5,548 Makale
119,988 Kayıtlı Üye
28,243 Yorum

CEVAPLANMIŞ SORULAR

Plt değerim 446 çıktı kolesterol ve ldl kolesterolumde yüksek diğer degerlerim normal hasimato hastasıyım bu değer ciddi bir durum mudur?

16/01/2019
Plt değerim 446 çıktı kolesterol ve ldl kolesterolumde yüksek diğer degerlerim normal hasimato hastasıyım bu değer ciddi bir durum mudur?
Cevap: Kolesterol  değerleri yüksek çıkmış.Bu tabii ki istenen bir durum değil.Kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi durumlar için kuşkusuz risk oluşturacaktır.Şeker hastalığı, metabolik…
DEVAMINI GÖR
Anti HCV (ELISA) 0,183 0 - 1 indexrnHBsAg (ELISA) 0,4931 0 - 1 indexrnAnti HIV (ELISA) 0,314 0 - 1 indexrnrnBu değerlerde normal midir?

16/01/2019
Anti HCV (ELISA) 0,183 0 - 1 indexrnHBsAg (ELISA) 0,4931 0 - 1 indexrnAnti HIV (ELISA) 0,314 0 - 1 indexrnrnBu değerlerde normal midir?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Tahlil sonuçlarında alt 81 ast 34 çıktı.Diğer değerlerim normal. Hepatit hastalığında altnin yüksek olup astnin düşük olması gibi bir durum olabilir mi

15/01/2019
Tahlil sonuçlarında alt 81 ast 34 çıktı.Diğer değerlerim normal. Hepatit hastalığında altnin yüksek olup astnin düşük olması gibi bir durum olabilir mi
Cevap: Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi…
DEVAMINI GÖR
Benim ikili tarama sonucum down sendromu riski 1/24700 cıktı yorumlar mısınız?

15/01/2019
Benim ikili tarama sonucum down sendromu riski 1/24700 cıktı yorumlar mısınız?
Cevap: Yaptırdığınız ikli test sonucunuzu inceledik. İkili testte anne kanında iki hormonun (B-HCG ve PAPP-A) ölçümü yapıldığı için sonuç kağıdında bunların değerleri…
DEVAMINI GÖR
23 yaşındayım adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım. prolaktin hormonu 83 mL çıktı. Diğer hormon seviyeleri normal referans aralığında çıktı.

15/01/2019
23 yaşındayım adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım. prolaktin hormonu 83 mL çıktı. Diğer hormon seviyeleri normal referans aralığında çıktı.
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
Tahlıl sonucunda prolaktin 12,14 ng/ml testesteron 19,21 nmol/L olarak sonuç çıktı. bu sonuçlar normal degerlerdemidir.

15/01/2019
Tahlıl sonucunda prolaktin 12,14 ng/ml testesteron 19,21 nmol/L olarak sonuç çıktı. bu sonuçlar normal degerlerdemidir.
Cevap: Prolaktin testi sonucu normal çıkmış ancak testestoron için raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki…
DEVAMINI GÖR
44 yaşındaki bir erkekte prolaktin hormonu değeri 20,94 nasıldır?

14/01/2019
44 yaşındaki bir erkekte prolaktin hormonu değeri 20,94 nasıldır?
Cevap: Sonuç raporunda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz. Tahll.com'a soru sorarken tahlillerinizin normal değerlerini de mutlaka belirtiniz....  
DEVAMINI GÖR
22 yarındayım üroljiye gittim plt deģerim 260 yazıyor bende kan pihtilaşmasi mi var sizce ve bende gebelikte var

12/01/2019
22 yarındayım üroljiye gittim plt deģerim 260 yazıyor bende kan pihtilaşmasi mi var sizce ve bende gebelikte var
Cevap: PLT değeriniz normal.Korkulacak bir durum yok.
DEVAMINI GÖR
Dış hemoroid sorunum var wc sonrası kanama dışkı yapamama ve daha sonrasında yogun agrı kalcamin uzerine oturamayacak kadar bi acıma var ameliyatsız çözumu varmı ?

15/01/2019
Dış hemoroid sorunum var wc sonrası kanama dışkı yapamama ve daha sonrasında yogun agrı kalcamin uzerine oturamayacak kadar bi acıma var ameliyatsız çözumu varmı ?
Cevap: Ameliyatsız çözümler tabii ki var.Ancak tedaviniz konusunda en doğru bilgiyi sizi muayene eden ve proktoloji konusunda uzmanlaşmış bir genel cerrahi doktoru vermelidir.
DEVAMINI GÖR
14 yasinda oğlumun penisinde belirgin bir şekilde damar gozukmesi ile ilgili hangi bolum bakar?

14/01/2019
14 yasinda oğlumun penisinde belirgin bir şekilde damar gozukmesi ile ilgili hangi bolum bakar?
Cevap: Bu konuda bir üroloji doktoruna başvurmalısınız.
DEVAMINI GÖR
Hemoroidi olanlar hangi gidaları yememeli ve nasıl beslenmeli dış hemoroid ameliyatsız nasıl geçer mi?

09/01/2019
Hemoroidi olanlar hangi gidaları yememeli ve nasıl beslenmeli dış hemoroid ameliyatsız nasıl geçer mi?
Cevap: Hemoroid konusunda aşağıdaki detaylı bilgi bulabilirsiniz.Hemoroid tedavisinde ameliyatsız çözümler de vardır.Ameliyat başvurulacak en son tedavi seçeneği olmalıdır.Hemoroidi olanlar…
DEVAMINI GÖR
Simir testi yaptırdım sonuç Ascus iifalamasyon bulguları bulundu kalkoskopi yaptırmalımıyım bilgi verirmisiniz.

08/01/2019
Simir testi yaptırdım sonuç Ascus iifalamasyon bulguları bulundu kalkoskopi yaptırmalımıyım bilgi verirmisiniz.
Cevap: Sadece inflamasyon bulguları ile kolposkopi kararı çok anlamlı değil.Ancak bu konuda en doğru kararı muayenenizi yapan kadın doğum doktoru vermelidir.ASCUS hakkında detaylı bilgi almak için…
DEVAMINI GÖR
 KBB tarafından lenf bezlerinde büyüme olduğu tespit edildi biyopsi alındı patoloji sonuçlarını bekliyoruz sonuçlara göre iyi ya da kötü nasıl bir yol izlenir bilgi verir misiniz

07/01/2019
KBB tarafından lenf bezlerinde büyüme olduğu tespit edildi biyopsi alındı patoloji sonuçlarını bekliyoruz sonuçlara göre iyi ya da kötü nasıl bir yol izlenir bilgi verir misiniz
Cevap: KLL de elde edilecek tahlil sonuçları ve muayene bulgularına göre farklı tedaviler gündeme gelebilir.Bir hematoloji ve gerekirse onkoloji uzmanı bu konuda gerekli yönlendirmeleri…
DEVAMINI GÖR
Masturbasyon sırasında. Vucudumda gerilme , başımda ani ağrı saplanıyor sanki damar atıyor gibi sonra normale dönüyor. Utandığımdan dolayı doktora gidemedim

06/01/2019
Masturbasyon sırasında. Vucudumda gerilme , başımda ani ağrı saplanıyor sanki damar atıyor gibi sonra normale dönüyor. Utandığımdan dolayı doktora gidemedim
Cevap: Orgazm ve mastürbasyon sürecinde alınan zevke bağlı bu tür belirtiler olabilir.Korkulacak veya anormal bir durum olmadığı görüşündeyiz.
DEVAMINI GÖR
Oğlum 2 yaşında alerjik bronşit alerji testi yapıldı IGE sonucu 132.3 doktorumuz Fakülte hastanesine yönlendirdi

05/01/2019
Oğlum 2 yaşında alerjik bronşit alerji testi yapıldı IGE sonucu 132.3 doktorumuz Fakülte hastanesine yönlendirdi
Cevap: Alerji yönünden yapılan test şüpheli çıkmış.Bu konuda daha detaylı inceleme için sevk etmişler.Bir çocuk allerji uzmanına başvurabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Şikayetlerim olduğu için kilo verememe,üşüme gibi kan testi yaptırdım ancak tsh hormonum 42 çıktı .d

05/01/2019
Şikayetlerim olduğu için kilo verememe,üşüme gibi kan testi yaptırdım ancak tsh hormonum 42 çıktı .d
Cevap: Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz oldukça yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid beziniz yavaş…
DEVAMINI GÖR
Sürtünme yoluyla ilişki sonrası adetten 5 gün önce beta hcg testi 0.6 çıktı bu değer adet olana kadar değişirmi?

18/01/2019
Sürtünme yoluyla ilişki sonrası adetten 5 gün önce beta hcg testi 0.6 çıktı bu değer adet olana kadar değişirmi?
Cevap: Sürtünme yoluyla gençlerin beraber olması sıklıkla başvurulan bir ilişki türü.Bu konuda sitemize pek çok soru geliyor. Bu tür bir ilişkiyle hamilelik şansı neredeyse…
DEVAMINI GÖR
Merhaba sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik onda iç camasiri yoktu bende zıbın ve iç camasiri vardı bana zevk suyu yada sperm bulaşmış olabilir mi ?

16/01/2019
Merhaba sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik onda iç camasiri yoktu bende zıbın ve iç camasiri vardı bana zevk suyu yada sperm bulaşmış olabilir mi ?
Cevap: Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.Bu tür  ilişki sonrası hamilelik…
DEVAMINI GÖR
Ben ve sevgilim sürtünerek çok defa ilişki yaşadık. Sevgilim vajinamın üstüne ve yakınına asla boşalmadı.

15/01/2019
Ben ve sevgilim sürtünerek çok defa ilişki yaşadık. Sevgilim vajinamın üstüne ve yakınına asla boşalmadı.
Cevap: Cinsel birlikteliğin  ardından  adet görülmüş olması  hamilelik mümkün olmadığını gösteren bir bulgudur.Gebelik ihtimali yoktur bu durumda.Zaten gebelik testi…
DEVAMINI GÖR
Bir hafta önce ilişkiye girdim fakat sadece arkadan bir birliktelik oldu.patnerim dışarı boşaldı ilişkiden dört gün sonra adet oldum yine de endişeliyim

14/01/2019
Bir hafta önce ilişkiye girdim fakat sadece arkadan bir birliktelik oldu.patnerim dışarı boşaldı ilişkiden dört gün sonra adet oldum yine de endişeliyim
Cevap:  Korunmalı veya korunmasız bir cinsel beraberlik sonrası adet gören bir kadının hamile olması mümkün değildir. Tahlil.com'da bu ve benzeri binlerce soru cevapladık  yüzlerce…
DEVAMINI GÖR
Şüpheli ilişkinin üstünden yaklaşık 50 gün geçti doktora gittim ama hamilelik şüphemden bahsedemedim. ultrasonla baktı hamilelikle ilgili hiçbi şey demedi

11/01/2019
Şüpheli ilişkinin üstünden yaklaşık 50 gün geçti doktora gittim ama hamilelik şüphemden bahsedemedim. ultrasonla baktı hamilelikle ilgili hiçbi şey demedi
Cevap: Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor. Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
Korunmalı ilişkiden sonra 3 ay 24 günde bir adet gördüm ama mide bulantım ve karnımda şişlik oldu ama adetlerim her zaman ki gibi 5 gün sürdü

11/01/2019
Korunmalı ilişkiden sonra 3 ay 24 günde bir adet gördüm ama mide bulantım ve karnımda şişlik oldu ama adetlerim her zaman ki gibi 5 gün sürdü
Cevap:   Herhangi bir  cinsel beraberlik sonrası adet gören bir kadının hamile olup olmayacağı ihtimali çok sık merak edilen bir konu. İlişki sonrası adet kanaması görülmüş…
DEVAMINI GÖR
Kiz arkadasimla kiyafetler uzerinden surtunme ile iliski yasadik. Kiyafetlere bosalma olmadi disari bosalma oldu ve daha sonra tekrar devam ettik.

11/01/2019
Kiz arkadasimla kiyafetler uzerinden surtunme ile iliski yasadik. Kiyafetlere bosalma olmadi disari bosalma oldu ve daha sonra tekrar devam ettik.
Cevap: Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan…
DEVAMINI GÖR
Hocam ben sürtünmeli ilişki yaşadım ve o ilişkiden 25 gün sonra kanda beta HCG testi yaptırdım ve sonuç 0,1 çıktı.

07/01/2019
Hocam ben sürtünmeli ilişki yaşadım ve o ilişkiden 25 gün sonra kanda beta HCG testi yaptırdım ve sonuç 0,1 çıktı.
Cevap: Cinsel birlikteliğin  ardından  adet görülmüş olması  hamilelik mümkün olmadığını gösteren bir bulgudur.Gebelik ihtimali yoktur bu durumda.Zaten gebelik testi…
DEVAMINI GÖR
Kiz arkadasimla kiyafetler uzerinden surtunme ile iliski yasadik. Kiyafetlere bosalma olmadi disari bosalma oldu ve daha sonra tekrar devam ettik.

11/01/2019
Kiz arkadasimla kiyafetler uzerinden surtunme ile iliski yasadik. Kiyafetlere bosalma olmadi disari bosalma oldu ve daha sonra tekrar devam ettik.
Cevap: Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan…
DEVAMINI GÖR
Masturbasyon sırasında. Vucudumda gerilme , başımda ani ağrı saplanıyor sanki damar atıyor gibi sonra normale dönüyor. Utandığımdan dolayı doktora gidemedim

06/01/2019
Masturbasyon sırasında. Vucudumda gerilme , başımda ani ağrı saplanıyor sanki damar atıyor gibi sonra normale dönüyor. Utandığımdan dolayı doktora gidemedim
Cevap: Orgazm ve mastürbasyon sürecinde alınan zevke bağlı bu tür belirtiler olabilir.Korkulacak veya anormal bir durum olmadığı görüşündeyiz.
DEVAMINI GÖR
Dün sabah sevgilimi elimle boşalttım.Pantolonunu açtım penisi dışarıdaydı fakat benim üzerimde kazak atlet ve altımda eşofmanla iç çamaşırım vardı.

26/12/2018
Dün sabah sevgilimi elimle boşalttım.Pantolonunu açtım penisi dışarıdaydı fakat benim üzerimde kazak atlet ve altımda eşofmanla iç çamaşırım vardı.
Cevap: Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.Bu tür  ilişki sonrası hamilelik…
DEVAMINI GÖR
Merhaba saçma olacak ama kurtum yapmamamdan iyidir. Adetimin 6.günü nişanlımla sürtünme yasadik üstüme çıktı , onda kot pantolon çamaşır bende de pantolon çamaşır günlük ped vardi

25/12/2018
Merhaba saçma olacak ama kurtum yapmamamdan iyidir. Adetimin 6.günü nişanlımla sürtünme yasadik üstüme çıktı , onda kot pantolon çamaşır bende de pantolon çamaşır günlük ped vardi
Cevap: Erken yaşta ve cinsel konularda bilgi sahibi olmadan bu tarz  ilişki kuran okurlarımızdan sitemize bir çok soru geliyor.Anlattığınız şekilde bir ilişki ile hamilelik olasılığı yok denecek…
DEVAMINI GÖR
Mide bulantısı şikayetim vardı acile gittim beta hcg testi yaptırdım.rn0,673 çıktı. ve doktorum 3 gün sonra tekrar bakılması gerektiğini söyledi hamile olabilir miyim

24/12/2018
Mide bulantısı şikayetim vardı acile gittim beta hcg testi yaptırdım.rn0,673 çıktı. ve doktorum 3 gün sonra tekrar bakılması gerektiğini söyledi hamile olabilir miyim
Cevap: Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor. Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
İlişki sonrası 5 defa adet oldum son iki adetttim az geliyor şuan çok az az geliyor hamilemiyim ?

