Nasıl Soru Sorulur ?

1. Mail Adresini Yaz

Cevabınız mail adresinize, size özel gelecektir.

2. Paket Seç

Avantajlı Soru Sorma paketlerimizden size uygun olanı seçin

3. Ödemeni Yap

Ödemenizi kredi kartınız veya banka kartınız ile yapın

4. Soru Sor

Uzmanlarımıza sorunuzu sorun. Sorunuz en kısa zamanda cevaplansın.

5,846 Makale
125,057 Kayıtlı Üye
240,382 Tahlilmatik

CEVAPLANMIŞ SORULAR

Merhabalar Dr. um. Annem , safra kesesi, ince barsak delinmesi ve 4 gün sonra da ince barsak ameliyat dikişlerinin atması nedeniyle 3 şubat 15 şubat arası 3 ameliyat oldu

07/04/2021
Merhabalar Dr. um. Annem , safra kesesi, ince barsak delinmesi ve 4 gün sonra da ince barsak ameliyat dikişlerinin atması nedeniyle 3 şubat 15 şubat arası 3 ameliyat oldu
Cevap: Merhabalar.Ekte bulunan dosyada test sonuçlarınız gözükmüyor.Bu nedenle sağlıklı yorum yapmak adına size 1 soru sorma hakkı daha tanımladık. Yoğun bakımda tedavi gören hastanıza…
DEVAMINI GÖR
HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?

07/04/2021
HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?
Cevap: Merhabalar.Evet test  sonucunuz pozitif ancak hemen panik olmayın.Tanı için bu tek başına yeterli değil.Yalancı pozitif sonuçlar da çıkabiliyor.Bu durumda doğrulayıcı testlere…
DEVAMINI GÖR
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.

06/04/2021
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.
Cevap: Tahlillerinizi inceledik.  PDW ve P-LCr  düşüklüğü kayfa değer değil.PDW de alt sınır 9 iken sizde 8,90 çıkmış.Yine P-LCR tesinde de alt sınır 14 ilen 13.9 çıkmış.Ancak…
DEVAMINI GÖR
16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü…

29/03/2021
16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü…
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Gönderdiğiniz tahliller biyokimya tahlilleri ve normal.Ancak sorunuzda belirttiğiniz ve 80 çıkan PLT değeri oldukça düşük.100 ve altı PLT…
DEVAMINI GÖR
Kan tahlilimde wbc değerim 14.58 idrar tahlilinde de 5-6 lökosit ve biraz bakteri yazıyor

25/03/2021
Kan tahlilimde wbc değerim 14.58 idrar tahlilinde de 5-6 lökosit ve biraz bakteri yazıyor
Cevap: Merhabalar, WBC değeriniz 14.58 normalin üstünde bir değer.Ancak panik olacak bir yükseklik asla değil. İdrar tahlilinizde bakteri görülmüş olması evet bir sistit bulgusu…
DEVAMINI GÖR
Babamın D-dimer (Kantitatif) değeri 4162 çıktı. tomagrafi çekildi ama sonuçlar 10 günde çıkacak.

25/03/2021
Babamın D-dimer (Kantitatif) değeri 4162 çıktı. tomagrafi çekildi ama sonuçlar 10 günde çıkacak.
Cevap: Merhabalar.Öncelikle babanıza geçmiş olsun diliyoruz.COVİD hastalarında sperifik olarak D dimer yüksekliği olmaktadır.D dimer için 4162 yüksek bir değer. COVİD sonrası D dimer…
DEVAMINI GÖR
Merhaba, dün akşam yan boşluk kısım (böğür dediğimiz bölüm) ve böbrek tarafında ağrı şikayeti ile acile gittim özellikle tuvaletimi yaparken böbreklerimde ağrı oluyordu

25/03/2021
Merhaba, dün akşam yan boşluk kısım (böğür dediğimiz bölüm) ve böbrek tarafında ağrı şikayeti ile acile gittim özellikle tuvaletimi yaparken böbreklerimde ağrı oluyordu
Cevap: Merhabalar.Tahlil sonuçlarınızı inceledik WBC yani lökosit değeriniz 9.45 çıkmış.Bu değer normal ve endişe  gerektirecek bir sonuç değilSistit tanısı için en değerli…
DEVAMINI GÖR
Pet çekimi, sintigrafi gibi çekimlerde verilen radyasyonlu ilaçlar vücuttan idrarla atılıyor sanırım. Bu çekimleri yaptırdıktan sonra tualet kullanımına özellikle dikkat etmek gerekiyor mu?

