First slide
Second slide
Third slide

PCT nedir? PCT testi ne anlama gelir?

6 ay önce
G

PCT nedir? PCT testi ne anlama gelir?

Tahlil.com
PCT, Hemogram yani kan sayımı testi parametrelerinden biridir.Kan sayımında, kanın yüzde kaçının platelet yani trombositler (kan pulcukları) tarafından oluştuğunu gösterir.Tek başına fazla bir klinik anlamı yoktur.
H
İLGİLİ İÇERİK

yumurtalıklarımda aşırı sayıda kist var.Bu ne anlama geliyor?

1 gün önce
G

merhaba. 24 yaşındayım. bugün prolaktin testi yaptırdım. sonuç 14,8 çıktı. Referans aralığı 4.79-23.30 Adetimin ilk başladığı gün yaptırdım. Bu arada yumurtalıklarımda aşırı sayıda kist var.Bu ne anlama geliyor?Ayrıca bu testi göğüs ağrısı için gittiğimde yaptırmışlardı. 

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz prolaktin tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.


Alanin Aminotransferaz (Alt) 12 U/l 0-45 Glukoz (Açlık Kan Şekeri) 92 mg/dl 70-115 Hdl Kolesterol 62 mg/dl 45-65 Kolesterol 224

1 gün önce
G

Alanin Aminotransferaz (Alt)    12    U/l    0-45
Glukoz (Açlık Kan Şekeri)    92    mg/dl    70-115
Hdl Kolesterol    62    mg/dl    45-65
Kolesterol    224    mg/dl    0-200
Kreatinin    0.68    mg/dl    0-1.2
LDL Kolesterol    150    mg/dl    0-150
Trigliserid    59    mg/dl    35-135
yorumlayabilir misiniz

Tahlil.com

Kolesterol  değerleri yüksek, bu konuda düzenli egzersiz ve diyet ilk aşamada bunları düşürmede etkili olacaktır.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
3 yıl önce
G
sinem.1521

Demir 93
demir bağlama kapasitesi(uıbc 328
tıbc 421
sedimentasyon 30 dakik 12
sedimen. 1.saat 25
wbc 8,75
neu 4,33
neu% 49,5
len% 40,5
hgb 15,5
hct 45,5
plt 401
pct 0,389
hocam sonuçlarım nasıl normal mi

TahlilCom
Sonuçlarınız normaldir..
3 yıl önce
G
emredolanbay44

WBC 14.0

NEU 8.5

NEU% 60.9

LYM4.5

LYM% 31.8

MONO 0,8

MONO% 6.0

EOS 0,2

EOS% 1,1

BASO 0.0

BASO % 0,2

RBC 5,07

HGB 15.4

HCT 46,6

MCV 92,0

MCH 30.5

MCHC 33,1

PDW 16,3

PLT 372

RDW 12,6

MPV 7,8

PCT 0,291

HOCAM HEMOGRAM KAN TAHLIL SONUCALRIM BUNLAR WBC NEU LYM PCT NORMAL DEGERLERIN BIRAZ USTUNDE ACİLİYET

TahlilCom
Herhangi bir hastalığınız yoksa sorun değildir..Normal sayılabilir..
3 yıl önce
G
hatice55_gs

Wbc 7.85
Rbc 4.34
Hgb 12.8
Hct 37.5
Mcv 86.4
Mch 29.5
Mchc 34.1
Plt 331

Mpv 11.5
PCT 0.38
Pdw16.7
Rdw 13.8
Neu% 50.1
Neu# 3.93
LYM% 42.3
Lym#3.32
Mono% 4.3
Mono# 0.34
Eos3.2
Eos# 0.25
Bas% 0.1
Bas# 0.01 yüzümdki sivilclerden zoretanin adlı ilacı kullnmktyım 5.ayımdym 40mg kullnıyorm pct değeri nedr

TahlilCom
Hemogram sonuçlarınzda sorun yoktur..
3 yıl önce
G
bascharun

Merhaba, kasık fıtığı ameliyatı için yapılan kan testimde bazı değerler biraz fakat PCT çok yüksek geldi, bunun sebebi ne olabilir? Simdiden tesekkur ederim.

WBC * 10.26 10^3/mm3 4.00 - 10.00
HGB * 16.4 g/dL 11.0 - 16.0
MCHC * 36.1 g/dL 32.0 - 36.0
PCT * 2.51 % 0.108 - 0.28

TahlilCom
Sonuçlarınızda problem görünmüyor..
3 yıl önce
G
hatcee_tunc

Ferritin 4.47

Lymp% +    41,1

HCT     36,4

MCV     75,3

MCH     23,0

MCHC 30,5

PLT + 443

PCT + 0,427 çıktı değerlerim benim sorunum nedir acaba :/

Tahlil.com
Ferritin değeri düşük, demir eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekebilir.
3 yıl önce
G
nurcanakca

Evde yaptığım test pozitif olmakla beraber yapılan kan tahlilinde b-hcg 5163, progesteron ise 12.75 çıktı. Fakat vaginal USG de 9 mm ölçüldü. Lütfen yorumlarmsnz endişelendiriyor

Tahlil.com

Tahlil.com sizler için Gebematik geliştirdi. Tahlil.con doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER