5,479 Makale
117,495 Kayıtlı Üye
22,525 Yorum

CEVAPLANMIŞ SORULAR

Rahimde bazen şiddetli ağrı hissediyorum ve buna bağlı reglim ağrılı oluyor kist olma ihtimali yada başka bir rahatsızlığa karşı doktorunun isteyeceği testler nelerdir bunların içinde bhgc var mı?

11/07/2018
Rahimde bazen şiddetli ağrı hissediyorum ve buna bağlı reglim ağrılı oluyor kist olma ihtimali yada başka bir rahatsızlığa karşı doktorunun isteyeceği testler nelerdir bunların içinde bhgc var mı?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..

11/07/2018
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok

11/07/2018
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest T4 -1,21 Anti-TPO - 8 Anti Tg -110,8 çıktı. Guatr teşhisi konuldu. Birde rapor da Troid sol lob inferiorda uzun aksı 8mm olan bir adet lenf…

09/07/2018
Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest T4 -1,21 Anti-TPO - 8 Anti Tg -110,8 çıktı. Guatr teşhisi konuldu. Birde rapor da Troid sol lob inferiorda uzun aksı 8mm olan bir adet lenf…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Bilirubin: -neg keton : -neg eritrosit : +/-5 ++50 uribilinojen : normal dansite : 1015 glukoz : +/- 100 - neg protein : - neg ph : 7.5 lökosit : - neg ++75 nitrit : - neg idrar tahlil sonuucum bu şekilde…

09/07/2018
Bilirubin: -neg keton : -neg eritrosit : +/-5 ++50 uribilinojen : normal dansite : 1015 glukoz : +/- 100 - neg protein : - neg ph : 7.5 lökosit : - neg ++75 nitrit : - neg idrar tahlil sonuucum bu şekilde…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
aşındayım yaklaşık 1 aydır çok sık idrara çıkıyorum ama idrarımı yaparken herhangi ağrı sızı yanma hissetmiyorum bugün kasıklarımda aniden ağrı oluştu acilde yapılan tahlilde eritrosit 2.46 lökosit 1.11…

09/07/2018
aşındayım yaklaşık 1 aydır çok sık idrara çıkıyorum ama idrarımı yaparken herhangi ağrı sızı yanma hissetmiyorum bugün kasıklarımda aniden ağrı oluştu acilde yapılan tahlilde eritrosit 2.46 lökosit 1.11…
Cevap: alamadım sizce tahlil sonuçlarında bi problem var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
DEVAMINI GÖR
İdrar tahlilimde bol eritrosit görüldü ne anlama gelir?

09/07/2018
İdrar tahlilimde bol eritrosit görüldü ne anlama gelir?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
İyi günler. ben 55 yaşında bir kadınım. yaptırdığım kan tahlilinde hiv+ olduğumu söylediler ve western blot yöntemi için yönlendireceklerini belirttiler. Eşim ve ben, bir başkası ile cinsel ilişkiye girmememize…

09/07/2018
İyi günler. ben 55 yaşında bir kadınım. yaptırdığım kan tahlilinde hiv+ olduğumu söylediler ve western blot yöntemi için yönlendireceklerini belirttiler. Eşim ve ben, bir başkası ile cinsel ilişkiye girmememize…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba, bir şey sormak istiyorum daha önce hiç ilişki girmemiş bakir birisinde aids olabilir mi ?

09/07/2018
Merhaba, bir şey sormak istiyorum daha önce hiç ilişki girmemiş bakir birisinde aids olabilir mi ?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba hocam ben kanda gebelik testi yaptırdım.İlk değerim 80,bir gün sonraki değerim 97,bir gün arayla sonraki değerim 114 çıktı bu artış normal midir ?

07/07/2018
Merhaba hocam ben kanda gebelik testi yaptırdım.İlk değerim 80,bir gün sonraki değerim 97,bir gün arayla sonraki değerim 114 çıktı bu artış normal midir ?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
28 yaşındayım tahlilde vajinal enfeksiyon denildi nasıl geçer?

