First slide
Second slide
Third slide

Uzman erbaşlık İçin sağlık raporu çıkaracağım Burda istenilen idrar ve kan testinde extacy çıkar mı

7 ay önce
G

Uzman erbaşlık İçin sağlık raporu çıkaracağım Burda istenilen idrar ve kan testinde extacy çıkar mı ? Veya kaç gün sonra çıkmaz

Teşekkürler

Tahlil.com

Uyuşturucu ve benzeri maddeleri kullanan okurlarımızdan zaman zaman bu tür sorular geliyor. Öncelikle sizi uyarmamız gerekiyor. Bu tür maddeleri kullanmak yasal değildir.
Ayrıca sağlığınız için de son derece zararlıdır.

Uyuşturucu maddelere karşı bağımlılığınız var ise en yakın sağlık kuruluşuna tedavi için başvurunuz.
Uyuşturucu kullanımını saptayan testler ancak yasal otoriteler veya ilgili doktorlar gerek gördüğünden istenen testlerdir.
Rutin sağlık muayenelerinde ve genel sağlık tarama testlerinde çalışılan testler değildir.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Tsh:0.67 N(0.35-5.5) T3:2.9 N(2.3-4.20) T4:0.89 N(0.89-1.76) PROLAKTİN:5.9 postmenapausal(1.8-20.3) Nonpregnant(2.8-29.2) Pregnant(9.7-208.5) Glukoz:84

21 saat önce
G

Tsh:0.67 N(0.35-5.5)
T3:2.9 N(2.3-4.20)
T4:0.89 N(0.89-1.76)
PROLAKTİN:5.9
postmenapausal(1.8-20.3)
Nonpregnant(2.8-29.2)
Pregnant(9.7-208.5)
Glukoz:84(70-110)
Ferritin:8 N(10-291)

*Hocam cuma günü yaptırdığım test sonuçlarım sizce nasıl yorumlarmısınız? Simdiden Teşekkürler.

Tahlil.com

Sonuçlarınız normal görünüyor..

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Endomisyom antikoru :negatif Endomisyom antikoru:negatif Anti gliadin ıgA:3.99 Anti gliadin ıgG:*2 Doku transglutaminaz ıgA:*2 Doku transglutaminaz ıgG:0.0

21 saat önce
G

Cok fazla demir ve b12 eksikligim oldugu icin bu testler istendi
Endomisyom antikoru :negatif
Endomisyom antikoru:negatif
Anti gliadin ıgA:3.99
Anti gliadin ıgG:*2
Doku transglutaminaz ıgA:*2
Doku transglutaminaz ıgG:0.07
Tsh:2.38

Tahlil.com

Sonuçlarınızda sıkıntılı bir durum görünmüyor, mide biopsisi alındı ise sonucu yol gösterecektir..

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


naturel zayıflama kapsülü kullandım 3 gün boyunca içtim. 2.gün pembemsi leke geldi 3.günde koyu kahverengine döndü ve kokuyor. Bugün 4.gün ve hâlâ devam ediyor

3 gün önce
G

naturel zayıflama kapsülü kullandım 3 gün boyunca içtim. 2.gün pembemsi leke geldi 3.günde koyu kahverengine döndü ve kokuyor. Bugün 4.gün ve hâlâ devam ediyor kötü birşey olabilirmi acaba çok korktum dktruma söylemeye 2 ay önce rahim ağzı yarası link ameliyatı oldum lütfen bi cvp ağrım yok

Tahlil.com

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


11 aylık bebeğimin kan testi sonuçlarına göre, alkalen fosfataz 842, fosfor 5.90 kalsiyum 10.80 wbc 270 vitamin d (25-hidroksivitamin) 35.4 olarak görünmek

4 gün önce
G

11 aylık bebeğimin kan testi sonuçlarına göre,
alkalen fosfataz 842,
fosfor 5.90
kalsiyum 10.80
wbc 270
vitamin d (25-hidroksivitamin) 35.4 olarak görünmektedir.

Doktorumuz büyüme çağındaki çocuklarda değerlerin yüksek olabileceğini belirtti. 3 ay sonra testi tekrarlayacağız.Karaciğer ultrasonu yapılmasını gerek var mı?

Tahlil.com

Doktorunuza katılıyorum.Ultrason yapılmasının ise bir zararı yoktur.Doktor uygun gördükten sonra yapılabilir.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 gün önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



1 hafta önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
2 hafta önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

2 hafta önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



3 hafta önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
3 hafta önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..
3 hafta önce
G
asliveznecikurt

RBC alyuvarlar 4,15
HGB hemoglobin 10,8
HCT hematokrit 32,7
MCV 78,7
MCH 26,1
MCHC 33,1
RDW-SD 54,7
RDW 19,7
WBC akyuvarlar 12,9
Nötrofil% 69,1
Lenfosit% 22,1
Monosit% 6,4
Eozinofil% 2
Bazofil% 0,4
Nötrofil# 8,9
Lenfosit# 2,9
Monosit# 0,8
Eozinofil# 0,3
Bazofil# 0,0
PLT trombosit 326
MPV 6,7.

Tahlil.com

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kan sayımı ve anemi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantımızı okuyabilirsiniz.

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

1 ay önce
G
Nazlı Ece

lökosit : negatif
nitrit: negatif
protein:negatif
eritrosit: negatif
bilirubin:negatif
keton :5
glukoz : normal
sgot(ast): 11
sgpt(alt): 7
alkalen fostfataz:74
kreatenin: 0,69
ürik asit: 5
(diğer değerler normal aralıklarında)

bende uzun zamandır lökosit sayısı düşüklüğü vardı.
bugun tekrar tahlil yapıldı ve sonuçlar böyle.

Dr.Mustafa Cesur

Sorun yok, idrarda ketonun 5 oluşu aç kaldığınız içindir

1 ay önce
G
ozlemkadirhan

B12 değerim 227 cikti referans araligi 180-900 normal aralikta gorunuyor ama kendimi eskiye oranla unutkan ve halsiz buluyorum.

TahlilCom
Halsizlik ve unutkanlığınızın başka birçok nedeni olabilir, muayene olmanızda fayda vardır..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER