5,527 Makale
119,768 Kayıtlı Üye
28,216 Yorum

CEVAPLANMIŞ SORULAR

6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde

01/12/2018
6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....

01/12/2018
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....
Cevap: Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC…
DEVAMINI GÖR
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.

30/11/2018
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.
Cevap: Anti HIV sonucunuzu yazmamışsınız rakamsal olarak.Muhtemelen normalin üstünde veya sınırda bir değerde çıktı Anti HIV sonucunuz bu nedenle de şüpheli bir sonuç olarak değerlendirilip…
DEVAMINI GÖR
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?

30/11/2018
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri.Asla tek başına hastalık varlığı hakkında bilgi vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin…
DEVAMINI GÖR
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,

30/11/2018
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor

30/11/2018
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?

29/11/2018
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?
Cevap: Çinko değeriniz düşük çıkmış.Aşağıdaki bağlantıda çinko tahliline dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Çinko tahlili nedir? Normal değerleri nelerdir?
DEVAMINI GÖR
 Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?

29/11/2018
Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
 3 sene önce yazıları eksik yazardım istemsizce bazen kelimeleri yazmaz bazen harfleri yazmazdim şimdi ise konusmamda kelimeleri ya yanlış söylüyorum ya eksik yada harfleri yutuyorum

01/12/2018
3 sene önce yazıları eksik yazardım istemsizce bazen kelimeleri yazmaz bazen harfleri yazmazdim şimdi ise konusmamda kelimeleri ya yanlış söylüyorum ya eksik yada harfleri yutuyorum
Cevap: Bu durumda nöroloji ve/ veya psikşyatri bölümlerinden birine muayene olmanızda yarar var.
DEVAMINI GÖR
Dün sağ tarafımda hafif şiddetli bir ağrı başladı yaklaşık iki saat sonunda kıvrandım serumla ağrı kesici verdiler geçti ağrım. idrar ve kan tahlili verdim.

01/12/2018
Dün sağ tarafımda hafif şiddetli bir ağrı başladı yaklaşık iki saat sonunda kıvrandım serumla ağrı kesici verdiler geçti ağrım. idrar ve kan tahlili verdim.
Cevap: Bu rahatsızlık bir çok nedene bağlı olabiir.Kasık bölgesini de içeren bir ultrason muayenesi ve gerekirse bazı kan tahlilleri durumunuz ile ilgili çok daha detaylı bilgi verecektir.…
DEVAMINI GÖR
Eşim 5 yasında menenjit hastaligi geçirmiş. Çocuk sahibi olmamiza engel olabilir mi?

27/11/2018
Eşim 5 yasında menenjit hastaligi geçirmiş. Çocuk sahibi olmamiza engel olabilir mi?
Cevap: Eşinizin önceden menenjit geçirmesi ile çocuk sahibi olmanız arasında direkt bir ilişki bulunmamaktadır.
DEVAMINI GÖR
Spermler neden kotü kokuyor?

21/11/2018
Spermler neden kotü kokuyor?
Cevap: Sperm olarak da bilinen erkeğin menisi genel olarak kokusuzdur.Ancak yediği v etükettiği gıdalara gör ekokusunda değişiklikler görülebilir.
DEVAMINI GÖR
Hidroksi vitamin D oranım 9,37 ilaç tedavisi almalı mıyım?

16/11/2018
Hidroksi vitamin D oranım 9,37 ilaç tedavisi almalı mıyım?
Cevap: Evet almalısınız.Değeriniz çok düşük. Aile hekiminize baş vurabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Bebegim burnundan hiriltisi var cok sık degil arada ve beslenme siraainda yapiyor 20 gunluk bebegin nedeni ne olabilir?

12/11/2018
Bebegim burnundan hiriltisi var cok sık degil arada ve beslenme siraainda yapiyor 20 gunluk bebegin nedeni ne olabilir?
Cevap: Üst solunum yolu geçiriyor olabilir bebeğiniz.Detaylı araştırma için bir çocuk hastalıkları uzmanına başvurabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
 KAN TAHLİL SONUÇLARIMDA 2 YILDIR PLT DEĞERİM YÜKSEK ÇIKMAKTADIR.

12/11/2018
KAN TAHLİL SONUÇLARIMDA 2 YILDIR PLT DEĞERİM YÜKSEK ÇIKMAKTADIR.
Cevap: PLT değerlerinizde kayda değer bir yükseklik yok.Bu PLT değerleri ile endişe etmenize gerk bulunmuyor. Diğer rahatsızlılarınız için ise bir nöroloji uzmanına muayene olabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Sol ventrikül hipertrofisi, normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu ve sol ventr,ikül diastolik disfonksiyonu ne anlama gelir?İnternette bu tanılar kalp yetmezliği diyor.Aydınlatabilirseniz sevinirim

09/11/2018
Sol ventrikül hipertrofisi, normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu ve sol ventr,ikül diastolik disfonksiyonu ne anlama gelir?İnternette bu tanılar kalp yetmezliği diyor.Aydınlatabilirseniz sevinirim
Cevap: Sonuç olarak kalpte fomksiyon bozuklukları bulunuyor. Kalp yetmezliği olarak da nitelendirebiliriz.Bu durumda kardiyoloji ve gerekirse kalp damar cerrahisi bölümlerinde değerlendirilmenizde…
DEVAMINI GÖR
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?