07/07/2018
28 yaşındayım tahlilde vajinal enfeksiyon denildi nasıl geçer?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba, oğlum 16 aylık. idrarını yaparken çok ağlıyor. doktora götürdük tahlil istedi ve pipi ucunun çok kapalı olduğunu söyledi. eli ile açtığını ama tahlili görmek istediğini söyledi. oğlumun ateş…

05/07/2018
Merhaba, oğlum 16 aylık. idrarını yaparken çok ağlıyor. doktora götürdük tahlil istedi ve pipi ucunun çok kapalı olduğunu söyledi. eli ile açtığını ama tahlili görmek istediğini söyledi. oğlumun ateş…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Kızımın boyun bölgesinde birkaç adet lenf bezesi çıktı . yapılan tahlilleri yazıyorum bana doktor takipte tutacağız dedi. tahlillerini yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...HEMOGRAM: ne%34,5…

05/07/2018
Kızımın boyun bölgesinde birkaç adet lenf bezesi çıktı . yapılan tahlilleri yazıyorum bana doktor takipte tutacağız dedi. tahlillerini yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...HEMOGRAM: ne%34,5…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Günde 5-6 kere büyük tuvalete çıkma şikayeti ile doktora gittim kan,idrar ve Gaita tahlilleri yapıldı. Sedim 60dk sonucum 84 CRP (Türbidimetrik) sonucum 16.97 Demir’im de 46 çıktı Demir eksikliği için…

03/07/2018
Günde 5-6 kere büyük tuvalete çıkma şikayeti ile doktora gittim kan,idrar ve Gaita tahlilleri yapıldı. Sedim 60dk sonucum 84 CRP (Türbidimetrik) sonucum 16.97 Demir’im de 46 çıktı Demir eksikliği için…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Adetim 4 gün gecikti dün kan testi verdim bu gün bhcg  sonucu 5 çıktı doktor 10 gün sonra tekrar kan testi yaptır dedi bir de epilepsi hastasıyım saat 5 -6 arası adet kanaması gibi kanamam oldu hala…

03/07/2018
Adetim 4 gün gecikti dün kan testi verdim bu gün bhcg  sonucu 5 çıktı doktor 10 gün sonra tekrar kan testi yaptır dedi bir de epilepsi hastasıyım saat 5 -6 arası adet kanaması gibi kanamam oldu hala…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Gebelik kan test sonucum 1.20 ultrasonda da görünen bir şey yok iç çamaşırına nokta kadar bir kan gelmiş kistim de var nedir problem

03/07/2018
Gebelik kan test sonucum 1.20 ultrasonda da görünen bir şey yok iç çamaşırına nokta kadar bir kan gelmiş kistim de var nedir problem
Cevap:
DEVAMINI GÖR
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..

11/07/2018
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok

11/07/2018
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba tahlil sonucunda bhcg 35.6 mlu/ml 1.20 çıktı hamile olma ihtimalim var mı şimdiden teşekkür ederim

11/07/2018
Merhaba tahlil sonucunda bhcg 35.6 mlu/ml 1.20 çıktı hamile olma ihtimalim var mı şimdiden teşekkür ederim
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba, 14 gün önce ilk aşılamam oldu bugün tahlil yaptırdım 6,62 çıktı hamile miyim?

07/07/2018
Merhaba, 14 gün önce ilk aşılamam oldu bugün tahlil yaptırdım 6,62 çıktı hamile miyim?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Adetim 4 gün gecikti dün kan testi verdim bu gün bhcg  sonucu 5 çıktı doktor 10 gün sonra tekrar kan testi yaptır dedi bir de epilepsi hastasıyım saat 5 -6 arası adet kanaması gibi kanamam oldu hala…

03/07/2018
Adetim 4 gün gecikti dün kan testi verdim bu gün bhcg  sonucu 5 çıktı doktor 10 gün sonra tekrar kan testi yaptır dedi bir de epilepsi hastasıyım saat 5 -6 arası adet kanaması gibi kanamam oldu hala…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba hocam en son 4 Haziranda adet oldum ve ayın 26 sında önce evde gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı ve hastaneye gittim kan verdim  bhcg değerim 85 çıktı ve tekrar ayın 30 unda yine kan…

03/07/2018
Merhaba hocam en son 4 Haziranda adet oldum ve ayın 26 sında önce evde gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı ve hastaneye gittim kan verdim  bhcg değerim 85 çıktı ve tekrar ayın 30 unda yine kan…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Kanda hcg yaptırdım. değer 1962 cıktı. Son adet tarihim 25 Mayıs. Sizce kaç haftalık hamileyim ve kese görünür mü?

