Ana içeriğe geç
Hangi Doktor CevaplandıSoru #50347

Hepatit B taşıyıcısıyım HBV viral yük tahlilim 23.07.2014 te 1136 pozitif çıkmış 05.11.2014 ise 2989 çıkmış ne yapmam gerekiyor?

Yayın: 2 yorum

Anonim Soru

 Hepatit b taşıyıcısıyımhbv viral yük tahlilim 23.07.2014 te 1136 pozitif çıkmış 05.11.2014 ise 2989 çıkmış ne yapmam gerekiyor

Tahlil.com Cevabı

 Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?

Bu soruda geçen tahliller

Sizin de benzer bir sorunuz mu var?

Sorunuzu 3 adımda yazıp gönderin; değerlendirmeyi güvenli hesabınızdan okuyun.

Hemen Soru Sor · 449 TL

Bu soruya benzer sorular

Tüm sorular

2 Yorum

İ.

Abbem Hepatit B  taşıyıcısı ve biz bugün öğrendik. evdekilere geçme olasılığı nedir ? ve eğer bize geçtiyse daha mı sakıncalı tahlilimizi bu hafta yaptırıcaz fakat ben küçük kardeşlerime bulaşmasından korkuyorum beni bilgilendirebilir misiniz? teşekkürler

Tahlil.com:

Öncelikle geçmiş olsun.

Şu aşamada panik olmanıza gerek yok.Öncelikle ailecek bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun.Sizlere gereken bilgileri verecek, tahlillerinizi yapacak ve sonuçlara göre aşılamanızı organize edecektir.
Hepatit B ve taşıyıcılığı ile ilgili aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

A.

Komşumuzun kedisi var ve komşumuzda hepatit b virüsü var geçen kediyi severken parmağımı tırmakladı ve hafiften parmağım kanadı acaba bu kedi komşumuzu da tırmaklamışsa ve kanatmışsa kediye hepatit b geçmiş midir ve bana kedinin tırmağından hepatit b geçer mi ? Veya başka hastalık geçer mi bana ?

Tahlil.com: Bu şekilde Hepatit B bulaşmaz merak etmeyin.