A-Z Filtre

GAİTADA TRİPSİN


Kistik fibrozis için tarama testlerinden biridir. Gaitadaki tripsin miktarı malabsorbsiyonda artmışken, pankreas fonksiyon kaybı ve kistik fibrozisde azalmıştır.
4 yaş ve  üzerindeki çocuklarda değeri düşüktür.




Bu Gönderiye 24 Adet Yorum Gelmiş
Bilgi Yok:

konjestif kalp hastası bebeklerde LDH neden artar? bilgilendirirseniz sevinirim.


Cevap:

LDH kalp kasında da bulunan bir enzimdir,konjestif kalp hastalığı kalp kasını da etkilediğinden,ldh değeri yüksek çıkar.

mustafacavus1:

sayın hocam, ldh 224 çıktı. ama sonuç listesinde normal değerlerin yükseği 220 olarak belirlenmiş. bu konuda standart yokmu. interlette 240 olarak belirtilmiş.


Cevap:

Ciddi bir sorun görünmüyor, 1-2 ay sonra tekrarlatmanızı öneririz..

ayse_guney1986:

slm kızım 14 aylık yürümüyor apalamıyor konuşmuyor o nedenle çocuk nörolojiye götürdüm laktat dehidrgenez değeri ve kreatin kinaz değeri tahlilleri yapıldı çıkan sonuçlar ldh için 443 ck içinse 171 çıktı. ayrıca tahlilde aşırı hemolizli örnek yeni numuneden çalışılması uygundur yazıyor lütfen cevap.


Cevap:

Test sonucunun normal değerlerini yazmamışsınız, zaten örnek uygun olmadığından tekrar çalışılsın denmiş

rebel123456:

merhaba, annemin 22 haziranda yaptırdığımız kan testi sonucunda LDH 690, SGOT 46, SGPT 22 çıktı. Annem 4. evre meme kanseri ve kemiklerde metastaz bulunmaktadır. Şuanda haftalık kemoterapi görüyoruz ve 3. kemoterapiden sonra yaptırdığımız kan sayımında bu değerler çıktı. LDH ın yüksek olması kanserin karaciğere yayıldığını gösterir bir durum mu yoksa farklı şekilde yorumlanabilir mi? Bunun öncesinde LDH testi hiç yapılmadı.

Bilgi Yok:

sarkoidoz hastasıyım steroid tedavi görmekteyim ayrıca atak baskılayıcı bir ilaç daha alıyorum son testte ldh 366 çıktı şu an atak döneminde değil sizce neden yükselmiş olabilir?teşekkürler

Bilgi Yok:

ldh degerim 151 düşük bunun sakıncıları nelerdir acaba yada neden düşmüş olabılır??


Cevap:

yaşım da 20??

Bilgi Yok:

Hocam; kızım iki yaşında gelişi fazla iyi değil.kilomuz yaklaşık 1 yıldır 10 kg civarı. Süt dışında başka birşey yemiyor.diğer gıdalar nadiren.Geçen gün kan tahlili yaptırdık ve LDH değeri 655, KREATİNİN değeri ,29 Demir 28, B12 Vitamini 900,4 çıktı.Bu değerler ne ifade ediyor.Ayrıca LDH değeri nasıl düşültülür. Şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Bilgi Yok:

Oğlum 4yaşında kan tahlilinde MCV:77.8 MCH:27.0 HGB:10.8 EO#:0.51 NE%39.0 LY%46.4 EO%7.8 LDH:264 çıktı. Kansızlık var dendi. Acaba LDH de kansızlığa bağlı olarakmı yüksek çıktı?


Cevap:

Evet kansızlık bulguları var,ancak ldh yüksekliği buna bağlı olmaz.Kaldı ki yaş grubuna göre çocuğunuzdaki ldh değeri normal kabul edilebilir

Bilgi Yok:

ultrasonda yapıldı onlarda olumsuz çıktı ne yapmalıyım

Bilgi Yok:

dün yaptırdığım kan sonuçlarında laktat dehidrogenez ldh 710 , kreatin kinaz 7157 ast(sgot) 135, alt(sgpt) 106 çıktı bunun nedenleri neden olabilir tedavisi varmıdır vArsa nedir cevaplarsanız sevinirim


Cevap:

Muhtemelen karaciğer ile ilgili bir sorun olabilir.Ultrason yapılması fikir verecektir ilk aşamada.Testleriniz yüksek

Bilgi Yok:

mrb dün bayılmak üzere oldum acilde tansiyonumu ölçüler 8-5 çıktı ayrıca kanımıda alıp test yaptılar.LDH 1069 çıktı.Acaba tansiyon düşüklüğüne bağlı mı çıktı ?


Cevap:

Bazı kalp hastalıklarında,şok,hipoksi(vücudun oksijensiz kalması) gibi durumlarda LDH yüksek çıkabilir.Bayılmak üzere olmanız ve tansiyon düşmesi kuşkusuz bir miktar etki yapmıştır düşüncesindeyim.Ancak diğer tahlil sonuçlarınız ile birlikte genel bir değerlendirme yapmak çok daha doğru olacaktır.

Bilgi Yok:

45 gün önce kalp kapak ve bypass ameliyatı oldum en son tahlilimde LDH 467 bunu vucutan nasıl atabiliriz eklem agrıları oluyor onunla ilgilimidir?


Cevap:

Yukarıdaki yazıda da yazıldığı üzere kalp hastalıklarında yükselen bir testdir LDH.Hastalığınızın tedavi sürecine göre değerlerde düşme olabilir.