22/03/2021
Pet çekimi, sintigrafi gibi çekimlerde verilen radyasyonlu ilaçlar vücuttan idrarla atılıyor sanırım. Bu çekimleri yaptırdıktan sonra tualet kullanımına özellikle dikkat etmek gerekiyor mu?
Cevap: Merhabalar.Öncelikle PET ve Singtigrafide radyoaktif maddelerin kullanıldığı bir gerçek. Pet çekiminde kullanılan madde radyoaktif işaretli FDG ilacıdır.Sintigrafi, radyoaktif bir maddenin…
DEVAMINI GÖR
Şiddetli kas agrisi titreme bel ve kalca tutukluğu şikayetiyle hastaneye başvurdum

26/02/2021
Şiddetli kas agrisi titreme bel ve kalca tutukluğu şikayetiyle hastaneye başvurdum
Cevap: Rahatsızlığınız için Fizik Tedavi ve/veya ortopedi bölümüne başvurmanızı öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
Tanı. Sol servikal. 10x4 mm. Boyutlu lenf nodu. Sağ tiroid lobu. 5x4 mm. Boyutlu soliter solid nodul

22/02/2021
Tanı. Sol servikal. 10x4 mm. Boyutlu lenf nodu. Sağ tiroid lobu. 5x4 mm. Boyutlu soliter solid nodul
Cevap: Doktorunuz gerek görür ise, lenf nodlarının alınması konusunda görüş bildirmiş. Bu durumda kulak burun boğaz uzmanı, genel cerrahi uzmanı ve radyoloji doktorlarınca alınacak karar…
DEVAMINI GÖR
Selam.d vitamini ve troid antikor testlerini dahiliye ve endokrin dışında hangi doktorlar isteyebiliyor?

15/02/2021
Selam.d vitamini ve troid antikor testlerini dahiliye ve endokrin dışında hangi doktorlar isteyebiliyor?
Cevap: Bu testler için aile hekiminize baş vurabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Benim akşam yemek yerken soğan yaprağı durup çiğnemeden boğazımdan bütün olarak kaçtı sonrasında suyu içtim çok azda ekmek yedim fakat boğazımda taş oturmuş gibi yutkunurken şişmiş gibi bir his hissediyorum

15/02/2021
Benim akşam yemek yerken soğan yaprağı durup çiğnemeden boğazımdan bütün olarak kaçtı sonrasında suyu içtim çok azda ekmek yedim fakat boğazımda taş oturmuş gibi yutkunurken şişmiş gibi bir his hissediyorum
Cevap: Şikayetleriniz devam ederse bir kulak burun boğaz doktoruna muayene olabilirsiniz.Geçmiş olsun dileriz.
DEVAMINI GÖR
Dün korunmalı bir ilişki yaşadım kisi kendisinin bu isi yaptigini soyledi .ilişkiden sonra korumayı peçete ile çıkardım hafif kırmızıydı daha sonra o esnada aklıma kolonya ile temizlemek geldi bölgeye…

15/02/2021
Dün korunmalı bir ilişki yaşadım kisi kendisinin bu isi yaptigini soyledi .ilişkiden sonra korumayı peçete ile çıkardım hafif kırmızıydı daha sonra o esnada aklıma kolonya ile temizlemek geldi bölgeye…
Cevap: Şüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular…
DEVAMINI GÖR
Erkek infertilitesi sebebiyle prolaktin değerim yüksek, testosteron değerim ise düşük çıktı.

