POTASYUM (K+)

Elektrolit ve asit-baz dengesinin değerlendirilmesi ile böbrek fonksiyonlarının takibinde kullanılan bir biyokimyasal testtir.

Trombositoz, lösemi, hemoliz, doku hasarı, status epileptikus, malign hiperpireksi, asidoz, akut böbrek yetmezliği, Addison hastalığı, pseudohipoaldosteronizm, ağır egzersiz, şok ve dehidratasyonda serum potasyum konsantrasyonu artar.

Kronik açlık, diare, kusma, intestinal fistüler, renal tübüler asidoz, Fanconi sendromu, primer ve sekonder aldosteronizm, Cushing sendromu, Bartter sendromu, alkaloz ve osmotik diürezde ise serum potasyum konsantrasyonu düşer.

Normal Değerleri:

Kord kanı: 5,00-10,20 mEq/L
Prematüre 3,00-6,00 mEq/L
0-7 günlük bebekler 3,70-5,90 mEq/L
7 gün ve üstü kişiler: 3,50-5,50 mEq/L

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 1 Adet Yorum Gelmiş
m*********** :

Sayın hocam kız arkadaşımda sürtünme yoluyla ilişkiye girdik üzerimizde birşey yoktu penis vajinanın yanaklarına temas etti, meninin vajina içine girmesinden korkuyorum hamile kalma riski var midir?


Cevap:

Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.
Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği de buna benzer  soruların gelmesine yol açıyor.
Elimizden geldiğince okurlarımızı bu konuda bilgilendirmek için uyarıcı yazılar yayınlıyor ve soru cevaplıyoruz.
Belirtiğiniz şekilde bir ilişki ile  hamilelik mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com uzmanlarınca verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.



?