Bilgi Yok:

ldh testm 235 çıktı yaşım38 sizce normalmi


Cevap:

Yukarıdaki LDH ile ilgili yazıyı dikkatli okursanız sonucunuzun normal olduğunu görebilirsiniz

Bilgi Yok:

benim LDH 193 cıkıyor sizce bu normalmi yaşım 28 bilgi verirseniz sevinirim


Cevap:

Yukarıdaki LDH testi ile ilgili yazıyı dikkatli okursanız sonucunuzun normal olduğunu göreceksiniz.

Bilgi Yok:

hocam 18 ay önce yaptırdığım testte LDH 293 çıkmıştı şu anda ise 137. 18 ayda bu derece düşmesi normal midir.neden düşmüş olabilir.


Cevap:

LDH testinin hangi durumlarda yüksek çıktığına dair bilgileri yukarıda bulabilirsiniz.Bu durumlarda yüksk çıkabildiği gibi ilgili hastalıkta bir düzelme olduğunda ise değer de doğal olarak düşecektir.

Bilgi Yok:

6 yaşındaki oğlumda ldh 230 çıktı,lab sonuçlarında üst limit 190 u/l gösterilmiş. hct 37.5%. mcv 77 fL. mch 25.5pg pdw 16.5%,hgb 12,5 gr/dl .genel bir rahatsızlığı yok, ldh anlamlı mı?


Cevap:

Çocuğunuzun yaşı da göz önüne alındığında LDH testinde sorun yok,zaten yulkarıdaki yazıda da bu değerin kabul edillebilir olduğunu yaşa göre görebilirsiniz.

Bilgi Yok:

ldh 692 çıktı ayrıca kreatin kinaz :1276
ast 70 alt 47 çıktı ne yapmam gerekiyor hastalık hakkında bilgi verirmisiniz? teşekkürler yaşım 30


Cevap:

Karaciğerle ilgili tetsleriniz yüksek çıkmış.Karaciğeri de gösterecek ultrason tahlili ilk aşamada yararlı olacaktır,fikir edinmek için.

Bilgi Yok:

Ben sporcuyum ve kaslarımda laktik asit birikmesi çok erken oluşuyor kollarımı yukarıda tutamıyorum.ldh değerim 230 çıktı.bunun düşük olmasıyla kaslarımda laktik asid birikiminin,kollarımın yanmasının alakası varmı?teşekkür ederim


Cevap:

Ağrılarınız laktik asit yüksekliğinden elbette. Ama kaslarda laktik asit birikmesi iyi sporcu olmadığınızın göstergesi, yani iyi antreman yapmıyorsunuz ve beslenmiyorsunuz. İyi sporcu olmak için sadece yetenek yetmez, çok çalışın, iyi çalışın, iyi beslenin, kaslarınızda laktik asit biriktirmeyin

Bilgi Yok:

benim oğlum 4 yaşında ve ldh 676 çıkmıştır sizce bu değer yüksekmidir teşekkürler.


Cevap:

Oğlunuzun LDH değeri yüksek.Bunun nedeni konusunda bir çocuk hastalıkları uzmanına başvurmalısınız.İlave tetkikler de isteyecektir.

Bilgi Yok:

kabarmaların içtiğim panalgin adlı ilaçtan olabileceğini söyledi bir de ldh ın enfeksiyonlarla ilgisi var mı çünkü ben hafif bir boğaz enfeksiyonu geçirmiştim ve 1-2 gün önce iyileşmiştim

Bilgi Yok:

dün gece vüdumda çıkan ve sürekli yayılan kabarcıklar ve kızarıklar için acile gittim avil vurdular biyokimya testi yaptılar ldh ım 381 çıktı orada olan doktor pek bir açıklama yapmadı bende neden bu kadar yüksek olduğunu merak ettim yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

LDH düzeyiniz yüksek.LDH genel olarak kalp ve karaciğer hastalıklarının tanısında kullanılan bir testdir.Tek başına yüksekliği fazla fikir vermez.Ancak LDH yüksekliği ile enfeksiyon arasında bir bağlantı olacağı kanısında değilim

Bilgi Yok:

kardeşim 14 yaşında bi çocuk. geçirmiş olduğu bi kazadan dolayı pankreasının bi kısmı alındı , ameliyattan iki ay geçmesine rağmen amilaz değeri giderek azalıyo ve en son 156 U/L çıktı aynı zamanda LDH değeri de 513 U/L çıktı sizce bu normal bi durum mudur?
teşekkürler..


Cevap:

Pankreas hayati bir organdır.Ameliyatla bir kısmının alındığını söylüyorsunuz.Buna bağlı olarak LDH yüksekliği olabilir.Amilaz değerinin referans değerlerini belirtmemişsiniz ancak düşük değerde gözükmüyor.Ameliyatı yapan doktorlar,kardeşinizi de takip ediyorlardır.En doğru bilgiyi onlar verecektir.

Bilgi Yok:

ldh 192 çıktı 220 ile 450 arası normal
düşüklüğü normal mi?


Cevap:

Değeriniz aşırı düşük değil.Ayrıca LDH yüksekliği klinik olarak daha anlamlıdır.LDH düşüklüğü fazla önemsenmez.

Bilgi Yok:

ldh 833 cıktı ne yapmam lazım


Cevap:

LDH değeriniz oldukça yüksek çıkmış.LDH birçok hastalıkta artar.Temel olarak karaciğer,bazı kan hastalıkları,kalp ve kas hastalıklarında yükselebilir.Testi tekrarlatıp bir dahiliye uzmanına görünmelisiniz.