First slide
Second slide
Third slide

Zerdeçalın Sağlığa Yararları

Zerdeçalın binlerce yıldır iyileştirici etkisi olduğu ve yerliler tarafından ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir.Zerdeçalın bu özelliğin sebebi içinde bulunan 'kürkümin' maddesidir.Bu madde, antioksidan ve antienflamatuar(iltahap önleyici) özelliğe sahiptir.Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirici etkiye sahiptir. 

Cilt sağlığı içinde etkili bir baharattır.Karaciğerin performansını arttırarak ve damarların esnekliğine katkıda bulunmak suretiyle cilde parlaklık sağladığı ve beslediği belirlenmiştir. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olduğu ortaya konmuştur.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Tiroid Bezi Hastalıkları Gebeliği Engeller mi?

Troid bezi; vücudun troid hormonunu salgılayan bezdir. Troid hormonu; bütün vücudu etkileyen bir hormondur.

Tiroid hormonu azlığı; uyku hali, saç dökülmesi, isteksizlik, şişkinlik, kilo almaya sebep olur.

Tiroid eksikliği daha çok bayanlarda görülür. Dengesizliği durumunda ise; bayanın gebe kalmasını engelleyebilir.

Tiroid bezi nodülü büyüme gösteriyorsa, nodülün mutlaka cerrahi müdahaleye uğraması gerekir. Büyümeyen ve 2 mm'nin altındaki nodüller zararsız sayılırlar.

Gebelik planlayan kadınların, gebelik öncesi tiroid bezi yönünden gerekli muayene ve tahlilleri yaptırmalarında yarar vardır.Öncelikle aile hekimlerine başvurulmalı, onların da gerek görmeleri halinde ileri tetkik ve muayene amaçlı endokrinoloji poliklinikleri ziyaret edilmelidir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Orucu Ramazan Ayına Sıkıştırmayın Detoks Yapın

Oruç tutmak; manevi bir ibadet olarak kabul edilse de, maddi olarak vücuda sonsuz fayda sağlamaktadır. Orucun fiziki faydası, vücudun dinlenmesi ve enerjisini hastalıklı olan organları iyileştirmeye harcamasıdır. Hastalık değil sadece şifa sağladığı kaynak. Aynı zamanda sağlıklı organların kuvvetlenmesini de sağlar.

İşte bu sebeplerle oruç tutmak için ramazan ayı beklenmemeli, arada detoks yapmak için de oruç tutulmalıdır. Peki orucun organlara faydaları nelerdir?

Hücre; bütün vücuttaki organizasyonların gerçekleşmesi için gerekli olan canlının en küçük birimidir. Sağlıklı hücreler, vücudun tamamında işini iyi yapan işçiler gibidir. Yapılan faaliyetleri maksimum verimle gerçekleştirirler. Oruç ile dinlenmiş olan hücreler her zaman daha çalışkandırlar.

Kalp; ağır bir beslenmeden sonra, kalp 7 litre kanı hızlıca vücuda pompalar. Yemek yerken vücut sıcaklığının artmasının sebebi budur. Oruç tuttuğunuzda kalp bu tempoda çalışmak zorunda kalmaz ve daha rahat çalışır. Oruçtaki sabır hali işte bu yüzdendir. Ayrıca kalbin doğru ritimde kalmasını sağlar. Bu durumun sağlanması için kardiyolog size ilaç tavsiye ederken, oruçla bu işi ilaç kullanmadan halledebilirsiniz.

Böbrek; su ve besinlerin faydalı ve faydasız kısmının ayrılmasında görevli ve yararlı kısmın tekrar vücuda kazandırılması ile ilgili organdır. Oruç tutmak böbrekleri dinlendirir ve vazifesini daha iyi yapmasını sağlar. Bunun yanında oruç tutmak idrardaki sodyum miktarını artırdığından, böbrek taşı oluşumu da engellenmiş olur.

Karaciğer; zehirli maddeleri vücuttan uzaklaştıran organdır. Oruç tutulduğunda karaciğerdeki zehirli atıklar kolayca vücuttan uzaklaştırılır ve daha temiz karaciğer, daha genç bir görünüm elde edilir.

Mide; besinlerin sindirime uğradığı organdır ve beslenmede direkt olarak görev yapar. Oruç tutulduğunda midenin asit salgısı azaltılır ve rahatlama sağlanır. Gastrit hastaları özellikle oruçla büyük rahatlama yaşarlar.

Bağırsaklar; zararlı maddelerin diğer organlara temas etmeden dışarı atılmasını sağlayan organdır. Bu zararlı maddeler ince bağırsağın iç dokusu sayesinde, ince bağırsağın kendine de zarar vermeden vücuttan uzaklaşır. Şayet bu yüzeyde bir yaralanma veya lezyonlar olursa, oruç tutulduğu vakit hücreler enerjisini bu bölgenin iyileştirilmesine harcayacaktır.

İlik; kan hücrelerini uyaran yapıdır. Bu yapı; kan hücreleri yaparak kansızlığı engeller. Kan hücreleri yapılabilmesi için ise, açlıktan sinyal alır. Yani kanda besin miktarı azaldığında kemik iliği uyarılır ve kan yapımı başlar. Bu sayede oruç tutarak kansızlıkla mücadele edilebilir. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
1 hafta önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
1 hafta önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
1 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



1 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
1 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

1 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



1 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
1 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER