Sağlığınızı Yelek Giyerek Koruyun!

Yayın Tarihi : 2017/11/08 11:38 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/19 11:18 •

Yeleğin pek çok tarzı vardır. Hem kadın, hem erkek, hem çocuklarda hatta bebeklerde dahi şıklığın güzel bir parçasıdır yelek.

Sağlığınızı Yelek Giyerek Koruyun!

Yelek, geleneksel olarak giymenin keyif verdiği, artık modanın da bir parçası olan üst giysisidir. Özellikle sırt ve bel bölgesinde oluşabilecek soğuk çarpmalarına bağlı ağrıların engellenmesinde sıklıkla kullanılır. Hem soğuk havalarda vücudu sıcak tutmak, hem de sıcak havalarda hafif esintilerden koruyacak olan bu örtü, sağlık açısından da oldukça önemlidir.

Havalar soğuyor ve evler artık ısınmaya başladı. Ev sıcak, dışarısı soğuk. Bu sıcaklık geçişi gerekli tedbirleri almazsanız sizi hasta yapabilir. Hasta olmamak için oldukça kolay bir tedbiri uygulayabilirsiniz. Yelek giymek. Bu sayede sırtınızı sıcak tutacak, serin alana geçmeniz halinde vücudunuzu sıcaklık şoklarından koruyacaksınız. 

Ya da tam tersini düşünelim, sıcak bir yaz günü çok fazla terlediniz ve hafif esen tatlı rüzgar dahi sizi üşütüyor. İşte bu durumda giyeceğiniz yelek, sizi bu rüzgara bağlı oluşacak boyun tutulması, sırt ağrısı durumlarından kurtaracaktır.

Yelek, Şık Bir Aksesuardır

Yeleğin pek çok tarzı vardır. Hem kadın, hem erkek, hem çocuklarda hatta bebeklerde dahi şıklığın güzel bir parçasıdır yelek. İsterseniz geleneksel olan, el örnesi yelekleri tercih edebilir, isterseniz şık ve parlayan bir yelek tercih edebilirsiniz. Ayrıca yelek, iyi bir kapatıcıdır. Rahatsız olduğunuz göbeğiniz, göğsünüz veya kıyafetinizin istemediğiniz bir kısmını yelek ile kapatma şansınız vardır.

Kıyafetinizin diğer parçaları, katılacağınız sosyal ortam giyeceğiniz yelek tercihini belirlemekte yardımcı olacak unsurlardır. Örgü yelek, kumaş yelek, renkli yelek, uzun yelek, kısa yelek... her tarza uygun çeşiti bulmanız mümkündür.

Yelek Kültürü Bebeklikten Başlar

yeni doğan bebeklere verilecek en güzel hediyelerden biridir yelek. Hele ki organik iplerden örülmüş, el emeğinin de içine katıldığı yeleklerin ayrı bir önemi vardır. Yeni doğumdan itibaren, yatağında sıcacık yatan bebeklerin uyandığında sırtının üşüyeceği bilinir ve daha bebek uyanır uyanmaz yanı başındaki yelek giydirilir. Bu sebeple yelek kültürü bebeklikte başlar.

Yelek ayrıca kafadan geçmeden, direkt üste geçirilir tarzda olması, önü isteğe bağlı kapatılması olması suretiyle kolay da giyilen bir kıyafettir. Yani giyerken ve çıkarırken; saçlarınızı bozmayacak, kıyafetinizi buruşturmayacak bir eklemdir. Dolayısıyla bu, yeleği daha kullanışlı bir aksesuar yapmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?