Tahlil Yorumları Soruları


Merhaba tahlil yaptırdım sonuçlarını öğrenmem mümkün mü şimdiden teşekkürler ve iyi bayramlar dilerim..

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

İdrar Dansite * 1.007 pH 6.5 Protein Negatif Glukoz Negatif Keton Negatif Bilirubin Negatif Blood Negatif Nitrit Negatif Urobilinojen Normal

Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu varlığı açısından ek olarak  idrar kültür

Hocam kanımda enfeksiyon varmış bu değerlerde durum nedir?

Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC  yüksekliği durumunda akla gelen ilk olasılık enfeksiyon v

Kolesterol 240mg/dl LDL 168 mg /dl hdl 58 mg/dl kolesterol sonuçlarım böyle çıktı ve 40mg lık ilaç verdiler diyet yapmamı söylediler

Yapılan biyokimya tahlillerine göre kolesterol ve kötü kolesterol olarak da bilinen LDL değerleri yüksek çıkmış.Bu tabii ki istenen bir durum değil.Kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi durumlar için kuşkusuz risk oluşturacakt

Merhaba hematoloji sonuçlarım RBC 3.95 LL 4-5.2 HGB 11.2 LL 12-16 HTC 34 LL 36-46 MPV 10.6 HH 6-10

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu yönde bir tedavi olmalısınız.Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de i

Zevk suyu vajinama temas etti.Hamile kalır mıyım?

Zevk suyundan gebelik oluşması düşük bir ihtimaldir.Ertesi gün hapı kullanmanız bu ihtimali daha da düşürmüştür.Bu konuda detaylı bilgi için tıklayınız.

B 12 aralığı 191-914 arası, .b12 sonucum 285 çıktı.Sizce bu normal mi?

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem görülmüyor testlerde.

Beta HCG sonucum 0,328 hamile miyim?

Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor.Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve Beta HCG ile ilgili benzer sorulmuş

Evde idrar testi yaptirdim ikinci çizgi silik cikti sabahsi gittim gebelikte kan yaptirdim 0.12 cikti

Gebelik testini önerilen süreden erken yaptırmışsınız.Gebelik testinin ne zaman yapılacağına dair Tahlil.com'da bir bilgilendirici yazımız yayınlandı..Aşağıda bu konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Gebelik testi ideal olarak ne

Ben ağızdan ilişki yaşadım ondan hemen ertesi gün ağzımda aft çıktı. 2 ay sonra hepatit b ve hıv testi yaptırdım.

Anti HBS testiniz pozitif.Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağ

Kist hidatiği testi yaptırdım sonuç 1/160 çıktı bu nedir ve tedavisi nedir?

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bil

Tetkik Adı Sonuç Ünite Referans Aralık ACTH 59.54 pg/mL 0 - 60 MPV H 11,4 fL 7,2 - 11,1 PCT L 0,19 % 0,2 - 0,32

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

17 yasındayım . benim dalağımda buyume var

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.Doktorunuz gerek görürse ilave testler

anti hcv 1.53 pozitif anti hıv 0.11 negatif hbsag 0,3 negatif

Sonuçlarınız sizde Hepatit C enfeksiyonu olduğu yönünde.Doktorunuz bu yönde doğrulayıcı testler isteyebilir.

4 hafta 3 gunluk hamileym beta hcg degerlerim iki gun arayla 74.81 - 195.02-737.59 doktorum olumlu yda olumsuz bi anormallik olabilir dedi l

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir

Sonuclarim anti hbs serum 278 pozitif referans araligi negatif? Bu ne demek

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Ol

Kan tahlilimde mcv ve mch sınırdan yaklaşık 0.9 fazla çıktı acaba sorun olur mu

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki t

Hocam ben bir ayda 4 kez adet oldum. Doktora gittim ultrasonda kist gördüğünü pek iyi olmadığını söyledi

Doktorunuz gereken bilgileri vermiş ve öneride bulunmuş.Bir ayda 4 kere adet olmanız kesinlikle olağan değil.Bir an önce doktorunuzun önerilerine göre tedavi süreciniz b