İshal Neden Olur?

Yayın Tarihi: 2017/05/31 10:52 • Güncelleme tarihi : 2021/06/27 07:18
Sık sık tuvalete gitme hissi ile birlikte fazlaca sulu ve yumuşak dışkılama ishal olarak adlandırılmaktadır. İshalin pek çok nedeni olabilir.

İshal Neden Olur?


İshalin nedenlerini Tahlil.com olarak araştırdık ve sizlerle paylaşıyoruz. İşte gün içerisinde sık sık tuvalete gidilmesine neden olan ishalin nedenleri:

İshal Neden Olur?


Özellikle sıcak havalarda kolaylıkla bozulabilen et veya patates gibi besinlerin bozulduğunu fark etmeden tüketmek ishale neden olmaktadır.

İshal Neden Olur?


Sindirim sistemini etkileyen bazı bakterilerin vücut içerisinde faaliyet göstermesi vücut sağlığını bozarak ishale neden olmaktadır.

İshal Neden Olur?


Bazı virüsler ile enfekte olmuş besinleri tüketmek veya virüs ile enfekte olmuş sıvılar ile temas etmek virüs kaynaklı ishallere neden olmaktadır.

İshal Neden Olur?


Tedavi amacıyla kullanılan bazı ilaçların da ishal yapabilme etkisi vardır. Genellikle kontrol altına alınabilen bu ishaller ilaç kullanımının bitmesiyle geçmektedir.

İshal Neden Olur?


İnsan vücudu her besine aynı tepkiyi vermez. Örneğin laktoz intoleransı olan bir iki süt tüketirse sindirim sistemi düzgün çalışmayabilir ve sonucunda ishal görülebilir.

İshal Neden Olur?


Çölyak veya diyabet gibi kronik olarak ilerleyen hastalıklarda da ishal sıklıkla görülen bir durumdur.

İshal Neden Olur?


Tüm bu sebeplerin dışında kişinin yoğun stres ve kaygı yaşadığı durumlarda sindirim sisteminin bozulduğu ve ishal oluştuğu sıklıkla görülmektedir.

İshal Neden Olur?


Üç günden fazla süren, dışkıda kanın görüldüğü ağrılı ishallerde mutlaka doktora başvurulmalı ve nedeni araştırılmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?