Klitoris Noktası Orgazmı mı? Vajinal Orgazm mı?

Yayın Tarihi : 2024/02/16 10:49 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/16 11:02 •

Klitoris; kadınlarda cinsel uyarmayı yapan, haz noktası olarak adlandırılan, vajinanın yakınlarında bulunan ve buraya temas edildiğinde orgazmı güçlendiren bölge demektir.

Klitoris Noktası Orgazmı mı? Vajinal Orgazm mı?

Organzm, cinsel birliktelikten haz alma, istek duyma ve boşalma neticesinde verimli cinsel ilişkide bulunma halidir. Orgazm, hem kadın hem de erkekte gereklidir.

Klitoris; kadınlarda cinsel uyarmayı yapan, haz noktası olarak adlandırılan, vajinanın yakınlarında bulunan ve buraya temas edildiğinde orgazmı güçlendiren bölge demektir. Kadının cinsellikte tam rahatlamasını ve gevşemesini kısacası cinsellikten tam verim alabilmesini sağlayan bölgedir.

Erkek orgazmı çok da karmaşık değildir. pen*sin hareketlenmesi, bir miktar sıkışmış olması yani vajina gibi dar bir kanala temasta olması zaten orgazmı destekler. Ancak kadın orgazmı, erkek orgazmı kadar kolay değildir.

Kadınlar için cinsellik, özellikle evliliğin ilk dönemlerinde oldukça stresli bir dönemdir. Hatta ilk gerçekleştiğinde çoğu insanda haz almak için değil de, adeta bir görevi yerine getirmek için uygulanır. Dolayısıyla bu kişilerde haz gelişmesi beklenemez. Klitoris zamanla kullanılan ve öğrenilen bir noktadır.

Vajinal orgazm ise; kadının haz almadan sadece vajinada cinselliği hissetmesi durumudur. Cinsellik bir vücut fonksiyonudur ancak öğrenilmesi gerekir. Kadınlarda ve erkeklerde orgazm noktaları, ikincik eşeysel özellikler adı verilen gelişimi tamamladıktan sonra yani ergenlikten sonra gelişir ve fonksiyonel hale gelir. İlk cinsellik deneyimleri daha hissiz olurken vajinal orgazm olur yani daha yüzeyseldir, cinselliğin devam eden zamanlarında artık kadın ve erkek partner de klitorisi keşfeder ve cinsellik keyifli bir hale gelir.

İlişkilerde Konuşmak Çok Önemlidir

İlişkilerde konuşmanın çözemeyeceği problem neredeyse yoktur. Ancak ilişkide sorun olmasına rağmen göz ardı edilmesi, bir önlem alınmaması sorunları ortadan kaldırmaz sadece uzun süre sonunda patlama yapacağı günü bekler. Bu sebeple gerek ten uyumsuzluğu, gerek cinsel isteksizlik yapan diğer meseleler çiftler arasında konuşulmalı ve birlikte çözüm üretilmelidir. Klitoris noktası bu aşamada da değer kazanır. Partnerin cinsellikten aldığı hazzı yükseltmek için yapılacaklar konuşulurken, klitoris noktasının uyarılması da es geçilmemelidir. Ön sevişmede klitoris teması, orgazm olmayı hızlandıracaktır. Bu uyarım temasla olur; elle uyarım veya pen*sle uyarım gibi tercihler ise, çiftin hazzına uygun olarak değişebilir. Zaten evliliği bir sır dünyası yapan da, cinsellikteki bu küçük dokunuşlardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?