14/01/2021
Erkek infertilitesi sebebiyle prolaktin değerim yüksek, testosteron değerim ise düşük çıktı.
Cevap: 1.TSH değeriniz az da olsa yüksek. TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid beziniz yavaş çalışıyor olabilir.Bu durumda…
DEVAMINI GÖR
İlişki sonrası doğum kontrol hapına başladım. 7-8 günlük bir kullanım sonrasında bıraktım. 2 kere düzensiz adet oldum ve birden fazla gebelik testi yaptım (hepsi negatif)

12/01/2021
İlişki sonrası doğum kontrol hapına başladım. 7-8 günlük bir kullanım sonrasında bıraktım. 2 kere düzensiz adet oldum ve birden fazla gebelik testi yaptım (hepsi negatif)
Cevap: Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.Ancak doğum kontrol hapını düzensiz kullanmanız da dengeyi bozmuş olabilir. Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği…
DEVAMINI GÖR
Annemin gaita testinde manuel gizli kan araması pozitif

12/01/2021
Annemin gaita testinde manuel gizli kan araması pozitif
Cevap: Gizli kan pozitif olması her durumda normal değil.Bağırsaklarda bir hastalık olabileceğini akla getirir.DAHİLİYE VE/VEYA GASTROENTEROLOJİ UZMANINA başvurmanızda yarar var.
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba beklenen adetten 3 gün önce yerleşme kanaması olur mu?

08/04/2021
Hocam merhaba beklenen adetten 3 gün önce yerleşme kanaması olur mu?
Cevap: Yerleşme  sadece gebe kalınması halinde görülür. Ancak her gebelikte görülmez.Yerleşme kanaması gebeliğin başlangıcında yaklaşık olarak adet dönemine denk gelen günlerde…
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba kız ardaşım en son 13 mart da adet oldu. 26 martda çıplak sürtünme ile ilişkimiz oldu boşalma vs cinsel ilişki de yok. Bu ay olması gerekenden 3 gündür erken oldu.

07/04/2021
Hocam merhaba kız ardaşım en son 13 mart da adet oldu. 26 martda çıplak sürtünme ile ilişkimiz oldu boşalma vs cinsel ilişki de yok. Bu ay olması gerekenden 3 gündür erken oldu.
Cevap: Merhaba, yerleşme kanaması normal bir adet kanamasından çok daha az bir kanama şeklinde olur.Zaten yerleşme kanaması her gebelikte gçrülen bir durum da değildir. Yerleşme kanamasından…
DEVAMINI GÖR
Acilll lutfen Erkek arkadaşım ile ilişkiye girdik vajinaya boşalma olmadı ama göbeğime boşaldı, bakireyim

25/03/2021
Acilll lutfen Erkek arkadaşım ile ilişkiye girdik vajinaya boşalma olmadı ama göbeğime boşaldı, bakireyim
Cevap: Merhaba. İçiniz rahat olsun bu tür bir ilişki sonrası hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır. Göbekten sızan sperm hücrelerinin vajinaya girmesi ile bu ihtimalden söz edebiliriz…
DEVAMINI GÖR
Primolut kullanarak adetimi geciktirip 8 şubat tarihinde korunmasız cinsel ilişkiye girdim ilacı bıraktıktan 2 gün sonra regl oldum ama bu ay reglim 2 hafta gecikti tarlusal kullandım hâlâ regl olamadım…

24/03/2021
Primolut kullanarak adetimi geciktirip 8 şubat tarihinde korunmasız cinsel ilişkiye girdim ilacı bıraktıktan 2 gün sonra regl oldum ama bu ay reglim 2 hafta gecikti tarlusal kullandım hâlâ regl olamadım…
Cevap: Hamilelik riski kesinlikle yok.İlişki sonrası adet görmüş olmanız bu durumu destekliyor.Ancak size önerimiz doktor tavsiyesi olmadan primolut ve tarlusal gibi ilaçları kullanmamanız.Bu…
DEVAMINI GÖR
5 ay önce sevgilimle sürtünme yoluyla bı ilişkiye girdik göbeğimin biraz alt kısmına boşaldığını söylüyor hemen sildim 5 defa da adet oldum

23/03/2021
5 ay önce sevgilimle sürtünme yoluyla bı ilişkiye girdik göbeğimin biraz alt kısmına boşaldığını söylüyor hemen sildim 5 defa da adet oldum
Cevap: Kesinlikle gebelik ihtimali yok içiniz rahat olsun. Hele belirttiğiniz ilişki türü de zaten hamilelik yönünden risk bulundurmuyor.Üstelik arka arkaya 5 kere de adet olmuşsunuz.İlişki…
DEVAMINI GÖR
idrar testi yaptım negatif cıktı gebelik varmıdır kan testi yaptıramam

