ISLET ADACIK ANTİKORU (Pankreas islet cell antikor, ICA)

Tip I diabetes mellituslu (DM) hastaların %90’ında pozitiftir. Tip I DM’ta klinik bulgular başlamadan yıllar önce antikor saptanabilir.Endokrinoloji doktorlarınca istetn bir kan tahlilidir.
Diabeti olmayan kişilerde pozitif bulunduğunda tip I DM’a yatkınlığı gösterir.
Birinci derece akrabalarında tip I DM olduğu bilinen kişilerde, düşük derecede ICA pozitifliği varsa ileride tip 1 DM gelişme olasılığı %40, yüksek titrede ICA pozitifliği varsa %100’dür.
Ayrıca diabetes mellitusta tip 1-2 ayrımında da kullanılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 3 Adet Yorum Gelmiş
i********** :

9 aylikken bebegimize test yaptirdik igg 257 cikti bu deger normalmi


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


******* ******* :

62 yaşında erkek hastanın kan tahlillerinde IgG 8990, IgM 242 Globulin 10,3 Sedimantasyon 90 çıktı.Kanda kalsiyum normal, üre normal,boyunda kitle opere edildi.Patoloji sonucunda plazma hücre neoplazm tanısı konuldu. kemik survey kemiklerde tutulum yok.batın bt normal görünüyor.Ancak hastalığın tam tanısı belli değil.Mm,lenfoma veya diğer kan hastalıklarından hangisi olduğu konusunda bilgi verebilirmisiniz?


Cevap:

Verdiğiniz bilgilerden boyundaki kitlede kanser hücreleri varlığı anlaşılıyor.Buradan daha fazla bir şey söylemek mümkün değil

******* ******* :

kızım 18 aylık kan tallili sonuçlarının iki değeri yüksek çıktı.
IgG 1780 ve IgA 171 bu sonuçları nasıl yomlarsınız ayrıca ulturasyon sonucunda sol böbrekte genişleme var


Cevap:

Sadece bu değerlerle bir tanı koymak mümkün değil.Testlerin referans değerlerini yazmamışdınız,ancak yüksek görülüyor.Bir çocuk hastalıkları uzmanı bu konuda çok daha detaylı bilgi verecektir.

?