İmplant Fiyatları Hastadan Hastaya Değişir mi?

Yayın Tarihi : 2023/09/06 11:13 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/06 11:13 •
İmplant Fiyatları Hastadan Hastaya Değişir mi?

İmplant tedavisinde en çok merak edilen konulardan biri fiyatlardır. Hastalar genelde tedaviye başlamadan önce bütçelerini ayarlama noktasında sabit bir fiyat arayışı içerisine girer. Fakat aslında implant tedavisinde de sabit bir fiyat üzerinden konuşmanın çok mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor. Burada birçok farklı etken, fiyatlandırma üzerinde etkili olabilir.

Önce fiyat üzerinde etken olan unsurlardan söz edelim ve hastadan hastaya implant fiyatları değişip değişmeyeceği konusunda karar verelim.

İmplant Fiyatlarındaki Değişim Hangi Unsurlara Bağlı?

Değişim üzerinde en etkin olan unsurları madde madde inceleyelim.

Doktor Seçimi: Sağlık sektörünün her alanında olduğu gibi diş tedavisinde de doktor seçimi doğrudan etkili olan unsurlar arasında gelir. Tecrübesi yüksek ve haliyle başarı oranı da daha yüksek olan hekimlere harcanacak maliyet biraz daha yüksek olacaktır. Haliyle hekim seçimi de doğrudan etken olan fiyat üzerinde belirleyici faktörlerden birisidir.

Dişlerin ve Çenenin Durumu: İmplant tedavisinde sayı, doğrudan fiyat ile doğru orantılı olarak karşımıza çıkar. Kaç adet dental implanta ihtiyacınız varsa, fiyat buna göre artış gösterecektir. Bunun yanında çenenizin durumu da yine doğrudan implant tedavisi fiyatlarını etkileyecek etkenlerdendir. Çene içerisinde dolgu yapılması gereken ya da ek cerrahi işlemler gereken alanların olması, fiyatın biraz daha yükselmesine neden olur.

Hangi implantın Tercih Edileceği: İmplantların ana maddesi titanyumdur. Bu maddenin değişmediğini söylemekle beraber, kullanılan malzemede kalite değişiklikleri olacağını da eklemek gerekir. Her implantın aynı kalitede olması beklenemez. Kalitesi daha yüksek olan malzemenin kullanıldığı implantlar, haliyle daha yüksek fiyatlandırmaya sahip olacaktır.

Diğer Tedaviler: İmplant tedavisi sırasında, işlem öncesinde gereken hazırlıklar ve tanı çalışmaları da fiyat üzerinde etkili olan unsurlar arasındadır. Çekilen filmler, yapılan muayeneler gibi ek tedavileri de buna eklemek gerekir.

İmplant tedavisi fiyatları üzerinde etkili olan tüm bu unsurları değerlendirdiğimiz zaman, implant fiyatlarının hastadan hastaya değiştiğini söyleyebiliriz. Bir hasta için daha fazla implant gerekirken bir hasta için daha az gerekmesi ya da ek cerrahi ihtiyaçlar gibi etmenler fiyat farklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Tabii ki burada belirleme yaparken, mutlaka detaylı bir muayene işleminin gerektiğini de unutmayın. Fiyat belirleme noktasında en önemli aşama burasıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?