BAKIR (Cu)

Bakır metabolizmasının değerlendirilmesinde kullanılır.
Enfeksiyon, enflamasyon, gebelik, lösemi, bilier siroz, Hodgkin hastalığı, pellegra, pulmoner tüberküloz, anmei, talasemi minör ve majör, AMI, beyin enfarktüsü, romatoid artrit, hipotiroidizm, hipertiroidizm, kollajen doku hastalıkları, SLE ve bazı malignitelerde serum Cu düzeyi arTAR.
Wilson hastalığı, gastrointestinal sistem hastalıkları, kistik fibrozis, nefrotik sendrom, yanıklar, protein malnutrisyonu ve kronik iskemik kalp hastalıklarında serum Cu düzeyi düşer.
Ayrıca östrojen, oral kontraseptif ve antiepileptik kullanımı ve gebelikte, karaciğerde seruloplazmin sentezinin artışına bağlı olarak serum Cu seviyesi de artar

Normal Değerleri yaşa göre değişebilmektedir:

 0-3 ay                  20-70 mg/dl
 4 ay-5 yaş             85-190 mg/dl
 6-15 yaş                80-160 mg/dl
 15 yaş ve üstü       80-155 mg/dl 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 6 Adet Yorum Gelmiş
******* ******* :

selamlar kolonoskopi genelde hangi rahatsızlığı araştırma amacı ile uygulanır kanser vakkaları bu testle belirlenirmi?


Cevap:

Kolonoskopi kalın barsağı inceleyen görüntülü bir tanı yöntemidir.Barsak kanseri tanısında sıkça tercih edilen tahlil yöntemlerinden biridir.

******* ******* :

MRB ANNEM 52 YAŞINDA BİR YUMURTALIK KANSERİ HASTASI,YAKLASIK 2 AY ÖNCE KARIN ŞİŞKİNLİĞİ SEBEBİ İLE DOKTORA BASVURDUK GEREKLİ TETKİKLER YAPIKDIKTAN SONRA TÜMÖR OLDUGU VE HASTALIGIN OMENTUMA YAYILDIGINI ÖĞRENDIK SUANDA HASTALIK 3.EVRE ASAMASINDA.3. KUR KEMOTERAPİ UYGULANDI VE AMELIYAT OLDUKTAN SONRADA 3 KUR DAHA ALICAK.BU TİP HASTALARDA YAŞAM SURESI NEDİR,KURTULMA ŞANSI YÜZDE KAÇ OLABİLİR ?


Cevap:

Öncelikle annenize acil şifalar diliyorum.Kanser vakalarında her hastanın direnci,kanserin çeşidi,uygulanan tedavi,hastanın yaşı gibi bir çok durum yaşama süresine etkilidir.İnternet ortamında ,annenizin durumu ile ilgili bir görüş bildirmem sağlıklı olmaz.Geçmiş olsun dileklerimle....

******* ******* :

Hocam merhaba ben de akdeniz anemisi hastasıyım. 7 yıl önce bacagımda bır yara cıktı ve tadavisini oldugum halde tam kapanmıs degıl yapılan testlerde kanda bır mıkrop oldugu belirlendi simdi bu mıkrobu arastımak ıcın gereklı testler yapılmakta gögus kafesinden ılık ornegı alındı bunu testle ne gıbı bır arastırma yapılabılır kan kanserıyle bır alakası var mı?


Cevap:

Verdiğiniz bilgilerle ilgili olarak kan kanseri şüphesiyle ilgili bir görüş belirtilemez.Öncelikle hemogram testi sonuçlarınızın ve periferik yayma sonucunuzun görülmesi gerekli düşüncesindeyim.

******* ******* :

merhaba,babam 47 yasında ve cocuklugundan berı suren bır AKDENİZ ANEMİSİ hastası kan almak için suanda hastahanede ancak doktorumuz bırtakım tahliller istedı GASTROSKOPİ gibi birde gögüs kafesindeki ilikten örnek alındı.Bu sadece vücudun neden kan uretmedıgıyle alakalı bır tesmıdır?yoksa lösemi araştırmasımısır cok tedırgınım ?


Cevap:

Gastroskopi,mideyi inceleyen bir testdir.Lösemi ile ilgili direkt bir ilişkisi yoktur.

******* ******* :

merhaba.ben 23 haftalık hamileyim.tam kan sayımında RBC 3.90 - HGB 11.57-HCT 32.36 -PDW ise 18.25 değerlerinde çıktı.tam idrar testinde ise LÖKOSİT 10.2- EPİTEL HÜCRE 6.8 ÇIKTI yorumlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Anemi yani kansızlık bulgularınız var.Ancak hamileliğinizin bu bölümünde bu değerler olağan kabu l edilir.Genellikle kadın doğum doktorları anne adaylarına kan yapıcı ilaçlar verir.Bu tür bir ilaç kullanmanız gerekebilir.İdrarda lökosit görülmesi ise bir enfeksiyon bulgusu olabilir.Gerekirse bir idrar kültürü tahlili ile enfeksiyonu tesbit etmeye yarayan ilave tetkik yapılabilir.Gebeliğinizi takip eden doktorunuz bulgularınızla ilgili gerekli önerileri yapacaktır.

******* ******* :

Hocam merhabalar. ben şu anda 5 haftalık hamileyim. Eşimin 2 ablasının 1 er erkek çocuklarında ektodermal displazi var, bu 2 ablaya doğumlarından sonra taşıyıcı teşhisi konulmuş. 1 abi sağlıklı, 2 erkek çocuğu sağlıklı, 1 abla sağlıklı 2 erkek-2kız çocuğu sağlıklı. eşimde de herhangi bir sorun yok. ama biz çok telaşlanıyoruz, bu ANHİDROTİK EKTODERMAL DİSLAZİ denen hastalığın gebelikte teşhisi mümkün müdür. Hasta çocuklardaki özellikler; bağışıklık sistemleri çok zayıf, ateşlenme, diş saç kaş eksikliği, tipik yüz görünümü, ter bezi azlığı. LÜTFEN YARDIMCI OLUN


Cevap:

Tuba Hanım sitemizde temel olarak tahlil yorumlama hizmeti verilmektedir.Sorunuz tahlil yorumlama ile ilgili olmadığından yardımcı olamıyoruz.Sizin,ektodermal displazi ile ilgili sorununuz için bir tıbbi genetik uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır.

?