizm) yol açmaktadır. Nadir olarak görülen bu hastalık kadın ve erkekte aynı sıklıkta görülmektedir.
Devlik hastalığına sahip kişilerin ölüm oranları normal boyuttaki insanların ölüm oranının yaklaşık 2-4 katı daha fazladır. Çocukluk çağında fark edilen bu hastalık cerrahi ve ilaç tedavisi ile engellenebilmektedir. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Dönüştürülmüş Bozukluk (Histerik Nevroz) Hastalığı Nedir?

Dönüştürülmüş bozukluk veya histerik nevroz, fiziksel bozukluklar kendini göstererek organik bir sebep olduğunu düşündürmesine karşın psikolojik temellere dayanan bir hastalıktır.
Kişinin genellikle gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde görülen bu hastalığın tam olarak nedeni bilinmemektedir.
Kişinin yaşadığı kaygı, stres, ilgi görme isteği veya ortamdan kendini uzaklaştırma eğiliminin bu hastalığın çıkışına neden olduğu düşünülmektedir.
Dönüştürmüş bozukluklara örnek olarak hamilelik kaygısı sonucu yaşanan mide bulantıları, kusma ve bayılmalar verilebilir.
Aslında hamilelik oluşmasa bile kişinin yaşadığı yoğun stres ve kaygı sonrası hamilelikte görülen fiziki belirtiler ortaya çıkmaktadır. Sebep olmaksızın yaşanan kısa süreli felç, körlük ve nöbetler de histerik nevroz’a örnek olarak verilebilir.
Dönüştürülmüş bozukluğa sebep olan nedenin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması için tedavi uygulanması, bu hastalıktan kurtulmanın en kesin yoludur. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
1 hafta önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
1 hafta önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
1 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



1 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
1 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

1 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



1 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
1 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER