A-Z Filtre

OKSALAT


Böbrek taşı oluşumu görülen hastaların değerlendirilmesi ve takibinde kullanılan bir tahlildir.
Ürolitiazisin değerlendirilmesinde kullanılır. Primer hiperoksalüri, diabetes mellitus, siroz, piridoksin eksikliği, sarkoidoz, pankreas yetmezliği, çölyak sprue, ileal rezeksiyon, jejunoileal şant, safra yolları hastalıkları ve ince bağırsak hastalıklarında idrar oksalat düzeyi artarken, böbrek yetmezliğinde idrar oksalat düzeyi düşer.

Normal Değer:
15 yaş ve altı:  140-420 mmol/gün
15 yaş ve üstü ise

Erkeklerde          80-490 mmol/gün
Kadınlarda ise    40-320 mmol/gün'dür.




Bu Gönderiye 21 Adet Yorum Gelmiş
Ayşenur Erol:

Kolay gelsin 10 haftalık gebeyim. Anti cmv 245.98 cıktı bu normal mi


Cevap:

CMV IG G ve IG M testleri gebelik takibinde istenen tahliller arasındadır.

 


Ancak, sorularınızı lütfen aşağıdaki linki kullanarak sorunuz.Bu alandan soru sorulmamakta ancak yorum yapılabilmektedir.
https://www.tahlil.com/soru-sor
Teşekkür ederiz.

Fatmanur AYDIN:

Kolau gelsin benim boğazlarım da lenf bezlerim sisti bunun için hastaneye gittim anti cmv ıgg 5.17 cikti ama anti cmv lgm düşük acaba bi beni aydınlatırmısınız bekarım bu virüs gibi biseymis sanırım bulaşıcımı başkasına gecermi ve geçme süresi ne kadar bi zaman alır ?


Cevap:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor.
Aktif bir enfeksiyon görülmüyor.
Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

Mine Yıldız:

Cmv ıgm (mikroelisa) 1,48 pozitif. nŞu an vücudumda olduğunun göstergesi midir? Gebelik düşünüyorum sakıncası olur mu?


Cevap:

Yeni geçirilmiş bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor. Şu dönem gebelik için uygun olmayabilir.

ezginaz1709:

Merhaba 8 haftalik hamileyim gecen hafta yapilan kan testinde anti cvm igm:1.14 anti cvm igg:152.3 avidite testi istenildi.sonuclari siz de yorumlayabilirseniz cok sevinirim.


Cevap:

CMV IGM pozitifliği tespit edildiği durumlarda geçirilmiş veya geçirilmekte olan enfeksiyonun sürecine dair bilgi almak için avidite testi istenir.

Avidite testi sonucuna göre doktorunuz gerekli değerlendirmede bulunacaktır.

seher.akda:

Merhaba 9 haftalık hamileyim kan testlerim n


Cevap:

Testlerinizi yazmanız gereklidir..

maydin64:

MERHABA
Anti toxoplazma igm 0,16
anti rubella 0,54
anti cmv igm 1,45 pozitif
eşimin tahlil sonuçları bu ve gebeliğin ikinci ayında. doktor başka bir doktora yönlendirdi. acab bu doktora gittiğimizde yine aynı çıkarsa tedavisi olur mu? veya doktora gitmesek bir sıkıntı olur mu?


Cevap:

Sonuç olarak CMV IGM pozitifliği olağan bir durum değil gebelik sürecinde. Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller isteyecektir.

meliksahbilge:

Merhaba CMV IgG (CMIA) ,değerim 235
anti rubella IgG DEĞERİ 99 NORMALMİ YOKSA BİR SORUN MU VAR yarın dokter bey bakıcak ama rahat bir uyku uyuyabilirmiyim acaba saygılar


Cevap:

Sorun görünmüyor..

nuran_0185:

Merhabalar 8 haftalık hamileyim ve bütün değerlerim normal çıkmışken
cytomegalievirus 219 IU/ml <6,0
CMV IgG pozitif yazıyor. Çok endişe ediyorum.


Cevap:

CMV IG G pozitifliği hamilelikte sorun yaratmaz.IG M pozitifliği dikkate alınmalıdır.

Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

shadowgirl:

MERHABA ben 11 haftaalık gebeyim tahlil sonuçlarım anti cmvIgG POZİTİFaltındada negatif yazıyoaynı sekilde rubella IgG kemiluminesans veya benzeri pozitif altında negatif yazıyor toxoplazma ıgm negatif kafam karistı lütfen cvplarmısınız tesekkürler


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.

Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....


sevgituruncel:

merhaba 8 haftalık hamileyim, gebeliğimin 4. haftasında yapılan testlerde CMV Ab IgG 54 yani pozitif çıktı, CMV IgM ise negatif. dün ise gittiğim hijeynik olmayan bir klnikte vajinal prob'tan cmv virüsü kapmış olabilme endişesi taşıyorum.. eğer enfeksiyon kapıldıysa kanda ne kadar süre sonra çıkar.


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Bir sorun görülmüyor.  CMV IG G pozitifkiği hamilelikte sorun yaratmaz


gulay-05:

iyi günler kolay gelsin. hamile kalmadan önce kan testi yaptırdım.

Ati rubella IGM 0.278 negatif

anti cmv IGM 0.156 negatif

Anti CMV IGG 500 pozitif çıktı. şimdi 6 haftalık hamileyim bir test daha yapıldı.

bu sefer anti değil de CMV IGM 0.31 çıktı referans 0-1 arası pozitif diyor. Korkuyorum.


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


ozne_77:

3 aylık hamileyim. Bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor. testlerimi yorumlarsanız sevinirim.

Toxoplasma IgG -1,5 NEGATİF Normal değer:1.6-3.0

Toxoplasma IgM- 0.06 NEGATİF (0.50-0.60)

Rubella G -4.4 NEGATİF (4.9-10)

Rubella IgM 0.14

CMV IgG 235.5 POZİTİF 6-6

CMV Igm 0.14 negatif (0.85-1


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Bir sorun görülmüyor.


gon_en_25:

8 haftalık hamileyken grip gibi bir hastalık geçirdim.Cmv ıgmdeğerim 1.16 pozitif,igg 85,6 pozitif çıktı.Aynı gün cmv ıgg avitide yapıldıSonuç 22,9 düşük avitide çıktı.Doktor risk var dedi.15 haftalık hamileyken başka bir hastanede testi tekrar yaptırdık.cmv ıgm negatif 0,223çıktı.Sonuç değişir mi?


Cevap:

CMV IGM pozitif çıkması olumlu.Gebeliğinizi takip eden doktor muayene ve tahlil bulgularınızı değerlendirerek gerekli bilgiyi verecektir.

h.s_34:

merhabalar ben 28,01,2013 tarihinde adet gördüm her zaman 1 hafta gecikmeli adet görüyorum 5 haftada 1 oluyorum. şu an gebeyim normalde 9 haftalık gebeyim ama bebeğin gelişimi 8 hafta olarak görünüyor. CMV IGM değerlerim 212 çıktı rfr. aralığı0 0.9. Rubella IgG değerleri 121 rfr.010 ne yapmam grk.


Cevap:

CMV IG M değeriniz yüksek bu normal değil, avidite testi yapılması gerekebilir gebeliğin seyri yönünden.Sitemizin arama motorunu kullanarak bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

ebrudnmz:

11 haftalık hamileyim cmv ıgm 11 çıktı tekrar yaptırdık 10,5 çıktı.Bebeğim etkilenmişmidir ve ne şekil etki olmuştur.


Cevap:

CMV IG M pozitifliği hamilelik yönünden olumsuz bir durum, doktorunuz ilave tahliller de isteyerek gebelik konusunda değerlendirme yapacaktır.

Burcu:

9 haftalık hamileyim
Cmv İgg değerim 24 au/ml. Referans değer -<4 belirtilmiş
Cmv İgm değerim 0,06 index referans değer 0,7 belirtilmis
Mchc 34.7 g/dl referans deger 31-34 belirtilmiş
Bu sonuçlar hAkkinda bilgi verebilirmisiz


Cevap:

Sonuçlarınız normal, sorun yok

ozce:

Merhaba, 6 haftalık gebe iken unembrionik gebelik tanısı konularak kürtaj ile kese alındı. şimdi bunun nedenini araştırma amacıyla doktorum benden birkaçtane test istedi ve CMV IgG (Meia) (H)210,9 (pozitif) ve Anti Rubella IgG (Meia) da (H) 20,4 (pozitif) çıktı konu ile ilgili yorumlarınızı alabilirsem çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden


Cevap:

Her iki testin de pozitif çıkmasının gebelik yönünden bir problem yapmayacağını söyleyebiliriz

Bilgi Yok:

Salam, CMV Ig G mende 750 chixib, CMV Ig M ise negativdir. indi ise guman edirem ki hamileyem. Bu hamilelyi dayandirmaga bir sebeb ola bilermi?


Cevap:

Azerbaycan'dan da sitemizin takip edilmesi mutlu ediyor Yazdıklarınızı anladığımız kadarıyla CMV IGG pozitif CMV IGG ise negatif Bu da hamilelikte sorun yaratmaz

Bilgi Yok:

mrb.ben 7 haftalık hamileyim.CMV ıgg 193. CMV ıgm 1,28 ikiside pozitif.şimdi diğer testin sonucunu bekliyorz.oda pozitif çıkarsa bebeğin alınıcanı söyledi doktorlar.peki benim bundan sonraki gebeliklerimdede aynı problemler olurmu?yoksa bağışıklık kazanıp taşıyıcı durumundamı olurum?kafam çok karışık.aydınlatırsanz sevinrm...


Cevap:

CMV IGG ve IGM değerlerinin ikisinin de pozitif olması yeni bir enfeksiyon olduğunun göstergesi,bu değerler (CMV IGM Pozitifliği)sonraki gebelik dönemlerinizde normale dönecektir.Sürekli bu şekilde kalmayacaktır

Bilgi Yok:

merhaba trombosıtımın 650 cıkmasıyla hematolıjıye gıtmıstım bı cok kan tahlılı ardından cıkan degerlerım asagıdakı gıbıdır.cevabınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım ıyı calısmalar
CMV IGG(MAKRO ELİZA) >250.0 POZİTİF
CMV IGM (MAKRO ELİZA) 5.12 POZİTİF
EBV IGG 2.285 POZİTİF
ANA(ANTI NUKLEAR ANTİKOR ) ; (EIA) 1.360 POZİTİF

Bilgi Yok:

7haftalık hamileyim.sounclarım ise:

CMV IGG,ELISA :1.95 0-1 IU/L

CMV IGM ,ELISA :0.4 0-0.324 index

çesiıtli sitelerden okudum ama bu virusu onceden mı yoksa suanda mı gecırdıgımı anlayamadım.CMV IGG bagısıklılığı ıfade edıyormus tamam. ama benım ıkı sonucumda normal degerlerın azda olsa uzerınde.anlam veremedım yardımcı olursanız sewınırım....


Cevap:

CMV IGM değeriniz hafif pozitif çıkmış.Benim görüşüm bu testin tekrarlanması.Yalancı pozitiflik de olabiliyor CMV IG M testinde.