01/07/2018
Kanda hcg yaptırdım. değer 1962 cıktı. Son adet tarihim 25 Mayıs. Sizce kaç haftalık hamileyim ve kese görünür mü?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Adet gecikmesinden 28. günü yapılan hcg testi kesin sonuç verir mi? Endişeleniyorum

29/06/2018
Adet gecikmesinden 28. günü yapılan hcg testi kesin sonuç verir mi? Endişeleniyorum
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Özel bir hastanede hiv testi yaptırmıştım. Sonuç olarak negatif yazıyordu. Test sonucunu bir hemşireye gösterdim, hasta değilsiniz dedi ama taşıyıcı olmaktan bahsedip beni korkuttu. daha sonra bunu bir…

22/06/2018
Özel bir hastanede hiv testi yaptırmıştım. Sonuç olarak negatif yazıyordu. Test sonucunu bir hemşireye gösterdim, hasta değilsiniz dedi ama taşıyıcı olmaktan bahsedip beni korkuttu. daha sonra bunu bir…
Cevap: HIV test sonucunuzun negatif olduğu anlaşılıyor.Bu durumda taşıyıcılıktan söz edemeyiz.Sonucunuz normal,problem yok.
DEVAMINI GÖR
Bir arkadaşımın zoruyla korunmasız bir kaçamak yaşadım.Tabi bu hayat kadınıydı..Delilik mi dersiniz hayır cahillik:( kısacası ilişkiden sonra cinsel organımda yanma bir hafta sonra da faranjit, omuzlarımda…

22/06/2018
Bir arkadaşımın zoruyla korunmasız bir kaçamak yaşadım.Tabi bu hayat kadınıydı..Delilik mi dersiniz hayır cahillik:( kısacası ilişkiden sonra cinsel organımda yanma bir hafta sonra da faranjit, omuzlarımda…
Cevap: Öncelikle meslek hayatımda HIV enfeksiyonu endişesiyle arka arkaya,ve yaptırdığı günleri de kayıt altına alarak bu kadar test yaptıran birine ilk kez rastladığımı belirtmeliyim.HIV enfeksiyonunu kapmadığınızı…
DEVAMINI GÖR
Eşimle cinsel ilişki sonrası prezervatif içimde 3 gün kaldı.Hamile olabilir miyim? 

22/06/2018
Eşimle cinsel ilişki sonrası prezervatif içimde 3 gün kaldı.Hamile olabilir miyim? 
Cevap: Prezervatif içinizde kaldığına göre doğum kontrolu olarak işlevini yitirmiştir.Prezervatifin içinizde kalması enfeksiyon riskini de beraberinde getirir.Adetiniz en az 1 hafta gecikirse gebelik testi yaptırmalısınız.
DEVAMINI GÖR
Sevgilimle bir önceki adetimden tam 2 hafta sonra yani bildiğim kadarıyla yumurtlama dönemimde ilişkiye girdik. Prezervatif kullandı ancak sertleşip , içimde biraz prezervatifsiz gidip geldikten sonra…

22/06/2018
Sevgilimle bir önceki adetimden tam 2 hafta sonra yani bildiğim kadarıyla yumurtlama dönemimde ilişkiye girdik. Prezervatif kullandı ancak sertleşip , içimde biraz prezervatifsiz gidip geldikten sonra…
Cevap: Beklenen adet tarihinizde en az 5 gün gecikme olursa test yaptırın.İlişkinin süresinden çok, bu süre daha geçerlidir test için. Üste görme ve yerleşme kanamasına dair ise aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.…
DEVAMINI GÖR
Tacrolimus organ nakli sonrası immunosupressif tedavide kullanılan bir ilaçtır.Tacrolimus ilacının, kanda tedavi edici konsantrasyonunun üstünde bulunması durumunda bir takım zararlı etkileri olabilir.Sizin…