17/03/2021
idrar testi yaptım negatif cıktı gebelik varmıdır kan testi yaptıramam
Cevap: Bu durumda hamilelik şüphesi bulunmuyor.Hem de 2 sebeple.1.İlişki sonrası görülen adet kanaması gebelik olasılığını kaldırır.2.İlişki sonrası gebelik testiniz (en son yaptığınız 13 Mart…
DEVAMINI GÖR
Pantolonda sperm hücresinin ömrü ne kadardır? Pantolona el değmesi sonrası vajinaya temasla hamilelik olur mu?

09/03/2021
Pantolonda sperm hücresinin ömrü ne kadardır? Pantolona el değmesi sonrası vajinaya temasla hamilelik olur mu?
Cevap: İki sorunuza da sırayla cevap verelim.Sperm  hücresi dış ortamda sadece birkaç dakika yaşar. Sperm yaşamak için neme ve sıcaklığa ihtiyaç duyar, bu nedenle havaya maruz…
DEVAMINI GÖR
Korunmadan birden cokkez iliskiye girdik. Adetim 40-41 gun kadar gecikti. Disari bosaldigina ikimizd

26/02/2021
Korunmadan birden cokkez iliskiye girdik. Adetim 40-41 gun kadar gecikti. Disari bosaldigina ikimizd
Cevap: Tedbiren de olsa gebelik testi yaptırmalısınız.Korunmasız ilişkilerde, erkeğin vajina dışına boşalması sık görülen bir durumdur.Ancak her ne kadar dışarı boşalma olsa da, penis vajinaya girdiği…
DEVAMINI GÖR
Giyinik sürtünme yaşadım.Boşalma sonrası sevgilim suyla temizledi kendini. Sonra giysisiz denemek istedik.Kaygan olması için ağız işi yaptım. Sevgilim penis ucunu sıvı çıkmaması için tuttu.

Giyinik sürtünme yaşadım.Boşalma sonrası sevgilim suyla temizledi kendini. Sonra giysisiz denemek istedik.Kaygan olması için ağız işi yaptım. Sevgilim penis ucunu sıvı çıkmaması için tuttu.
Cevap: Belirttiğiniz bir ilişki ile hamilelik ihtimali bulunmamaktadır. Verdiğiniz bilgilere göre zaten bir boşalma olmamış ve erkeğin cinsel organı vajinanıza direkt olarak temas etmemiş.Ella adındaki…
DEVAMINI GÖR
Bana HIV fobisi tanısı koyuldu.HIV a yakalanmış olabilir miyim?

Bana HIV fobisi tanısı koyuldu.HIV a yakalanmış olabilir miyim?
Cevap: Bu şekilde HIV yönünden bulaş riski bulunmamaktadır.
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla adetinin son günleri de üzerimde kıyafet ve ped varken sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. 1 saat sonra falan tuvalette pembemsi kan geldi kizlik zarına zarar gelmiş midir?

Erkek arkadaşımla adetinin son günleri de üzerimde kıyafet ve ped varken sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. 1 saat sonra falan tuvalette pembemsi kan geldi kizlik zarına zarar gelmiş midir?
Cevap: Evet kızlık zarınız zarar görmüş olabilir bu bölgeye bir baskı olmuş ise.Bu durumda bir kadın doğum doktoruna muayene olmanız gerekebilir jesin bilgi için.
DEVAMINI GÖR
Oral seks ile ağıza gelen spermler ağızda kalırlarmı ve yutulmasında sakıncası varmıdır

Oral seks ile ağıza gelen spermler ağızda kalırlarmı ve yutulmasında sakıncası varmıdır
Cevap: Yutulması sağlığınız için zararlı olabilir.Cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de bahsettiğiniz şekilde beraberlik zararlı olabilir.
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşım dün arkadan ilişkiye girmek istiyorum dedi bende istiyorum ama hamile kalmaktan çok korkuyorum