30/11/2018
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?
Cevap: İlk cinsel ilişki sonrası kızlık zarı her zaman bozulmayabilir.Kızlık zarının bozulması durumunda ise bir kaç damla kan gelmesi olağandır.Bu kanın rengi pembe de olabilir.İlişki sonrası  72…
DEVAMINI GÖR
Adetim 8 gun gecti bugün test yaptirdim sonuc 0.1 referans araligi 217-7138 diye yaziyor ne demek bu yardimci olabilir misiniz

29/11/2018
Adetim 8 gun gecti bugün test yaptirdim sonuc 0.1 referans araligi 217-7138 diye yaziyor ne demek bu yardimci olabilir misiniz
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. Kan tahlil sonucuna göre 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.…
DEVAMINI GÖR
nternette bir konu hakkında araştırma yapıyordum ve size soru sorma şansımın olduğunu gördüm. Kız arkadaşımla 20 ekim günü kıyafetler üzerinden sürtünme yolu ile ilişki yaşadık. Kendi kıyafetime ya da…

28/11/2018
nternette bir konu hakkında araştırma yapıyordum ve size soru sorma şansımın olduğunu gördüm. Kız arkadaşımla 20 ekim günü kıyafetler üzerinden sürtünme yolu ile ilişki yaşadık. Kendi kıyafetime ya da…
Cevap: Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği…
DEVAMINI GÖR
Beta HCG 0.14 çıktı sonuç hamilemiyim acil bilgi lütfen?

26/11/2018
Beta HCG 0.14 çıktı sonuç hamilemiyim acil bilgi lütfen?
Cevap: Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor. Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?

25/11/2018
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?
Cevap: Bu tüt ilişkilerde erkeğin cinsel organı kazayla da olsa da vajinaya temas edebilmektedir.Bu tür bir temas olduysa kızlık zarı da zedelenmiş veya yırtılmış olabilir.
DEVAMINI GÖR
Hocam spermler deriye veya suyla temas edince kısa süre içerisin de ölüyolarmış bu doğrumu acaba teşşekür ederim şimdiden...

25/11/2018
Hocam spermler deriye veya suyla temas edince kısa süre içerisin de ölüyolarmış bu doğrumu acaba teşşekür ederim şimdiden...
Cevap: Spermlerin dış ortam veya vajinaya temas halinde ne kadar süre ile canlı kalacağı oldukça fazla merak ediliyor. Tahlil.com'un spermlerin ne kadar canlı kalabildiğine dair aşağıdaki linkte…
DEVAMINI GÖR
Dün nişanlımla sürtünme yoluyla bir şeyler yaşadık. Penis vajinamdaydi boşalacagi zaman belimin üstüne boşaldı ve içeriden peçete alıp geldi

25/11/2018
Dün nişanlımla sürtünme yoluyla bir şeyler yaşadık. Penis vajinamdaydi boşalacagi zaman belimin üstüne boşaldı ve içeriden peçete alıp geldi
Cevap: Sürtünme veya benzeri yollarla  ilişki yaşayan bir çok genç çiftimizden bu tür sorular geliyor.Hamile kalma endişesiyle  panik olan okurlarımız Tahlil.com'dan…
DEVAMINI GÖR
Sevgilimle surtunme yoluyla ilişkiye girdik cinsel organlarimiz birbirine degdi.ikimizde ciplaktik

20/11/2018
Sevgilimle surtunme yoluyla ilişkiye girdik cinsel organlarimiz birbirine degdi.ikimizde ciplaktik
Cevap: Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği…
DEVAMINI GÖR
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?

30/11/2018
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?
Cevap: İlk cinsel ilişki sonrası kızlık zarı her zaman bozulmayabilir.Kızlık zarının bozulması durumunda ise bir kaç damla kan gelmesi olağandır.Bu kanın rengi pembe de olabilir.İlişki sonrası  72…
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?

25/11/2018
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?
Cevap: Bu tüt ilişkilerde erkeğin cinsel organı kazayla da olsa da vajinaya temas edebilmektedir.Bu tür bir temas olduysa kızlık zarı da zedelenmiş veya yırtılmış olabilir.
DEVAMINI GÖR
Hocam spermler deriye veya suyla temas edince kısa süre içerisin de ölüyolarmış bu doğrumu acaba teşşekür ederim şimdiden...

25/11/2018
Hocam spermler deriye veya suyla temas edince kısa süre içerisin de ölüyolarmış bu doğrumu acaba teşşekür ederim şimdiden...
Cevap: Spermlerin dış ortam veya vajinaya temas halinde ne kadar süre ile canlı kalacağı oldukça fazla merak ediliyor. Tahlil.com'un spermlerin ne kadar canlı kalabildiğine dair aşağıdaki linkte…
DEVAMINI GÖR
Spermler neden kotü kokuyor?