04/12/2018
İlişki sonrası 5 defa adet oldum son iki adetttim az geliyor şuan çok az az geliyor hamilemiyim ?
Cevap: Yaşadığınız  cinsel beraberliğin ardından arka arkaya  adet görülmüş olması hamilelik olasılığının  bulunmadığını gösterir.Hamilelik olasılığından bahsedemeyiz  bu…
DEVAMINI GÖR
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?

30/11/2018
Kızlık bozulduktan sonra kanama ne zaman başlar? Kaç gün süre Kanama nasıldır?
Cevap: İlk cinsel ilişki sonrası kızlık zarı her zaman bozulmayabilir.Kızlık zarının bozulması durumunda ise bir kaç damla kan gelmesi olağandır.Bu kanın rengi pembe de olabilir.İlişki sonrası  72…
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?

25/11/2018
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdik. Baya uzun sürdü. Akşam ise baktığımda önden akıntıda 1 tatlı kaşığı kadar kan gördüm normal midir? Kızlık bozulmuş mudur?
Cevap: Bu tüt ilişkilerde erkeğin cinsel organı kazayla da olsa da vajinaya temas edebilmektedir.Bu tür bir temas olduysa kızlık zarı da zedelenmiş veya yırtılmış olabilir.
DEVAMINI GÖR
MAGNEZYUM (Mg)
Magnezyum testinin kandaki normal değeri: 1,20-2,50 mg/dl dir.Doktorlar kanda magnezyum oranını araştırmak için bu teste ihtiyaç duyar.
Boğaz Kültürü Neden Yapılır?
Boğaz kültür testi ile  özellikle A grubu Streptokok bakterilerine bağlı ve halk arasında Beta mikrobu olarak da bilinen boğaz enfeksiyonlarının tanısı kolaylıkla konulmaktadır.
Monospot Test (Heterofil Antikor) Nedir?
Monospot test, Enfeksiyöz Mononükleoz tanısında kullanılan bir kan testidir.Bu hastalık kısaca Mono olarak adlandırılır ve öpücük hastalığı olarak da bilinir.Hastalığa EBV (Epstein…
İdrar Hamilelik Testi Nedir? Güvenilir midir?
İdrarda yapılan hamilelik testlerinin nasıl çalıştığı, güvenilir olup olmadığı, testin ne kadar erken uygulanabileceği ve nereden temin edilebileceği konusundaki yazımızı aşağıda okuyabilirsiniz.Hamilelik…
ARB Testi Nedir? Hangi Durumlarda İstenir?
Mycobacterium ailesinden herhangi bir enfeksiyonunun neden olduğu Tbc semptomu olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan testtir
ARB Testi ve ARB Görülmedi Ne Demektir?
ARB aranması tahlili mikrobiyolojik bir analizdir. Mikrobiyoloji laboratuvarlarında tüberküloz şüphesi olan hastalara özel boyalar kullanılarak yapılan mikroskopik bir testtir.Mikroskopi…
Tükrükle Yapılan Yumurtlama Testi İle Gebe Kalabilirsiniz
Anne adaylarının  yumurtlama dönemlerini  tespit etmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biri de tükrükle yapılan ovulasyon  testidir.Bu basit testi uygulayarak çiftler…
HCV Virusu HCV RNA Testi İle Ne Zaman Kanda Saptanır?
HCV RNA testi ELİSA testine göre çok daha erken sürede HCV enfeksiyonuna yakalanıp yakalanmadığı konusunda bilgi verir. Hepatit C enfeksiyonu tanısında kullanılan doğrulayıcı bir tahlildir.
Rubella Grayzone Nedir?
Rubella testinde grayzone yani gri zone çıkması  Rubella IgG test sonuçlarının  kuşkulu olduğu anlamına gelir.Grayzone tahlil değerlendirilmesinde ara değer olarak da tanımlanır.Yani…
HIV Testi Nedir? HIV Testi Erken Tanıda Ne Zaman Yapılır?
HIV testi, sık olarak merak edilen bir testdir. Özellikle HIV enfeksiyonu yönünden yapılan taramalar ve AIDS şüphesinde istenen ve yapılan bir testtir.Şüpheli ve korunmasız cinsel…