Erkek arkadaşım dün arkadan ilişkiye girmek istiyorum dedi bende istiyorum ama hamile kalmaktan çok korkuyorum
Cevap: Arkadan ilişki, ters ilişki gibi   normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.Hamilelik için çok düşük de olsa sadece bir olasılık bulunmaktadır.Boşalma…
DEVAMINI GÖR
26 yasindayim 1.5 senelik evliyim esimle iliskiye benim korkularim yuzumden henuz yeni girebildik 2 kere beraber olmamiza ragmen herhangi bir kanama olmadi sebebi kızlik zarimin esnek olmasindan mi kaynakliyo…

26 yasindayim 1.5 senelik evliyim esimle iliskiye benim korkularim yuzumden henuz yeni girebildik 2 kere beraber olmamiza ragmen herhangi bir kanama olmadi sebebi kızlik zarimin esnek olmasindan mi kaynakliyo…
Cevap: Bu konuda en doğrusu bir kadın doğum doktoru ve psikolog veya psikiyatristten destek almanız. Normal bir cinsel ilişki alışkanlığınız olmadan bebek sahibi olmanız da pek mümkün görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Biri tarafından kolumdan isirildim.böyle bir durumda karşıdaki kişi de hiv söz konusuysa bana bulaşabilirmi.bir aydır çok kötüyüm böyle bir durumda buluşma riski varmı

Biri tarafından kolumdan isirildim.böyle bir durumda karşıdaki kişi de hiv söz konusuysa bana bulaşabilirmi.bir aydır çok kötüyüm böyle bir durumda buluşma riski varmı
Cevap: Sizi ısıran kişi de bu tür bir bulaşıcı hastalık var ise bu durumda bu tür bir hastalık bulaşından da söz edebiliriz.
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla kıyafetlerimiz vardı. Zaten sinemadaydık. İkimizde de iç çamaşırı pantolon vardı. Ben onun cinsel organına dokundum bir süre sonra ıslaklık hissettim

Erkek arkadaşımla kıyafetlerimiz vardı. Zaten sinemadaydık. İkimizde de iç çamaşırı pantolon vardı. Ben onun cinsel organına dokundum bir süre sonra ıslaklık hissettim
Cevap: Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan…
DEVAMINI GÖR
İdrar Tahlilinde pH Hangi Hastalıklarda Önemlidir?
Kimyasal açıdan pH, asitlik ve bazlık göstergesidir.
EMG (Elektromiyografi) Nedir?
Dışarıdan gelen tehditleri doğru algılamak, hızlı değerlendirip, hızlı cevap vermek, vücudu dış etkilerden korumanın en etkin yoludur.
FSH ve Gebelik Bağlantısı
Kadınlarda  FSH hormonu  overlerde yani yumurtalıkta bulunan granuloza hücreleri üzerinde etkiye sahiptir
Elektroterapi Nedir?
Elektroterapi, vücutta bir bölgenin çalışıp çalışmadığını veya çalışma kapasitesini ölçmek için vücudun belirli bir bölgesine kontrollü…
Pelvimetri Nedir? Amacı Nedir?
Pelvimetri, kadınlarda pelvis kemik açıklığının ölçülmesidir.Gebelik  için önem arz eden bir ölçüm aracıdır.Pelvimetri ölçümü…
Gaitada (dışkıda) Nişasta Neden Görülür?
Yetişkinlerde normalde dışkıda sindirilmemiş nişasta yer almaz. Gaita tahlilinde nişasta görülmesi normal bir durum değildir.
Kanda Ürik Asit Yüksekliği
Ürik asit; pürin adı verilen,  DNA ve RNA’nın temel yapı taşını oluşturan metabolizmanın son ürünüdür.
Boğaz Kültürü Neden Yapılır?
Boğaz kültür testi ile  özellikle A grubu Streptokok bakterilerine bağlı ve halk arasında Beta mikrobu olarak da bilinen boğaz enfeksiyonlarının tanısı kolaylıkla konulmaktadır.
ANA Tahlili Paterni Değerlendirmesi
ANA testi; otoimmün hastalıkları tanısında kullanılan bir tahlildir. IFA yöntemiyle yapılan ANA testlerinde, test paterninin değerlendirilmesi klinik yönden önem taşır.
Toxo IgG Ve Toxo IgM Testi Nedir?
Toxo IgG Ve Toxo IgM Testleri, Toxoplazma enfeksiyonunda tanı amacıyla doktorlarca istenen tahlillerdir.