21/11/2018
Spermler neden kotü kokuyor?
Cevap: Sperm olarak da bilinen erkeğin menisi genel olarak kokusuzdur.Ancak yediği v etükettiği gıdalara gör ekokusunda değişiklikler görülebilir.
DEVAMINI GÖR
Spermler kıyafete bulaşıp orda kuruduktan sonra da yaşar mi kuruduktan sonra döllenme olayı olur mu temas halinde

18/11/2018
Spermler kıyafete bulaşıp orda kuruduktan sonra da yaşar mi kuruduktan sonra döllenme olayı olur mu temas halinde
Cevap: Spermlerin dış ortam veya vajinaya temas halinde ne kadar süre ile canlı kalacağı oldukça fazla merak ediliyor. Tahlil.com'un spermlerin ne kadar canlı kalabildiğine dair aşağıdaki linkte…
DEVAMINI GÖR
Cinsel ilişkiden sonra bebek isteyen çiftlerin kadının beline yastik koyup bi süre sırt ustu yatması ilişkiden sonra bi kac saat hareketsiz kalması duş için bi kac saat ertelemesi ne derece önemlidir?

17/11/2018
Cinsel ilişkiden sonra bebek isteyen çiftlerin kadının beline yastik koyup bi süre sırt ustu yatması ilişkiden sonra bi kac saat hareketsiz kalması duş için bi kac saat ertelemesi ne derece önemlidir?
Cevap: En azından tıbben bir sakıncasının olmadığını söyleyebiliriz.Bu şekilde pozisyon alarak döllenmenin kolaylaştığı genel bir kanıdır.Uygulanmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.
DEVAMINI GÖR
Üzerimde boxer ile deniz şortu partnerimde de pijama ile kilot vardı. Boşaldıktan sonra sürtünmeye bir süre devam ettik. Gebelik riski nedir?

07/11/2018
Üzerimde boxer ile deniz şortu partnerimde de pijama ile kilot vardı. Boşaldıktan sonra sürtünmeye bir süre devam ettik. Gebelik riski nedir?
Cevap: Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan…
DEVAMINI GÖR
Sevgilimle iliskimiz olmadi ikimizin ustnde bir sey yoktu gobegime bosaldi asagiya dogru bir miktar kactigini hissettim emin degilim

07/11/2018
Sevgilimle iliskimiz olmadi ikimizin ustnde bir sey yoktu gobegime bosaldi asagiya dogru bir miktar kactigini hissettim emin degilim
Cevap: Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi…
DEVAMINI GÖR
Çinko Tahlili
Çinko tahlili son yıllarda sıkça istenen bir tahlil olup birçok hastalığın tanısında fikir vermektedir.
Çocuklarda WBC (lökosit ) Normal Değerleri
Çocuklarda kan sayımı sonrası çıkan wbc yani lökosit değerleri yetişkinlere göre farklılık göstermektedir
Hemogram Kan Tahlilindeki Kısaltmaların Anlamları
Tam Kan Sayımı tahlili, diğer adıyla Hemogram Testi yaptıran bir çok ziyaretçimiz bu tahlili yaptırdıktan sonra sonuç kağıdındaki kısaltmaların anlamlarını merak ediyor.
Hematoloji Testleri Nelerdir? Hematoloji Testlerinin Yorumu
Hematoloji testleri doktorlarca en sık istenen tahlillerdir
Beta HCG Testi ve Gebelik İle İlgili Soru ve Cevaplar
Beta HCG Testi kanda yapılan güvenilir bir gebelik testidir. Tahlil.com uzmanlarına Beta HCG testi ve gebelik ile ilgili bir çok soru geliyor.
Evlilik Öncesi Yapılması Gereken Testler Nelerdir?
Evlilik öncesi yapılan testler evlenecek çiftlerin sağlık durumları ve kalıtsal hastalıkları konusunda karşılıklı bilgilenme yönünden önemlidir.
İdrar Kültürü Nedir? İdrar Kültürü Neden Yapılır?
İdrar kültürü testi, kolay yapılabilen, maaliyeti az ve yararlı bir testtir. İdrar kültürü testi ile idrar yolu enfeksiyonu bulunup bulunmadığı ve enfeksiyon var ise de hangi…
Hangi Laboratuvar Tahlilinde Hangi Tüp Kullanılır
Kan tahlili verirken tahlilin cinsine göre farklı tüplere kan alınmaktadır
Boğaz Kültürü Tahlili Nedir?
Boğaz kültürü Mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılan bir tahlildir. Boğaz kültürü tahlili ile boğazda ve bademciklerde enfeksiyon etkeni olan A Grubu Beta Hemolitik Streptokok…
GGT Nedir? GGT Yüksekliği Neden Görülür?
GGT ( Gama Glutamil Transferaz ), özellikle karaciğer hastalıklarının tanısında kullanılan ve karaciğer fonksiyonları hakkında bilgi veren bir biyokimya testidir. GGT yüksekliği ise karaciğer…