22/06/2018
Tacrolimus organ nakli sonrası immunosupressif tedavide kullanılan bir ilaçtır.Tacrolimus ilacının, kanda tedavi edici konsantrasyonunun üstünde bulunması durumunda bir takım zararlı etkileri olabilir.Sizin…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Yurtdışındayım, cinsel hastalıklar için şüphelendim ve test yaptırdım.Bu sefer ki testte şöyle bir sonuç çıktı.Ureaplasma ve Mikoplasma bulundu.ureaplasma urealyticum 10^4 KOE/mL.bu test ureaplasma ve…

22/06/2018
Yurtdışındayım, cinsel hastalıklar için şüphelendim ve test yaptırdım.Bu sefer ki testte şöyle bir sonuç çıktı.Ureaplasma ve Mikoplasma bulundu.ureaplasma urealyticum 10^4 KOE/mL.bu test ureaplasma ve…
Cevap: Tahlil sonucunuza göre üretrit olmuşsunuz.Cinsel yolla bulaşan bir üretra enfeksiyonudur üretrit. Ureeplasma tanısına güvenmek durumundasınız.Bu konuda tüm dünyada kabul edilmiş testler vardır.Ukraynada…
DEVAMINI GÖR
Sevgilimle 24 martta sürtünme yoluyla birlikte olduk onun üzerinde iç çamaşırı benim üzerimde eşofmanım vardı.Ben boşaldıktan sora bir miktar daha devam ettik.en son adetini 12 Mart  gibi gördüğünü…

22/06/2018
Sevgilimle 24 martta sürtünme yoluyla birlikte olduk onun üzerinde iç çamaşırı benim üzerimde eşofmanım vardı.Ben boşaldıktan sora bir miktar daha devam ettik.en son adetini 12 Mart  gibi gördüğünü…
Cevap: Üzülerek görüyoruz ki, bir çok ziyaretçimiz cinsellik yaşadıkları halde cinsellik yönünden son derece bilgisiz. Hangi birinden başlayalım, adet döngüsü zaten 24 günden daha fazladır, sevgiinizin henüz…
DEVAMINI GÖR
Gizli şeker nedir? Gizli şeker hakkında bilgi alabilir miyim?

22/06/2018
Gizli şeker nedir? Gizli şeker hakkında bilgi alabilir miyim?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Peniste Peyroni Hastalığı ve Plağı Nedir?
Peniste meydana gelen plaklar peyroni hastalığına sebep olurlar
Testislerin Simetrik Olmaması Bir Hastalık Değildir
Erkeklerin üroloji kliniğine başvurma nedenlerinden biri testislerdeki asimetriktir
5 Yumurtalik kistleri nasil tedavi edilir
PROF . DR Suat DEDE 5 Yumurtalik kistleri nasil tedavi edilir Anlatıyor
Hamilelik Sürecinde Cinsel İsteksizlik Olağan Bir Durumdur.
Kadın vücudunda hamilelikle birlikte oluşan bazı hormonel değişimler cinsel isteğin azalmasına da yol açabilmektedir
Aşırı Yağlı Yiyecekler Erkeklerde Sperm Sayısını Azaltıyor
Doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerle beslenen erkeklerin sperm sayısında azalma görülebiliyor
Kadınlarda Cinsel İsteksizlik ve Fonksiyon Bozukluğu Nedenleri
Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da bazı nedenlerle cinsel isteksizlik ve cinsel fonksiyonlarda bozukluk meydana gelebilir
Erkeklerde İktidarsızlık (Erektil Fonksiyon Bozukluğu) Nedir?
Erkeklerin cinsel sorunlarının kuşkusuz en önemlisi, erektil fonksiyon bozuklukları( iktidarsızlık) veya impotans olarak bilinmektedir
Erkeklerde Cinsel Organ Hijyeni Önemlidir
Kadınlar gibi erkeklerde cinsel organ hijyenine dikkat etmelidir
Cinsel Terapi Nedir?
Cinsellik, insanların çoğu zaman konuşmaktan, hatta yardım almaktan en çok çekindiği konular arasında yer almaktadır
Orgazm Nedir?
Tam doyuma ulaşan cinsel ilişkinin tarifi yapılırken sıklıkla telaffuz edilen orgazm kelimesi Yunanca kökenlidir ve tutku dolu heyecan anlamına gelmektedir